söndag 27 oktober 2013

Tråkig, tråkigare...

tråkigast!

Fy sjutton vad tråkigt det faktiskt har varit sedan vi tävlade i Helsingborg för ca 3 veckor sedan.

Allt kändes verkligen toppen inför tävlingen, jag var lugn och tyckte Beck verkade att vilja vara med. Vi inledde tävlingen med två 10:or på gruppmomenten. Hade bra kontakt in på planen sedan var det som bortblåst. FF:et kändes pissigt, nollade sättandet, gjorde en ok inkallning, fullständigt ignorerade mina kommando på rutan och då tackade jag för oss och åkte direkt hem MYCKET MYCKET besviken.

Träningsvagnen åkte direkt in i förrådet, dvs totalt 2 veckor utan någon som helst träning. Det blev bara koppelpromenader & cykling. Första dagarna trodde Beck så fort jag reste mig eller kom ut från toaletten att det var dags att träna lite, men ju fler dagar det gick desto mer besviken verkade han bli. Jag tror minsann vi var lika deprimerade båda två.

Jag bestämde mig för att starta honom i Malmö (även om det vara Carina som dömde) förra lördagen för att se om hans inställning till att vara med mig skulle ha förändrats i och med träningsuppehållet. Så jag åkte iväg, tog ut honom på en lagom lång rastningsrunda och sedan åkte han i bilen igen och fick sitta där tills strax innan gruppmomenten.
Jag var medveten om att det skulle finnas en risk att han skulle vara för överladdad. Men han kändes inte så och jag tvekade aldrig över om att inte gå in utan koppel.

Vi började med två nior, vilket kändes helt ok.
Sedan satte vi oss lite avsides och väntade på vår tur, startade som nr 3. Beck t  o m la sig ner, vilket jag belönade så klart.

Precis innan vi gick in så fick jag med mig några bra ord från Bodil: "Gå nu in och ha roligt och gör ett bra träningspass".

Vi började med sämsta ff:et någonsin, snus och så ville han inte sätta sig i någon halt. Jag bestämde mig för att bita ihop och bara gå vidare till nästa moment. Sättande lyckades. Vi fick poäng på alla resterande moment men de är alldeles för låga. Men vi gick till pris i alla fall och han utförde alla moment så ett litet fall framåt. På prisutdelningen visade det sig att vi kom på silverplats med vårt 3:e pris.


När jag kom hem så analyserade jag tävlingen och bestämde mig för att starta även på söndagen i Lomma och då förbereda oss lite annorlunda, dvs att påminna Beck att man ska sätta sig i halterna.
Senare på kvällen under en middag hemma hos min syster kom jag på ytterligare en idé att testa och det var att Beck inte skulle få någon frukost innan tävlandet.

Sagt och gjort. Beck köpte ganska snabbt att ingen mat serverades till frukost. Han fick dock se att jag packade med mig den istället.

Båda grabbarna fick sedan följa med och då vi kom fram till Lomma så fick de springa av sig lite tillsammans. Efter att jag anmält oss så värmde vi upp lite tillsammans med Anette & Godis och Britt-Inger & Maya.

Vi drog startnummer 1, vilket absolut inte gör mig någonting, bara skönt tycker jag.
Gruppmomenten blev lyckosamma, kul att få höra Carina säga att: "Idag blev det full pott, bra start Helene"
Det blev sedan en stunds väntan innan vi fick börja för det fanns ingen ruta på plats, den fick jag påminna TL om.
FF:et kändes mycket bättre. Dock nollade vi sättandet. Resterande moment resulterade i något högre poäng på vissa moment och något lägre på något annat. Ett löv ställde till det på rutan och det blev dyrbart. Dock gjorde grabben sin bästa fjärr och hade jag inte sagt "sitt upp" (= DK) när jag återkom så hade vi banne mig fått en 9:a :-) Becks attityd var mycket bättre denna tävling och ett litet hopp har tänts igen.

Återigen hamnade vi på pallen, bronsplats denna dag. Det lär finnas lite foto på oss som Yvonne lovat att skicka, så de får komma när de kommer. Nu har de kommit :-)

Vi går, domare Carina följer efter!

I väntan på prisutdelningen!

Massor av goa tjejer :-)

I fredags hade vi skogsbesök, Marie & Lakrits var på stadsbesök. Vi gick en ganska lång runda som avslutades i lite regn. Men vad gjorde det när man hade trevligt och visste att man snart skulle vara hemma i värmen och få god mat.

Igår åkte jag & grabbarna till Skanör-Falsterbo. Hade lovat att köra igenom Ulrika & Mira i Lkl I. Jag planerade så klart hemma hur jag tänkte att det skulle se ut på banan och det fungerade mycket bra. Ekipaget är på mycket god väg, bara några småsaker att fixa till i platsliggningen samt i linförigheten. Jag gav många tips och minsann om vi inte redan innan träningspasset var slut fick ordning på linförigheten, duktiga lättlärda tjejer :-)

Beck (t h) ställde gärna upp i gruppmomentet

Mira tog ryggan till huvudkudde i vilan :-)
Beck & jag passade givetvis på att själva oxå träna lite. Blev ett mycket bra pass, mest glad är jag för hans attityd och hans fart in i rutan och att han lyssnade direkt på mig då jag kommenderade.

Vi körde direkt från Falsterbo till JägersZoo där "Helga from Sweden" hade sin utställning av sina fina hundsaker. Jag hämtade hem alster nr 1 som hon skapat på Beck och passade på att köpa en tungapport som ser ut som metallapporten och som förhoppningsvis kan få Beck att tro att den alltid är lika tung på tävling som på träning. Om han slår på denna så lär han allt få litta ont i tassa sin.

Tycker den är så fin :-)

Spännande att få pröva denna i veckan!

Nu blickar vi framåt, ska träna sparsamt i veckan och till helgen ska vi sova borta jag & Beck och så ska vi träna för Heidi Billkvam. Detta ser jag mycket fram emot och hoppas att vi kan köra därifrån på söndag eftermiddag med en massa ny energi och "hjälpmedel" till att försöka komma vidare och uppnå det enda mål vi satt upp för 2013. Vi har bara en chans på oss nu.

Lova att hålla i era hattar och se er för var ni går - stormen är redan på väg och värre ska det bli. Kan bli riktigt farligt att vara ute.
1 kommentar:

  1. Usch så tråkigt och orättvist så som du tränar och kämpar. Men härligt att läget känns ljusare nu. O en chans räcker!
    Tavlan är verkligen jättefin! Känner inte till den omnämnda konstnären men henne får jag kolla upp.
    Härlig helg att se fram emot. Vi hoppas på en snabb arbetsvevka så vi snart får hålla helg igen!

    SvaraRadera