söndag 2 oktober 2016

Oktober månad är här...

... hur galet är inte det?!

Som vanligt har det hänt lite av varje.

I onsdags var jag på bio i Malmö och såg "Den allvarsamma leken" med Jeanette. Vi hann med både shopping och att få mat i magen innan bion. Filmen var bra men inte mera.

I torsdags kväll kom Bea ner hit för lite träning. Vi gick ut på Nybygget och la upp träningen innan hundarna fick komma med.
Bea fick se GWs beteende i söket och sedan gick hjärnkontoret hennes igång. Det finns en otrolig kunskapsbank i den kvinnan :-)

Det blev ett blött och ruggigt pass så efteråt gick vi in och drack en kopp te, hundarna fick varsitt ben att tugga på.

Igår träffade vi åter Camilla & hennes tjejer för träning i Arrie. Även Inger dök upp och hjälpte oss så att vi kunde genomföra träningen som ett B-prov.
Med en lugn matte i alla skick så hämtade GW in 6 vilt på söket, var bara en gång som det tog tid men han jobbade hela tiden utan att "fråga" eller komma ända hem.. Löste markeringarna på land jättefint. På vattnet, gick han igenom vassen på både utväg och tillbakavägen, så bra löste han det! Sedan traskade vi vidare och skickade på ett kort dolt linjetag och när den blev lika bra så åkte belöningspåsen upp.

Sedan fick GW sitta passiv när Camilla skickade Soya. Går bättre och bättre att sitta passiv även på vatten.
Inger var sedan snäll och gick runt sjön så att GW kunde få ta en riktigt lång markering. Även den blev toppenbra.

Idag har vi varit i Lomma och träffat Margareta & Tor. Träningspasset bestod av ett stort sök där nitton kanindummiesar var utplacerade, några svårt och andra något lättare.
Vi skickade på 3 och sedan vila medan den andre jobbade osv. Så duktiga var grabbarna. Markeringarna fick dom ta via stakethopp.
Vi avslutade sedan med platsliggning i 2 min och därefter lite lydnadsmoment innan GW blev friserad & fin.

Fr v Tor & GW

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar