söndag 30 september 2012

Motigt...

... är vad det är just nu på de flesta områden :-(

Men jag har tagit mig uppför många gånger och lär väl göra detsamma denna omgång.

Beck och jag kämpar på på appellplanen. Tycker dock att vi tyvärr tagit några steg bakåt. Men två steg fram och ett bak brukar man ju säga... så det är väl som det ska vara eller?

Vi har gjort några pass hos Lisas Hundskola som jag tycker har gått så där bara av någon anledning.

En kväll var vi på Malmö BK och tränade med Björn o Clara samt Britt-Inger & Maya.
Björn agerade tävlingsledare för oss med de två svarta:

Beck & Maya


Det blev jädrans mörkt fort men passade ändå på att göra en vittringsapportering och då den blev klockren så visade vi båda vad vi tyckte om det!

Förra helgen fick vi möjligheten att vara med på 2 dagars träning med Anders Kjernholm. Vilken kille till att vara bra på att lära ut saker & ting!
Redan på fredagskvällen åkte vi upp för några timmars teoripass.
Jag & Beck fick sedan följa med hem till Kerstin & Fabbe och slagga där. Regnet öste ner så det blev bara lite spring i trädgården för grabbarna.
Det var jätte längesedan Beck kommit i närheten av en kisekatt... men dom fattade verkligen tycke för varann direkt. Beck pussade Frasse och Frasse spann som ja just det, en katt :-)
Jag fick vara kattvakt och skulle se till att släppa in honom på morgonkvisten. Jag tror nog att han fick jama ett par gånger innan jag förstod att det var han som ville in och jag skulle upp och öppna. Han bara rusade in och upp i min säng, jag var livrädd att han släppt en mus där för att visa hur duktig han varit... men som tur var hade han inte det!

När vi vaknade på lördagsmorgonen så regnade det lika mycket och det förblev en mycket regnig & dag. Men med mycket bra hjälp & övningar i trevligt sällskap så märkte man det knappt mer än att man fick ha rejält med kläder på sig.

På kvällen mös vi med varm choklad & goda mackor och sedan flyttade vi in och mös framför brasan och hjälptes åt att skriva ner "dagen". Jättebra att göra det tillsammans med någon för vi fick med allt!

Vaknade till rejält regnande även på söndagen, men lagom till att vi svängde upp mot klubben så blev det uppehåll och under dagen blev det bara skurar.

Även dag 2 blev mycket bra. Beck och jag fick flera gånger vara "visningsobjekt" och det tackade vi för det blev en extra bra och nyttig träning.

Idag har vi varit i Lomma och tränat med Kerstin & Fabbe och vi hade 2 lite väl taggade grabbar med oss. Men vi behöll lugnet och gjorde om det lättare för att avsluta med ett lyckande.

Anders, Frida & Walle var oxå med och de gick i skogen medan vi tränade lydnad.
Frida ville sedan absolut ha en bild på mig, Anders (i sina nya skogsbyxor) & grabbarna:


Idag måste jag avsluta detta inlägg med en så rolig sak som hänt och det är att Lena & Grappa vann Ökl med hela 91 p på Golden WT:et i Ystad! Stort GRATTIS på er... ni är BÄST!!!!!

Imorgon är det redan den 1 oktober... kan knappt fatta det!

lördag 15 september 2012

Det var inte...

... fredagen den 13:e igår men ändå min oturs fredag :-(

Vid 18.30 så begav jag & Walle oss iväg för att möta Marie & Lakkan som fått byta p-plats för någon fräck Evita premiärbesökare "stulit" deras vanliga plats.

Precis när Marie tagit ut Lakkan så ville Walle hälsa lite väl högt på Marie så jag parerade med kopplet och lyckades uppenbarligen med att trampa snett och sedan stöp jag i backen. Det gjorde så satans (ursäkta ordvalet) ont att jag var övertygad om att foten var bruten. Men läkaren som var på plats kunde snabbt konstatera att så ej var fallet :-) Det kom 4 pers som undrade hur allt gått och som erbjöd sig att hjälpa till med att hämta bandage och hålla hundar... länge leve medmänskligheten! När jag väl var uppe på ett ben så var det bara att hoppa in i Maries bil och pusta ut lite, försöka vicka lite på foten och sedan pröva att belasta den och därefter linkade vi iväg i sakta mak. Kunde ju inte göra Walle & Lakkan så besvikna att de inte skulle bli någon korv.

