söndag 21 september 2014

LITE OM DITT & DATT!

Måndagskvällarna viks nu åt lite intensivträning med Wallander för att försöka få honom att bli "kompis" med elitmomenten. Tyvärr har han ha det lite jobbigt med det långa friaföljet samt att ta sig vidare från dirigeringskonen (fryser liksom fast där).
Igår (lördag) träffade vi Petra och hennes tjejer, men då tyckte Walle att vi gott kan lägga ner projektet.
Nu är det ingen större "katastrof" om vi inte får till vår start för Wallander är ändå min bästaste lärokille, men vi ska kämpa på till deadlinen infinner sig och då får vi se var vi står.

På tisdagskvällarna kursar jag & GW vidare och lär oss mycket nytt men framförallt har vi väldigt roligt tillsammans.

Vi har träffat Margareta & hennes grabbar två lördagar i rad, alla 4 fungerar så bra ihop och smågrabbarna leker/busar oavbrutet och ser överlyckliga ut när de far runt.

Walle har varit rejält "ovårdad" ett längre tag och äntligen fick han friseringstid hos Margareta och blev så fin så fin.



Förra söndagen firade vi Allan som fyllde 80 år. Vi "barn" och "barnbarn" bjöd ut dem till Kajutan på Limhamn. Åt god mat & bjöds på en mycket god chokladefterrätt av restaurangägarna :-)
80-åringen var mätt & belåten med dagen då vi åter skjutsade hem dem till hemmets lugna vrå.


Idag (söndag) åkte vi iväg till Lakritsskogen i ösregn. Snälla Marie hade förpreparerat ett litet GW spår på ca 160m. Detta var 3:e gången och idag var GW så söt och visade att polletten har trillat ner lite och han spårade med lite låg kropp och svansföring. Svansen viftade först då skatten var funnen och den fick bäras tillbaka. Tyvärr inga bilder från spåret idag... var ju som sagt lite blött.

Vi tog sedan även en härlig liten runda i skogen tillsammans med Lakrits & Wallander och hade turen att det blev uppehåll ett bra tag så vi kunde t o m sitta ute och fika.
Vi hade grisöron med oss och det var premiär för GW, det tog allt en liten stund innan han kom på tekniken hur man skulle äta det lättast.


Lakrits övervakar det hela lite!

Walle & Lakrits diskuterar vilken tid den lille oerfarne tar på sig!

Lakrits tog sig sedan en tur in under enen och kom ut rejält grusig och den grusen ville Marie absolut inte ha i sängen så det blev lite "pjattatvätt".



Grabbarna har sedan varit rejält trötta och även deras hostiga MOR så vi intog ett par timmars ryggläge i sängen tillsammans alla 3!

Ny vecka nya utmaningar står för dörren... så även verkar hösten göra många grader "kallare" ska det bli nu. Men jag hoppas så klart att jag slipper ta på strumporna ännu ett tag.

lördag 13 september 2014

Förra helgen...

... hände det mycket roliga saker.

På lördags förmiddagen var vi i Lakritsskogen. GW fick gå första viltspåret i skogsterräng, sedan blev det en liten runda runt sjön och slutligen go fika i solskenet.

Att spåra i skogen var lite läskigare än i bara gräs, men stundtals tuffade han på och han tog sig fram till klöven... men på vägen kollade han även av lite stubbar, svampar och lite annat. Fnurra på linan och en liten nysning från Marie räckte för att glömma vad han höll på med. Men jag tror allt att han snart kommer att fatta att det är lönsamt att spåra upp den där skatten (klöven).
Tack för bilderna Marie så roligt att ha som minne!









På kvällen var vi på kräftskiva hos Björn & Clara och hade en mycket trevlig kväll i goda vänners lag  & mat och dricka fanns det till ett helt regemente :-)

Västerbottenospaj som inte gick av för hackor!

"Dresskoden" var någon typ av hatt på :-)

Värden själv i hög person!

Britt-Inger i sin "hatt"

Björn i sin nya!

På söndagen var vi och träffade stora delar av GWs syskonskara. Vi hämtade upp Margareta & Tor och sedan nytt kort stopp då vi även hämtade upp Lena & Gwyneth innan vi styrde kosan mot fina marker i Skäreröd och som dessutom strax efter vi kommit bjöd på sol & värme.

Det var så roligt att träffa 6 av hans syskon och se hur de kroppsligt utvecklats. De flesta var någorlunda i samma storlek, mini var ännu lite mindre, pälsmässigt skilde det en hel del på de som var mycket pälsberikade och de som ännu har lite mindre.

