torsdag 30 januari 2014

Mest ligger vi i vinteride...

... men lite kuligheter hittar vi på inom emellan vilandet.

Vi har tränat lite lydnad med Jessica & Kajsa på Malmö BK. Det blir inte mycket rätt med grabben men jag kan inte annat än skratta åt Wallanders tokigheter. Att det är roligt är det viktigaste :-)

Vi har jakttränat på Järavallen på lite snötäckta marker. Kallt var det så jag hade fixat kaffe & varm choklad och varsin hemmagjord semla, mycket uppskattat att inta i pausen.


Vi behövde inte vara oroliga för att någon skulle stjäla "fikakorgen"... Walle hade stenkoll!


Men dessa fick absolut hänga där de hängde!


Jag har varit hos sjukgymnasten och fått klartecken för att få lov att lägga lite mer träning på mitt knä. Mendet är banne mig inte lätt att få tummarna loss och gå till gymmet. Jag var på väg en dag men då hittade jag inte mitt hänglås, så då fick jag stanna hemma. I tisdags köpte jag ett nytt fint rosa lås och tanken var att jag skulle ge mig iväg igår men då slog mr förkylning till. Men när jag är pigg & kry igen så har jag inget mer att skylla på.

I helgen som gick hade vi Göteborgsbesök, så kul när Sara, Pelle & Alfons kommer ner. Jag hade gjort mig till och beställt en smörgåstårta "Caesar" - lät så god, såg så god ut ovanpå... med kyckling, bacon, krutonger & caesardressing. Men vilken besvikelse, jag gillade inte den alls... var inget gott emellan lagren. Som tur var tyckte dom andra att den var ok. På lördagen så åt vi lasagne i stora lass och det blev så mumsigt gott!

I lördags åkte vi till leksaksmuseet i Eslöv, vilket paradis för Anders & Alfons... så många stora Märklin tågbanor och andra nostalgileksaker. När vi kom hem så gick jag & Alfons ut i förrådet och letade upp Frida Duplotågbana och den dög också bra - roade Alfons hela kvällen och söndagsförmiddagen. Sveriges största modelljärnväg håller på att byggas i Hässleholm & ska stå färdig någongång i augusti i år... lär säkert bli ett besök där också så småningom.

Marie & Lakkan har varit och besökt oss vilket innebar korvarunda och Sverigegrillens korvagubbe börjar snart lära sig hundarnas namn :-)

Sedan i måndags har vi Grappa på besök på Walles B & B medan hennes matte & husse njuter av sol & värme i Thailand. Avundsjuk, nej absolut inte! Grappa är allt en kul liten tjej... skrattar & pratar mycket, lurar ur Walle ur hans dagbädd och tar sedan hans plats. Gör sitt bästa för att få komma upp till mig & Anders i sofforna på kvällarna men där är det stop. Ligger i Walles bia med fårskinn på natten och har inte ens försökt att komma upp i våra sängar.
Hon är så taggad på fåglarna i parkerna, är en jäkel på att spela fotboll i rastgården, ja hon är verkligen en lättpassad liten go flat!

Imorgon är det fredag igen och årets första månad är förbi - attans vad fort en månad går!
På lördag hoppas vi komma iväg på jaktträning till Blentarp & på söndag blir det brunch & boule på Malmö boulebar!

Trevlig helg vänner!

måndag 13 januari 2014

Lite av varje...

... har vi hittat på de sneaste veckorna.

Firat svärmor lite, varit på dop i Halland, firat obligatorisk Trettondagsafton hos pappa & Kerstin.
Tränat apportering på Råttefällan med glada apporteringsgänget, tränat lite lydnad på Malmö BK med Britt-Inger & Maya.
Inlett korvaåret tillsammans med Marie & Lakkan.
På nytt tränat apportering, denna gång på Ängshög där vädret följde sitt mönster när vi är där, dvs regn & rusk. Men de svarta ställde helhjärtat upp.

fr v Archie, Pärla, Walle, Ariel & Kidd
Igår var vi i Boskogen och prövade på sök på nytt tillsammans med Jeanette & Ella och det var lika kul som sist. Walle hittade Jeanette utan problem och visade ett härligt tempo ut och in och ut igen och en totallycka vid belöningarna.




Finaste Ella-tösen
Sedan körde vi budföring på parkeringen och minsann så gick Walle på kommandot "Marsch" efter bara några sekunders betänkligheter på det första försöket.

Wilma gick inte lottlös hon fick sig ett litet spår i det bästa vädret på länge, t o m solen tittade fram mellan molnen.

Idag blev det kallare och med kylan kom tydligen snön, men tack & lov så har det mesta här i stan redan försvunnit igen. Tack för detta besök... välkommen först i December igen!

TJUGOHUNDRAFJORTON


Som sagt, vi drog iväg över nyåret till "in the middle of nowhere" för att slippa ifrån allt jäkla ofog med raketsmällandet. Visst hördes det lite från grannstäderna men det var bara lite vid 20-snåret och sedan en halvtimme runt 12-slaget. Detta var det bästa vi gjort!

Att åka iväg med goda vänner, shoppa lite lite, träna hund (mer om detta senare), spela spel och äta mycket gott men för ofta och för mycket.

På sen eftermiddagarna/kvällarna blev det allt lite mörkt i mitt tycke... men som tur var så hade min pappa skickat med pannlampor - utan dem hade vi fått hålla oss helt inomhus för man såg inte ett dyft. 

På nyårsaftonseftermiddagen så gick vi ut i skogen. Jag gick ut ett spår till Wilma och sedan gick vi vidare och körde lite sök. Walle & jag prövade oxå och vad kul vi tyckte det var. Så fascinerande att se hur fort det gick att få Walle att fatta vad han skulle göra. Detta var så kul att vi nu har bestämt oss för att testa på SÖK - så i början på mars ska vi gå på nybörjarkurs på Hundinsikt i Skåne. Det ska även Jeanette & Ella göra - ska bli himlans kul att göra det tillsammans. Vi har fått lånat "all" utrustning av Marie & Lakrits så snällt av dem att bespara oss lite utgifter så här i början.

Här går jag ut ett litet spår till Wilma

Undrar vad Anders har fått syn på?

Walle redo!

Jeanette & Ella i s(p)öktagen!

Wilma vid spårslutet!
Allt ljus på Magnus

Men det gjorde man inte alltid... men goa skratt fick vi!

Tandpetare är bra till mycket!

Magnus hjälper till med nyårsdukningen

Förrätten serverad på ett fint dukat bord!
Tusen tack Jeanette & Magnus för mycket trevliga dagar tillsammans :-)