Men trots högläge när vi kom hem så var den rejält svullen och idag lite färgnyanser här och var.

Men då det var bestämt och jag sett fram emot besöket hos Mia & Daniel så bar det ändå av. Margareta behövde ta båda sina grabbar med så då blev det att åka Merca istället för att alla 3 grabbarna skulle få plats. Jag var rätt glad för att jag slapp och köra så långt just idag.

Efter en liten omväg så var vi framme och Mia stod och höll utkik efter oss :-)

Dagens träningspass blev inte riktigt som jag önskat att det skulle bli... men Beck gav mig ett klart besked om hur han uppenbarligen vill att det skall bli framöver :-(
Innan vi lämnade så bjöds vi på en underbart god lunchbuffé. Tack Mia & Daniel för gästvänligheten!

Imorgon skulle jag begett mig iväg och fotat när FRK Skåne/Blekinges ELITEKIPAGE träna för Karin Thunander... men eftersom att jag ingen kamera fått tillbaka ännu så blev det inställt. Alternativ 2 var att vi skulle träffa Eva & grabbarna för lite träning men det ställde jag in efter dagens resultat. Alternativ 3 blir förhoppningsvis av om inte foten strejkar mera och då blir det ett lydnadspass med Björn & Clara sen eftermiddag.

Nu kallar allt John Blund!





torsdag 13 september 2012

Vart tar...

... tiden vägen? Fattar knappt att det är fredag igen imorgon (men så klart skönt att det är helg pånytt)!

I måndags var vi och tränade i Falsterbo med Björn, Britt-Inger & Nina med dogs... ett pass som jag & Beck delvis måste glömma men jag hoppas att Beck i alla fall kommer ihåg vissa delar av, dvs att det inte är OK att försöka strypa sig själv.

Gruppmomenten, gick bra men jag måste komma tillrätta med de där skinkskiftningarna.

Fr v Clara, Maya, Beck samt Jims & Nina

Hm, fotografen kanske kunde haft vänligheten att fota ur annan vinkel :-(

Vi behöver träna på längre in i mitten av rutan för att undvika problem i nästa klass... nog dax att pröva "gatloppsprincipen".


I tisdags var vi hos Lisa och det var nog det bästa passet Beck gjort där någonsin.

- Började med liggande i grupp under tiden som Lisa sparkade boll framför och allmänt störade sig.

- Sittande i grupp utan störning. Jag gick in och belönade efter 1 minut för att Beck skall sitta olika länge innan belöning.

- Genomgång av zätat och därefter jobbade vi två & två med detta. Beck tyckte zätat var skitkul, hade finfin kontakt, utförde sitt/ligg/stå kanon.
Dock har vi mycket stadga att jobba på när jag framför allt vänder upp bakom honom. Men det kanske "vi" kan lösa med framåtbelöning... värt att testa om inte någon annan har något piffigare tips att komma med.

- Sedan blev det repetering av rutan hos Lisa. Snyggt första skick, bra fart och riktning och jag kunde lägga honom utan handtecken :-) Avslutade med ett rakt skick med endast "stå" efter att han fått se Lisa lägga in targeten.

- Därefter blev det till att gå bort till Bitte för att träna på inkallning med ställande.
Inkallningsförsök nr 1 - Satt stadigt kvar trots att Bitte gick iväg tillsammans med mig högt babblandes. Beck stannade snabbt, stod helt stilla tills jag kommenderade och kom in snyggt. Dock kände jag att jag hade handen uppe lite för länge. Försök nr 2 - då gjorde Beck bromsspår i Lisas gräsmatta och detta då jag bara höjde handen och ner med den direkt... ytterligare en snygg ingång.