Vi fick börja att presentera oss för varann. Sedan fick vi jobba lite med våra hundar, började med att lära in områdessignalen med hjälp av lite matutspridning. Sedan fick de pröva på att apportera en och en då Daniel kastade åt oss. Jag tyckte att GW verkade lite intresserad då Daniel ljöd och då dumpen föll, men då jag tog handen från bröstet så skuttade han ut 1-1.5 meter och där han hittade betydligt mer intressantare saker. Men vi fick några försök till och då gick det lite bättre. Jag är inte så orolig han kommer säkerligen tycka detta blir lite mer intressant framöver.

Efter dessa övningar behövde syskonen "pysa" lite och alla släpptes lösa huller om buller :-)
Det var minsann inte lätt att veta vems valp som var vems i den röran och de lyssnade inte helt på deras namn.

Sedan blev det lite vila nere vid vattnet medan vi 2-beningar åt lunch.

Därefter fick alla pröva att vattenapportera och här var GW betydligt mer på hugget, hoppade i simmade lugnt och behärskat ut, greppade fint och tillbaka till land igen (dock ej till mig, skulle först visa upp hur duktig han var till fotografen & hennes hund).

Lite "pys" på nytt för att springa sig lite torra.

Sedan fick vi ställa upp oss på 2 sidor och hundarna fick en och en placeras hos Daniel medan matte/husse sprang iväg i mitten och därefter kalla in. Alla valpisarna sprang helhjärtat rätt.

Bilder på oss in action kommer jag att lägga upp så fort jag fått dem tillsänt mig.

Avslutningsvis fotades hundarna en och en. De flesta av dessa blev tagna med min kamera så därför har jag tillgång till dessa.


Härlig ögonkontakt :-)

Hela gänget och även mamma Vera


Tack Mia & Daniel och alla ni andra valpägare som gjorde denna träff till en toppendag... jag & GW längtar redan till nästa gång.

torsdag 11 september 2014

Vi har börjat kursa...

... jag och lillgrabben :-)

Varje tisdag kväll åker vi till Lisas Hundskola och har jätteroligt och jag lär mig träna GW på ett annat sätt än vad jag gjort tidigare med Wallander & Beck.

GW är så samarbetsvillig och med på allt. Han bryr sig inte om de andra hundarna och jag kan jobba med honom utan koppel. Kan jag förvalta detta rätt så ser det här riktigt lovande ut!

Kul när jag fick höra följande av fröken: "Jag är imponerad av GWs fokus och koncentration"

Roliga läxor får vi med oss hem... tills på tisdag är det t ex dags att visa upp att ens hund kan sitta lugnt och fint i buren och ha ögonkontakt innan den får komma ut. Vi ska också ha tränat på att hunden ska börja kunna vänta på ett varsågod innan ingång/utgång till/från appellplanen.

Behöver jag nämna att jag redan längtar tills nästa vecka... tror knappast det!!!!

onsdag 10 september 2014

Jakt- & Fiskemässan

Ännu ett år så ställde jag upp och representerade vår rasklubb på Bosjökloster.

Detta år fick GW följa med, tänkte att det kunde vara bra träning för honom.
Att vara i buren tyckte han inte var någon riktig höjdare, men viktigt att träna även på detta så lite missnöje fick han visa och sedan "stängdes han ute från världen"  en stund och då somnade han.

Desto gladare var han då han fick vara knähund.

Här med Paulina

Dubbellycka!

Paulina passade så klart att träna lite uppställning... inte helt lätt, fiffigt av henne att ta stolen till hjälp.



Då vi inte hade någon annan flatte att visa upp i rasparaden så fick GW ställa upp vilket han gärna gjorde och han skötte sig bättre än jag trott.

"I väntans tider"

Fint vi i paraden går!

Mången år har vi varit på mässan nu och varje år har jag varit inne och tittat på de exklusiva hundpuffarna i jaktmotiv som skulle bli så fin på golvet i vårt vardagsrum istället för en biabädd och tänk i år slog jag så äntligen till när jag fick ett oemotståndligt mässpris :-)
Dock vågar jag ännu inte ha den framme för tänk om lillgrabben skulle få för sig att ta sig en munsbit (även om han inte varit på något annat ännu). Så här ser den ut.

Hoppas den blir en favvis för GW och/eller Wallander


Fina (dyra) jaktstövlar från Dubarry har också stått högt upp på önskelistan och yes, jag slog även till på ett par sådana :-)

Snygga va????

Undrar vad jag nu ska sätta upp på önskelistan?????