torsdag 24 september 2015

Några ytterligare dagar har passerat

I torsdags förra veckan träffade vi Petra, Ebba & Humle i Lomma. Alltså jag fattar inte var GW får all energi ifrån, vilka duracellbatterier han sitter inne med.

I lördags träffade vi Margareta & Tor och försökte utmana bröderna lite.
Körde sök med kanindummies och från första början så sprang GW som en tok i området och då han äntligen kopplade på näsan och kom in så tyckte han att han kunde behålla dem lite för sig själv. Tredje gången så lämnade han av i hand som han bör sig göra. Sedan blev det markeringar in i ormbunkar och över olika gångar.

I söndags var det dags att dra till Moheda för sista gången på valputvecklingskursen. Vi hämtade upp Lena & syster Gwyneth på vägen, härligt med sällskap när man ska köra så långt.

Vi började med att alla fick rapportera om hur allt fortskridit sedan sist vi sågs.
Sedan blev det viltträning för hela slanten.
Först fick alla göra ett sök var med 7 vilt ute i lite olika svårigheter och sedan blev det staketträning även det med vilt (inte alltid lätt att hoppa och hålla kvar en stor and i munnen).

GW började söket bra men de två första avlämningarna var urkassa, han valde att behålla viltet för sig själv. Men sedan tuffade han på jättefint och att hoppa med anden var inga som helst problem.

Lite dumheter gjorde vi båda så det blev både ris & ros som vi fick ta med oss hem. Men så klart bra att få veta vad man gör för fel för då kan man ju göra någonting åt det hela.

Nu är hundarna drygt 16 månader och redo för nya utmaningar, ska bli kul :-)

Innan vi lämnade Björkåsen så åt vi lunch och sedan åkte vi och tittade på Elitprovet som gick av stapeln bara en bit bort.
Många hundar hade tydligen dömt ut sig själva pga av pip.
Så jag måste ha nolltolerans till ljud från GW, han blir lätt uppstressad då väntan blir för lång då andra arbetar. Det är inget alarmerande som med Beck men det gäller att jag är uppmärksam.

Det var jätteintressant att se vad man har att se fram emot och vilka mål man har att satsa emot.
Kul var att träffa på Bea & Elvan, visste inte att de skulle starta, men tyvärr hade de redan startat då vi kom.

GW på väg att uppvakta Gwyneth


1 kommentar:

  1. Så synd att det var sista gången. Kul att följas åt så med syskonen. Fortsätter kanske i annan form?
    Då får du och GW leka tysta leken nu:)

    SvaraRadera