- Avslutningsvis så gjorde Beck en klockren vittringsapportering och några spontana upplock av metallen!

Igår onsdag var det min tur att bege mig för att träna själv... jo så är det. Hög tid att försöka få bättre kondis och förhoppningsvis underlätta min värk genom att kroppen blir lättare. Det var andra besöket igår och tanken är att det skall bli 3 besök i veckan... passar mig utmärkt att kunna gå dit när som på dygnet.

Ikväll promenerade jag och grabbarna runt i hela Kungsparken/Slottsparken i det fina vädret.
Imorgon kommer nog Marie & Lakrits på besök.
På lördag skall vi till Mia & Daniel och träna, skall bli så kul att träffa dom... känns som att det var en evighet sedan vi sågs.

Trevlig helg på er!




söndag 9 september 2012

Kalabaliken på...

... Revinge blev det idag!

Hämtade upp Lena & Grappa och drog till Revinge med båda grabbsen.

Alla 3 fick börja med att springa av sig och rätt som det var så pinnande Walle på som bara den, han kan fanimej lukta sig till vatten på låååååångt håll. Beck hängde så klart på och båda stängde av öronen.

Vi skulle sedan stå på var sin sida om ån och kasta markeringar i väldans svår terräng. Beck strulade lite så jag bestämde att Walle skulle få börja... men med facit i hand så var det det dummaste jag har gjort. Walle är ringrostig och tog lång tid på sig att hitta markeringen och Beck blev mer och mer stressad när jag försökte hjälpa Walle rätt. När sen Beck skulle få hämta så strulade Walle med att sticka ifrån mig och det blev lite väl mycket för mig och för dem.

Beck löste sina enkelmarkeringar riktigt bra, den första fick han jobba rejält på och någon liten stöttning från mig. Den andre kom i samma område och den löste han snyggt. Den tredje kastades även över en grusväg. Så först ner/upp för å-vallen och sedan en bra bit ut och tillbaka igen. Skitnöjd!

Jag la ner 3 dummiesar på ett ställe som jag tänkte vi skulle sudda ut lite först. Så vi förflyttade och jag gick ut på ca 80 m och placerade 4 dummiesar. Vi skickade sedan på dirigeringar med skott. På första skicket fick Beck lite "UT"-stöttning men jag var helt tyst på det andra. Detta gjorde han så bra!

När jag kom tillbaka till Walle så var han på väg att gräva ner sig någonstans med ryggan som släp :-(

Sedan gick vi tillbaka till dem utsuddade. Beck fick kolla när Grappa gick först och när det var hans tur såg det ut som han gick glasklart på sista dummien men kommer tillbaka tom. Jag stoppar honom och han sätter sig direkt, går på mitt ut och ner i ån men strax efter kommer han med dummiesen i munnen.

Vi gick sedan och hämtade bilen för att försöka hitta till en bra plats att träna vatten vid Krankesjön... men se det sket sig. På ena stället var det en massa stenbumlingar och på det andra jäkligt snuskigt. Men kanske var detta bra för Beck... han såg jäkligt snopen ut när vi båda gångerna vände och gick tillbaka till bilen med dummiesarna ut att få hämtat en endaste.

Efter detta fysiska/psykiska träningspass (jag lovar jag blev rejält svettig, lite arg) så har jag lärt mig att jag tyvärr inte KAN ha båda grabbarna med mig när jag är ensam :-( Anders får nog allt snart inviga sina nya "skogsbyxor".

Nu tar vi nya tag och gläds över att Becks knuta på ryggen nu verkar att försvinna av sig självt utan kirurgiskt ingrepp :-)

Denna vecka så står lydnadsträning på schemat måndag & tisdag och förhoppningsvis kuligheter till helgen!

Ha en bra vecka alla!


fredag 7 september 2012

Nu har...

... jobbet återigen börjat inkräkta på min fritid.

Men attans alltså vad fort första arbetsveckan gått... känns redan som att jag inte varit ledig på länge.

