tisdag 1 oktober 2013

"Inspektering"

Ikväll åkte vi till Helsingborgs BK för att kolla av både ett och annat, omgivningen och inte minst planerna.

Vi började med att gå runt och kolla lite var det fanns bra ställe att rasta på, så klart gick vi inte där de bästa ställena fanns, men nu vet vi var dom finns :-)

Innan snälla Bea kom för att hjälpa oss så fick Beck sitta & ligga utanför ena planen medan några ekipage körde inkallningar & hopp. Han fixade det finfint.

Jag bad Bea att vi skulle genomföra alla moment, men med belöningar.

I friaföljet så stod Bea med både trä- & metallapporten under armen. Emellanåt gick det bra och emellanåt mindre bra och det kom mer störningar för honom i form av jord- & mullvadshögar. Men tillslut så gick han riktigt koncentrerad på sin uppgift.

Med ett kraftigt DK så satte han sig under gång, likaså så stannade han på inkallningen.

Han gjorde en finfin ruta med riktigt bra tryck ut (trots att han var tvungen att springa över jord- & mullvadshögar), hamnade dock lite för långt bak, men hellre det än för långt fram!

Gjorde ett mycket bra hopp/apport. Metallen fick sig en duvning, men sedan bra upptag och OK fart in.

Bea gjorde en engelsk vittring och den blev lite för svår, tog först rätt pinne men blev osäker och greppade sedan bara en i högen. Vi gjorde om och även denna gång låg pinnarna annorlunda än vi tränat på men denna gång så var det inga tveksamheter. Puh, blev allt lite nervös där ett tag att vi "sabbat" hans säkerhet.

Fjärren blev riktigt bra när vi gjorde snabba skiften på fullt avstånd. När vi gjorde långsamma skifte så försökte han skifta själv i förtid men vi gjorde då om och gjorde rätt och belöningen blev stor. Hoppas han har kvar en go minnesbild.

Vi avslutade med att Bea hämtade sin söta lilla labbetös som vi vara med på gruppmomenten. Sittande i grupp var inga problem ej heller platsliggandet då jag gick in i ett skjul och gömde mig.

Vi hade tänkt att Beck skulle få snusa av båda planerna (vet ju inte vilken plan 3:an kommer att köras på) men då vi var klara så var det bäckmörkt på den andra planen. Men vi gick in dit i alla fall och lät Beck springa runt och snusa lite som han ville.

Riktigt skönt att ha varit på plats och jag hoppas nu att Beck stört sig färdigt på jord- & mullvadshögarna och blomlådorna runt strålkastarstolpen på detta ställe i alla fall.

Jag har en bra plan för oss på söndag som jag verkligen tror på.

Imorgon händer det oxå lite roligt, då blir det biobesök för mig och maken - Monica Z ska ses.

3 kommentarer:

 1. Tjena
  Bra genrep och lycka till på söndag.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Björn! Vi håller tummar och tassar såklart! Kul med bio och extra kul på en så bra film.

  SvaraRadera
 3. Tack för en trevlig kväll. Håller nu alla tummar vi har i familjen för dig och vår favvokille
  Bea

  SvaraRadera