torsdag 24 september 2015

Spår i nosen igen

I tisdags var det dags för näst sista spårkursgången.

Jag kom iväg hemifrån lite tidigare än vanligt eftersom att jag blivit "ofrivilligt arbetslös" (min jobbdator lämnade in helt i måndags, men är nu i Sthlm på lagning men ännu ej fixad idag torsdag).

Tanken om att GW eventuellt skulle ha fått noskvalster har funnits i mina tankar efter de 2 senaste gångerna då han inte alls varit sig lik, men det har nog berott på andra mer intressanta saker i hans lilla hjärna.

Det var tänkt att bandet skulle ha backats lite men Johan hade tänkt om.
Så det blev ett spår med både bloduppehåll och återgång men där jag fick lite förhandsinfo om spåret innan vi startade med stränga förhållningsregler om att jag absolut inte fick styra GW i spårupptaget.

GW var mycket mer fokuserad, tog starten fint och tuffade på, han blev lite konfunderad vid bloduppehållet men fixade det efter en liten ringning. Det blev en lite större ringning efter att han varit ute i återgången men han redde ut det bra ändå till slut.
Dock lurade han mig lite på sista sträckan och jag blev jätteosäker på om han var rätt eller fel, inte helt lätt att läsa av. Men förhoppningsvis kommer säkerheten hos oss båda med tiden.

Några ytterligare dagar har passerat

I torsdags förra veckan träffade vi Petra, Ebba & Humle i Lomma. Alltså jag fattar inte var GW får all energi ifrån, vilka duracellbatterier han sitter inne med.

I lördags träffade vi Margareta & Tor och försökte utmana bröderna lite.
Körde sök med kanindummies och från första början så sprang GW som en tok i området och då han äntligen kopplade på näsan och kom in så tyckte han att han kunde behålla dem lite för sig själv. Tredje gången så lämnade han av i hand som han bör sig göra. Sedan blev det markeringar in i ormbunkar och över olika gångar.

I söndags var det dags att dra till Moheda för sista gången på valputvecklingskursen. Vi hämtade upp Lena & syster Gwyneth på vägen, härligt med sällskap när man ska köra så långt.

Vi började med att alla fick rapportera om hur allt fortskridit sedan sist vi sågs.
Sedan blev det viltträning för hela slanten.
Först fick alla göra ett sök var med 7 vilt ute i lite olika svårigheter och sedan blev det staketträning även det med vilt (inte alltid lätt att hoppa och hålla kvar en stor and i munnen).

GW började söket bra men de två första avlämningarna var urkassa, han valde att behålla viltet för sig själv. Men sedan tuffade han på jättefint och att hoppa med anden var inga som helst problem.

Lite dumheter gjorde vi båda så det blev både ris & ros som vi fick ta med oss hem. Men så klart bra att få veta vad man gör för fel för då kan man ju göra någonting åt det hela.

Nu är hundarna drygt 16 månader och redo för nya utmaningar, ska bli kul :-)

Innan vi lämnade Björkåsen så åt vi lunch och sedan åkte vi och tittade på Elitprovet som gick av stapeln bara en bit bort.
Många hundar hade tydligen dömt ut sig själva pga av pip.
Så jag måste ha nolltolerans till ljud från GW, han blir lätt uppstressad då väntan blir för lång då andra arbetar. Det är inget alarmerande som med Beck men det gäller att jag är uppmärksam.

Det var jätteintressant att se vad man har att se fram emot och vilka mål man har att satsa emot.
Kul var att träffa på Bea & Elvan, visste inte att de skulle starta, men tyvärr hade de redan startat då vi kom.

GW på väg att uppvakta Gwyneth


onsdag 16 september 2015

Dagarna bara rullar på...

... och nu är halva september månad också passerad, jisses alltså!

Lite av varje har vi så klart hittat på sedan sista uppdateringen.

Vi har fortsatt viltspårandet, men tyvärr har det gått grus i maskineriet av någon anledning de 2 senaste gångerna. Trist när det började så bra, men bara att backa bandet och se till att det lyckas och bygga upp det fina spårandet GW hade i våras.

Vi har tränat lite apportering, lite lydnad & träffat lilla Luna & Marie men mestadels har jag rensat och packat.

I söndags som gick åkte jag & GW tillsammans med brorsan Tor & Margareta till Danmark för att ännu en gång pröva lyckan att klara Brugsprövet.
Tack & lov blev båda godkända denna gång! Men attans vad nervös jag var, måste verkligen jobba med detta för GW känner definitivt av spänningen och han gick som en spänd fiolsträng som hade kunnat gå av när som kändes det som.
Så skönt att ha detta avklarat. Nu kan vi "bara" fokusera på själva starten i Begynderklasse vid nästa besök till grannlandet.