söndag 26 maj 2013

Nu leker vi...

... och har kul i solsken och i regn och hoppas att rutan ska bli ett kuligt moment för unge herrn igen.
Det känns allt lite tröstlöst när det verkar vara ett svårlöst fall - men vi kämpar på och ser vart det leder.

I söndags var vi och tittade på lydnadstävlingarna i Lund i ganska mycket regn. Jag erbjöd mig att hjälpa domaren i klass I & III att hålla hennes paraply så att hon kunde skriva ordentligt.

Det är mycket nyttigt att se ekipagens momentutförande på nära håll och sedan höra domarnas kommentarer och se deras betygsättning.

Innan vi åkte hem så passade vi så klart på att träna lite, dumt att inte passa på när tillfälle ges.

I måndagskväll tränade vi bakom Teaterrestaurangen och hade en "störig man med hund" i närheten (det var inte Anders & Walle!) Beck var så taggad att han helt och hållet struntade i att de till slut sprang förbi som galningar på grusgången bredvid. Beck trodde nog att vi hade planerad störningsträning och att han inte skulle gå på den lätte!

I tisdagskväll trotsade vi regnet och åkte ner till SFBK och tränade minst sagt på en väldigt våt plan.
Knäckte ett litet problem förhoppningsvis med ett annat moment, tyvärr inte det största. Men det bästa av allt var att vi åkte därifrån med en go känsla. Tack för att du tänkte Björn!

Platsliggning med störning - lite störande

Jag skiter i han i gul sydväst

Han kan stå där och prassla bäst han vill!

I onsdags var vi återigen ute och lekte bakom Teaterrestaurangen, dock utan störig störning.

I torsdags åkte vi till SFBK för att hjälpa till att spärra av tävlingsringarna, vara med på gruppmomenten när Björn & Clara kördes igenom Elitrutan. Kul, testade för första gången att delvis gå och gömma mig på sittande i grupp och det var inget problem. Återigen fick vi oss sedan en liten genomkörare i fem moment.

Clara fick åka "Cabbe"... hon såg allt lite snopen ut när bilen började rulla.



I fredags var Marie & Lakrits på besök. Vi började med korvarunda och äntligen hade Casinogrillen kvällsöppet, blev ett kärt återseende med de riktiga oxkorvarna. Sedan gick vi hem till oss där vi som många andra en fredagskväll intog Tacos. Så klart passade vi oxå på att gratta Lakrits en dag för tidigt.

I går lördag så var det dags att åka till SFBK igen och dags att hjälpa till på årets SILLALYDNAD. Först var jag hjälpreda till Björn i klass I, attans vad bra det flöt på med allt! Sedan blev det 1 timmes paus innan det var dags att vara hjälpreda till Anita som gjorde sitt TL-prov i Elitklass. Så klart fixade hon det, fattas bara när hon ju haft en kanonbra coach (Björn) under veckorna två och lite mig den sista veckan :-)

Ett litet intresset har växt fram de senaste dagarna, tror allt att jag ska satsa på att bli en TL i framtiden!

Idag har vi firat MOR och hon blev glatt överraskad då vi överraskande oxå firade hennes kommande 75-årsdag (men då har de dragit iväg till Turkiet). Tyvärr var ingen av döttrarna mina här idag, Sara är tvungen att vara närvarande på en obligastorisk föreläsning imorgon och Frida är i skrivandets stund på väg hem från London.
Men som en kompis idag skrev: "Hej alla döttrar o söner jag känner. Ni har väl inte glömt vems dag det är idag? Men fira inte bara mamma idag, överraska henne andra dagar på året också!!"

Imorgon är en ny vecka med nya utmaningar!

Kram på er alla!

lördag 18 maj 2013

Privatlektion...

... med mycket störning.

I onsdagskväll var det så dags för oss att träffa Anders K igen.

Vi fick först visa upp att vi gjort vår "läxa".
Var inte helt lätt då det var mycket störning bredvid i form av bollkastning, pipbelöning etc etc... men Beck gjorde verkligen så gott han kunde och det blev bättre och bättre ju längre tiden gick.

Vi fick bra feedback, dvs att vi verkligen är på rätt väg och det känns ju bra.

Vi fick massor av bra tips med oss hem, så nu skall apportbockar & apportpinnar bli "tråkigare" och betydligt mycket mer värdefullt att komma in till mig med dom med fart.

Vi ska oxå börja störningsträna för att få Beck till att inte bry sig så mycket om alla störningar runtomkring... om det så bara blir en lite förbättring så kommer jag att bli så glad så glad.

I torsdagskväll tog jag & grabbarna med oss Frida (bästa filmaren) till SFBK för att kolla banbygge och få oss en liten testkörning.

Resultatet blev 70/30... inte helt önskvärt resultat men nu vet jag var krutet måste sättas in efter lite överläggning med Björn & sedan genom att kolla filmsnuttarna/moment.

