onsdag 25 maj 2016

Lydnadstävling m.m

I veckan pratade jag med Björn och han nämnde då att det saknades några funktionärer till SFBKs Sillalydnad. Jag erbjöd mig att ställa upp och att det hade varit kul att få skriva i Lkl 1 då jag förhoppningsvis ska göra en debut i denna klass med GW innan året är slut.
Jag fick inte skriva, för det ville domaren göra själv men jag fick vara betygsvisare. Dock tycker jag det är märkligt att domarna tillåts att skriva själv för det missas faktiskt en hel del pga av detta.
Det var kul att se klassen och få lite att tänka på hur man INTE ska göra.
Nu får jag allt samlat lite kraft att dra igång tränandet igen och hoppas att GW är lite mer mogen nu.

Resten av lördagen tillbringades i trädgården för att få ytterligare lite ordning och reda på diverse ogrässorter och har vi tur kommer det även några jordgubbar :-)

Det ska förhoppningsvis snart lösa sig med att få bort allt "skräp" som samlats på tomten av före detta hyresgäster. Ska bli så skönt och jag är lättad över att vi kom överens till slut.

Söndagen började jag med att baka tårtorna till Saras kommande 30-års fest som hon ska ha i vår trädgård. Sedan skrotade jag vidare lite i trädgården och unnande mig även en stund i solstolen innan det var dags för mig & GW att ge oss iväg på kursen.

Vi skulle träna vatten och vara hemma hos A-K & Richard. Jag satte mig i bilen och skulle programmera GPS:en som hela tiden sa "Hittas ej". Jag prövade vägbeskrivningsappen som visade mig till Nederländerna :-( Jag ringde A på mobilen och på hemnumret, inget svar. Sedan fick jag ringa en vän i nöden. Tack och lov så var Marie hemma och hon lotsade mig rätt och jag kom fram med 5 minuters marginal :-)

Kursen gick riktigt bra. Fantastiskt roliga lydnadsövningar får vi göra. Även vattenträningen gick ganska bra, lite för het men jag klickade honom varje gång det sa plask på vattnet och detta verkar kunna vara ett bra sätt. Sedan blev vissa övningar lite för svåra för GW men vi löste dem tillsammans. Ser fram emot ytterligare en vattenkurs om två veckor. Nästa söndag ska vi träna på landdirigeringar och det behöver vi också.

Dagarna som passerat i denna vecka har vi bara varit och njutit av fina kvällar, men så klart har vi avverkat vårt dagliga fottragglande.

fredag 20 maj 2016

Kan jag hjälpa...

... så hjälper jag gärna andra om de vill ha min hjälp.

Då det inte blev någon kurs i söndagseftermiddags så kom våra kurskamrater Henric & Dixie (brun jättesöt labbetik) hit för lite träning ute på "Nybygget" på morgonkvisten.
Vi klarade oss nästan ifrån det värsta regnet.
Henric har bara haft 11 månader gamla Dixie i ca 2 månader och vilka framsteg dom gjort tillsammans sedan vi träffades på kursen första gången.
Då vi inte bor jättelångt ifrån varann så ska vi fortsätta att ses när andan faller på, det går ju att träna ganska länge nu på vardagskvällarna. Ja vi fick minsann till en spontanträning även i onsdagskväll, en bra sådan.

I måndags efter jobb hade jag tid för GW hos "tandläkaren" för att kontrollera hans fula huggtänder i nederkäken. Ända sedan han kom hem till oss så har jag nästan varje dag borstat tänderna men ändå när dessa kom upp en bit så var de liksom missfärgade. När jag skickade bilder till veterinären så trodde hon allt att det var tandsten och om GW skulle tillåta att ta bort det i vaket tillstånd så skulle det nog inte vara något problem. Men tyvärr var det inte så, han har emaljskador och veterinären förklarade det ungefär så här:

"Vissa tandsjukdomar kan dock inte en hundägare påverka. En av dem är emaljhypoplasi som är en sjukdom som innebär att hunden har ett fel i sin emaljbildning.

Så inte mycket att göra åt det hela tyvärr. Bra är dock att GW inte verkar ha några problem av det. Men jag måste vara uppmärksam så att det inte uppstår någon inflammation i tandköttet. Skulle han av någon anledning behöva sövas fram över så rekommenderades vi att då att ta 2 röntgenbilder för att kontrollera så att det inte finns några skadade rötter.

När vi kommit hem så kom Jeanette, Magnus och deras töser på besök. Vi gick en ny lång härlig runda tillsammans... hoppas på många fler trevliga turer tillsammans :-)

Nu är det fredag kväll igen... shit alltså vad veckorna går :-(
Så klart gillar jag när det är helg och ledighet men ändå, det går FÖR fort!

lördag 14 maj 2016

Lunka på...

... lunka på, ja det är det jag & GW gör ca 15 min per dag.
Det går bättre och bättre men det finns ju inga större störningar då. Men det vore ju katten om han inte en dag ska förstå var det lönar sig att vara!

Idag har vi träffat Bea & hennes tjejer.
Som vanligt gick vi en härlig runda tillsammans. Elvan höglöpte (men på slutet) och fick självklart gå i koppel men det var så skönt, varken Wallander eller GW brydde sig något nämnvärt.
Att leka, bada eller jobba har högre värde :-)

Efter rundan så satte jag grabbarna i bilen och så hjälpte jag Bea med lite markeringar av olika slag till lilla duktiga Dickens.

Sedan tog jag ut GW och så traskade vi till vattnet. Idag fick jag mycket att tänka på, dvs en massa "dumheter" som jag släppt igenom. Tack Bea för att du gör mig uppmärksam och tack för dina goa tips :-) Nu har jag en plan för oss!!!

