tisdag 29 januari 2013

Januari...


... är inte den mest uppiggande månaden... mörk, kall, snöig och så lång :-(

Men men det har börjat vända och ljuset börjar återvända så sakteliga vilket jag uppskattar väldigt mycket :-)

Fram tills i söndags har det inte hänt så mycket sedan sist (trots att det är nästan en hel månad sedan jag skrev). 

Vi har tränat en del inomhus och några få gånger utomhus, dock inte så mycket som jag skulle ha velat.  Min jädrans värk och inflammationer här och där ställer till det en hel del för mig, både fysiskt & psykiskt och humöret är inte jämt på topp. 
Så klart kanske det inte heller har varit helt fel att ta det lite lugnare på träningsfronten för att bli lite mer sugen igen.

På hundfronten har detta oxå hänt:
Vi har tränat lite jakt med Lena & Grappa samt Margareta & grabbarna men bara för att det är så roligt.
Vi har gått några härliga rundor med Marie & Lakkan i Lakritsskogen och de har varit på korvarunda hos oss i stan.
På Malmö valp ifjor så mötte jag en kär gammal vän Jenny & hennes fina schäferkille Frozty (nu 7 mån). Vi har nu börjat träffas igen och kan delar vår roligaste hobby, hundträning! 
Anders har varit på en hel dags jakt tillsammans med min pappa - "skogsbyxor" på jakt & fiskemässan i somras och nu jakt, kanske det finns "hopp" om honom i alla fall!

På privatfronten har bl a detta hänt:
Har varit på matinébio med finaste Jeanette, vi såg "En oväntad vänskap"... vilken film feelgood film alltså! Gick omkring med ett leende på läpparna dagarna efter. Våra gubbar ville inte följa med men vi kommer att tvinga dom att se den tillsammans med oss då den i början på mars släpps på dvd.
Vi har varit hos Jeanette & Magnus på tacobuffé och spelat massor av roliga spel.
Vi har firat Anders. Sara överraskade honom genom att komma hem sent på självaste födelsedagen - det blev en uppskattad present förutom "Facit Special"-boken som töserna gav honom. Av mig fick han en efterlängtad klocka.

I söndags gick startskottet för 2013-året med Team Nos - heldag med Kenneth
Björn hade ordnat så att vi kunde vara i Falsterbo och kom oxå på idén att äta gemensam lunch i form av gulaschsoppa med nybakat franskbröd och annat tillbehör.
När jag såg overallen som Vipdog reade ut så bestämde jag mig för att aldrig mer stå och frysa så jag slog till och blev så nöjd med den :-)

Vi fick bra positiv feedback så uppenbarligen hade köksträningen gjort sitt även om det inte riktigt känts så. Fick till en fin fjärr på ca 10 m:

Fick ny läxa tills vi skall ses igen om ca en månad. 
Men vi skall oxå lägga extra krut på att sitta stilla, ligga stilla, stå stilla i zätat... fick lite blodad tand när jag hörde att sättandet blev kanon:

En mycket bra dag blev det och nu är vi taggade till tår & tassar igen.
B la lite fler bilder och lite annat från dagen kan ni se på Team Nos hemsida om ni har lust. http://teamnoshbbk.blogspot.se

Ikväll har vi gått korvarunda med Marie & Lakkan, det blev lite långt men det var bara för att korvkiosken som jag tänkt att vi skulle besöka i slutet av rundan hade stängt för renovering, men "standin-stället" blev allt till belåtelse!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Skönt att du är tillbaka i bloggvärlden igen.
  Kram Bea

  SvaraRadera
 2. Tjena
  Tack för i söndags.
  Det gick ju bra för dig o Beck.
  Kör bara på så är ni snart på tävlingsbanan igen.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att februari nu lurar runt hörnet! Kort månad är det och sedan är det officiellt vår i almanackan i alla fall:)
  Även om det inte känns så för dig så har det hänt en hel del när man läser. Roligt att träningen än om den varit blygsam gav så fint resultat på team nos premiären. 2013 blir ert år! Attans bara att farbror doktorn inte får rätt på värken men vi håller tummar och tassar att det reder till sig.
  Overallen såg härlig ut! Skönt att slippa frysa!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Trist att höra att du varit dålig men ni har ju verkligen hunnit med en hel del i januari iallafall! Härlig overall du köpt, jag har denna vintern plockat fram min gamla skoteroverall som har hängt i förrådet i en herrans massa år och det är verkligen varmt och skönt. Härligt att fjärren och en hel del annat börjar sitta på plats. Den där fjärren kämpar vi också med. Kram kram och hoppas du mår bättre!

  SvaraRadera