Att låta Beck ligga och ladda utanför planen medan jag först hjälpte Björn & Anita lite med Elitrutan och sedan en uppvärmning av en alldeles för taggad grabb ska jag ALDRIG göra om... men man lär så länge man lever.

Imorgon ska vi återigen åka & titta på tävlingar och suga i oss bra tävlingsnyttigheter, denna gång i Lund. Kanske tar vi oss ett litet träningspass där efteråt.

Fortsatt trevlig Pingst på er alla!










fredag 10 maj 2013

Mysig eftermiddag...

... tilsammans med fina töserna Bea & Lvan.

Nu fick vi äntligen till en träff och vi möttes upp på Järavallen som verkligen inte såg ut som sist vi var där. Mycket vatten fyllts på från gamla dammen till den nya.

Walle trivs som bäst när han får hämta in "fåglar", nöjesbada och rulla sig som en toker!



Beck blev lite besviken när han bara fick hämta in några "fåglar"... så brukar vi ju inte träna! Men till slut gillade han läget och fann sig att bara vara istället... eller göra som brorsan.



Sötare labbe får man nog allt leta efter.





Bea, tack för en trevlig eftermiddag... gör vi gärna om igen.
Men nästa gång får allt sanden lämnas kvar där den hör hemma, framförallt Beck hade lite väl mycket med sig hem i pälsen :-)

Nu laddar vi för morgondagens lydnadspass och sedan är vi bortbjudna till Jeanette & Magnus på kvällen, ska bli så trevligt.

onsdag 8 maj 2013

Jag har nog...

... aldrig sett Becks tunga hänga ut som i tisdags kväll.

Vi drog upp till Kenneth tillsammans med Björn & Clara.

Jäklar vad Beck fick springa, men han gav aldrig upp, kämpade ända in i kaklet.
Men jag tror allt att han hade lite "mardrdrömmar" om rutan under natten.

Nu har vi fått ett nytt verktyg för att försöka hitta tillbaka till glädjen som Beck haft tidigare till rutan... hoppas verkligen att vi är på rätt väg nu.

Imorgon bittiga drar jag & Beck upp till Hörby BK för att titta/heja på de Team Nosare som ska in i "elden".

Efter tävlingarnas slut så blir det ett träningspass tillsammans med Kerstin & Fabbe och sedan hem och ta ett viktigt beslut.

Trevlig helg!

måndag 6 maj 2013

"KOTTEN"

Maj månad, nu måtte väl värmen & solen komma för att stanna ett längre tag.

I onsdags åkte vi till Marie & Lakrits och denna gång tog vi vägen om Ekholmssjön och grabbarna fick sitt premiärdopp. Walle var så lycklig att han nästintill glömde bort att leta extra "föda" på hela rundan.
Innan vi åkte hem så fikade vi och njöt i solen på Solgläntan (mycket passande namn denna årstid!).

Ro hit pinnen nångång då!


I torsdagskväll drog jag och grabbarna till Jyckebo för den månatliga träningstävlingen. Björn & Clara kom som hejarklack/stödjare/filmare - TUSEN TACK!
Britt-Inger & Maya kom oxå och testade av var de står - nöjda åkte de hemåt!

Hur gick det för oss då?
Jo, bästaste känslan på länge i alla moment utom ett, RUTAN.
Beck sprang ut 5 m sög upp en kotte, jag bad honom spotta ut den och skickade honom vidare, 10 m sprang han och sög upp en ny kotte. Utspott igen och på nästa kommando tog han sig in i rutan. Vid kommenderingen slöt han upp så fint så fint vid min sida... men den lille fulingen hade tjuvat på TLs kommando :-(
Nu blir det till att träna stadga, stadga och ytterligare lite stadga till i detta moment men oxå få honom att återigen springa in i rutan med fart & glädje. Expertisen är inblandad och vi hoppas på snar upplösning.

Mycket nyttigt att sitta och titta på filmen så här i efterhand, såg en del som måste förbättras ännu mera. Men man måste ju ha saker att jobba med, visst?

I lördags åkte jag, Frida & grabbarna iväg till Malmö BK och påbörja stadgeträningen i rutan och jag måste säga att Beck fungerar ungefär som blinkersarna i Norge "Fungerer, fungerer ikke"!
Men vi avslutade i alla fall med 3 lyckade försök.
Vädret var jättefint och vi kunde avsluta med att sitta i gräset och titta på när Jenny & Frozty kursade, kul att se så fint de utvecklats tillsammans.

Igår var en härlig vilodag och en kort arbetsvecka har inletts, bara 3 arbetsdagar och sedan 4 lediga dagar... sådana här veckor gillar i alla fall jag och händer det en massa kuligheter dessutom så blir dom ännu bättre!!!!