I tisdags var vi hos Lisa. Det blev för vår del inte en lyckosam träning. När 8 rutor sattes ut och alla skickade/klickade/kommendrade från höger & vänster så blev det för mycket för Beck. Även störningen på platsliggningen blev jobbig för honom. Men man lär sig föroppningsvis av allt som sker.

I onsdags var Marie & Lakrits på besök. Lite senare träff än vanligt men vi gick en lång runda i alla fall och kom som tur var fram till en korvkiosk 2 min innan de skulle stänga för kvällen. Då Marie oxå var lite sulten så skötte jag korvutfodringen för både Wallander & Lakkan och de fick dela som vänner genom en bit varannan gång och det gick undan kan jag lova.

Igår var Team Nos och hade ett möte tillsammans med Kenneth Johansson på Hundkompetens. Verkar kunna bli ett lovande samarbete... jag & hela gruppen ser väldans mycket fram emot och hoppas att detta blir av.

Ikväll har grabbarna fått pedikyr. WalleKalle börjar bli lite grå om nosen och även lite i pälsen mellan tassarna... är det det som kallas "flattarnas gråa charm"?

Lite oro i min själ känner jag allt, idag är 3:e dagen som Wallander återigen börjat nysa & fnysa lite. Det får bara inte vara sant att vi inte lyckats döda svamphelvetet :-( Men jag försöker verkligen inte måla f-n på väggen... detta MÅSTE bara vara en tillfällighet.

Imorgon skall jag nog inte göra så många knop, ta det lugnt & ta dagen som den kommer.

På söndag skall vi träffa Lena & Grappa och köra lite jaktträning... det ser vi fram emot :-)

Trevlig helg på er!

lördag 1 september 2012

Vi tog ett morgonträningspass...

... i Lomma idag.

Klockan 9 mötte jag och grabbarna upp Margareta och hennes grabbar i Lomma.

Vi fick gå djupt in i furet för det var MT på Lomma BK idag. Men det gjorde inget för lite extra motion dör man inte av och grabbarna fick tid att springa av sig tillsammans.

Vi gjorde en lång dirigeringsövning med två "dummieöar" på vägen. Först hämtades de dummiesar som låg närmast in och sedan de längst ut. Beck for ut som en raket och jag hann inte stoppa honom så han for längst ut direkt. Nästa gång fick jag stopp på honom och sedan fick han ta Walles längst ut oxå och det gick jättebra att få ut honom på nytt. Detta var ett bra ställe att göra denna övning på så för att inte glömma var så är nu platsen utmarkerade med en knuten bajspåse högt upp i trädet!

Vi förflyttade oss sedan en bra bit bort där det fanns ett ännu bättre alternativ till linjetagsskick. Vi la upp övningen likadant... men ökade svårigheten med att på andra hållet kasta en dubbelmarkering först. Beck fixade 1:a skicket på linjetaget och hämtade lätt in första markeringen men hade uppenbarliga problem att hitta andra markeringen... ville då hela tiden gå tillbaka till område 1, men med några stopp och dirigeringar så var dummie nr 2 inne.

När det sedan blev hans tur att gå på den långa så blev det för svårt för honom att ta sig förbi första "ön" och jag fick gå närmre och närmre för att han skulle bli övertygad om att det faktiskt låg en dummie där ute. Däremot så fixade han både markeringar finfint efteråt.

Man måste ibland spänna bågen lite extra för att se var det brister... och det sägs att det är då träningen börjar. Är ju ingen sport om de löser uppgift efter uppgift hur enkelt som helst alltid!

Så detta var en bra träning... vet oxå att jag numera skall gömma smådummiesarna ordentligt så att näsan får jobba rejält under ljudande närområdessignal!

På vägen tillbaka till bilarna blev det ytterligare lek & bus :-)

Innan jag lämnade Lomma så ville jag testa av Beck lite på appellplanen när han var rejält trötter. Batterierna var lite lite svagare än normalt... men inte helt urladdade!

Båda guldklimparna har sovit gott hela eftermiddagen!