När vi kom hem sken solen och jag tog mig en liten tupplur i solstolen medan grabbarna fick gnaga märgben till deras stora förtjusning.

Nu ska vi heja på Frans... heja heja Frans!

tisdag 10 maj 2016

Härlig ledighet...

... i ännu härligare sommarväder :-)

Har tränat på läxan från kursen och det tar sig.

Cyklade även ner till stranden för att testa av avlämningar på vatten och dom satt som på land, duktig kille!
När man cyklar måste man skydda sitt huvud, eller det gäller kanske inte hundar?



I fredags var jag & Jeanette på ett så mysigt ställe som heter Slättarps Gård. Det blev både lite shopping och god lunch. Tack, detta får vi göra om!



I lördags var det så dags för mig & GW att stiga upp mitt i natten (04:15) för att åka till Askustorp och hjälpa till på SSRKs Ökl prov. Så kul & nyttigt att se och lära!

Det tog väldigt lång tid innan provet var till ända och att GW & danske brorsan Folke kunde få testa av provet fast på lite Nkl-nivå.

GW skötte sig jättebra från början, gick ut ca 15 m på en blind landdirigering och kom hem fint med kallekanin.

Sökte fint på söket och fann de 3 närmsta vilsen men sedan blev det för svårt för honom. Det var som att avståndet mellan de främsta och bakersta vilten blev för stort då mellanbiten bestod av tät vegetation så det blev liksom som en mur och han löste inte själv att man kunde gå runt! Jag gick med honom och då fann resterande fåglar. Hoppas att han lärde sig lite av detta!

Sedan fick GW två enkelmarkeringar och dessa löste han finfint.

Slutligen var det så dags för vattnet. Vi fick gå ut på utlagda brädor på ett gungfly, inte helt lätt så GW fick gå lite bredvid och blöta ner sig direkt. Han markerade fint och tog sig ut genom hela gungflyet utan minsta tvekan. Han fick även en markering till på motsatta hållet och därefter så prövade jag att skicka till samma ställe igen eftersom att det låg en ny fågel där redan. Skottet kom, inget föll och jag skickade... då gick GW bara någon meter ut. Jag tog in honom igen och visade övertydligt i vilken riktning han skulle gå och minsann så litade han på mig. Sedan tog det roliga slut. Jag ville testa att låta honom sitta passiv då Folke jobbade (så gör man på jaktprov i Sverige) men då blev han alldeles för stressad och ljudlig. Jag hopas verkligen att detta hängde ihop med att han laddat rejält under hela dagen då han suttit i bilen, dvs att han var lite övertänd. Får snarast testa igen.

Klockan 20:45 var vi hemma och det dröjde inte många minuter förrän både jag & GW snarkade ikapp!

I söndagsmorse var det avslutning på Lv4:a träningen. Men det kommer att bli träning tisdag & torsdag kvällar under sommaren, en kväll land och en kväll vatten (passar oss ypperligt bra).

På eftermiddagen var det dags för 3:e kursgången och det går bättre och bättre. Kunde t o m gå med GW lös på walk up:en! Nu blir det upphåll en vecka så då får vi träna på själva.

I går fyllde nallebjörnen vår 2 år... var tar tiden vägen. Han fick paket på morgonkvisten, ett PETKIT som ska registrera dygnets alla timmar, aktivitet & sömn. Ska bli kul att se.


På kvällen kom först Frida & Erik och grattade. Erik & GW är så glada för varann :-)
Sedan kom Marie & Luna. Då vädret var så fint så gick vi till glasskiosken och bjöd på glass m.m. Hundarna delade som vänner på "GW-Sandwich" & mjukglass.

GW & Luna

Walle & Luna

All together!

Tack M & L för att ni kom och återigen tack för allt roligt paketinnehåll :-)





Ikväll har grabbarna varit på veterinärbesök i Tygelsjö. GW vaccinerades och "kontrollbesiktigades" samt att han charmade personalen på sitt sätt. Han blev även vägd och har nu lagt på sig 1.1 kg, matchvikt nu 23.9 så det tar sig!
Walle fick klorna klippta och även han besiktades och fick höra att han var en riktigt fräsch 10-åring.

tisdag 3 maj 2016

Lugna veckodagar....

... men desto aktivare helgdagar.

I lördags morse åkte vi till Marie & Luna. Marie hade varit snäll och lagt ett viltspår till GW. Det gick ju inte helt på räls, kändes väldigt ofokuserad och splittrad... men det var ju ett bra tag sedan sist så får väl skylla på att han var lite ringrostig.

På hemvägen körde vi till Elgiganten på Svågertorp som hade rea & erbjudande på Webertillbehör, så några tillbehör fick allt följa med hem. Dock passade inte skyddet till grillen så det måste bytas.

På kvällen åkte vi iväg och firade svägerska Eva som fyllde 60 år.

Söndag morgon, drog jag & GW som vanligt till Lv4-träningen. Det känns så skönt att GW nu inte verkar att bry sig så mycket om mängden hundar som skäller, piper & springer lösa och lediga. Den här träningen är verkligen bra störningsträning.

Hem och bytte om för att sedan cykla till ett kort men mysigt & gott 5-årskalas :-)

Hem igen och byta om på nytt och styra kosan mot kursgång nr 2. Det gick så bra, hade GW lös i stort sett på båda passen. Det känns verkligen som om saker och ting börjar falla på plats. Ja ingen blir gladare än jag om det är så!

Denna vecka blir en kort arbetsvecka, är ledig även på fredag! Ska bli så skönt och vi ska hitta på många kuligheter alla dagarna :-) Hoppas så klart även på att få se solen så att jag kan inviga solstolen!