lördag 9 februari 2013

Ännu inte...

... fit for fight :-(

Var och bokstavligen nästan satte mig i knäet på läkaren i förra veckan och krävde att han skulle skicka mig på röntgen och det gjorde han. Det var lite atros i mitt vänstra knä. Men han hoppas kunna få lite bukt med det hel genom att cortisonbehandla rakt in i leden för att få bort svullanden inne i knäet. Det blev bättre nästan direkt och idag känns det bara som att jag har en pingisboll istället för en fotboll inuti knäet. Jag får fortsätta knapra piller ett tag till. Får hoppas att detta hjälpa och få mig på bättre humör.

Förra helgen var jag, Lena & Eva i Lomma och tränade.

Jag började med lite lydnadsträning. Beck ville väldigt mycket så det blev en annorlunda start för att försöka få ner honom i varv.
Han är en riktig tosing ibland och jag kan som tur är skratta åt honom: Jag gjorde ett långt rutskick, han springer ut i hundranittio, lyssnar absolut inte på mitt stannakommando utan far vidare in i buskarna ytterligare 10 meter bort och bara suger upp något rött föremål och kommer tillbaka i raketfart. Föremålet var tom en Coca-Cola burk!

Fick avslutningsvis Eva att hjälpa mig lägga ut vittringspinnarna. När jag vände upp så låg de väldigt väldigt tätt. Men jag bestämde mig för att testa. Beck sprang ut nosade på två och tog sedan upp rätt pinne för att släppa den igen och kolla de andra för att ta upp rätt och komma tillbaka. Testade ännu en gång och fick nästa samma resultat. Tredje gången ökade vi till det vanliga avståndet och då kom han in direkt när han tagit rätt pinne. Lärorikt, fick mig en tankeställare på att jag måste variera avstånden lite samt kanske oxå lägga mer än sex pinnar någon gång.

Vi gick sedan över till att träna jakt. Långa markeringar, långa dirigeringar samt ett ganska brett sök med många dummiesar upp på slänten in i lite snår.
Lena är numera oxå lyckligt vetande att Grappa kan stanna kvar okopplad när hon går ut och lägger upp ett sök :-) Är det något mer jag skall berätta för dig Lena att Grappa kan? (jag har fått godkännande om att lägga ut detta)

I veckan som nu snart passerat så har det inte blivit mycket hundträning.

I onsdagskväll var det Årsmöte i FRK Skåne/Blekinge sektionen. Liksom förra året var det mycket liten uppslutning, bara 3 st utöver de som inte valts in eller tillhörde den gamla styrelsen. Jag försökte ändå locka med hembakat bröd & vaniljbullar, men det hjälpte inte. Mitt uppdrag i styrelsen är nu avslutat för denna gång, dock hör det till att den som lämnar styrelsen får gå in i valberedningen åtminstone ett år. Så det har jag accepterat.

Idag har jag varit och utnyttjat min julklapp som jag fick av Margareta, en fotmassage. Det var jätteskönt. Undertiden jag var där så lämnade jag in grabbarna till Margareta för frisering. Riktigt fina blev dom, ser ut som flattar ska igen. Innan jag lämnade Åkarp för denna gång så bjöds jag dessutom på lunch. Ingen dålig start på helgen.

Hämtade oxå ut ett paket från Finland och där var det lite kuliga träningssaker som inte riktigt ser likadana ut som de svenska. Jag älskar verkligen att shoppa både i affärer och på nätet... lite av en "shoppoholicer" bor det nog allt inom mig. Någon fara för att hamna i lyxfällan finns definitivt inte så då kan jag nog fortsätta!

Imorgon skall vi till Lakritsskogen och träffa Marie & Lakrits, skall bli kul som vanligt. Skogen lär återigen vara snötäckt så det lär väl bli en och annan snöängel gjord av WALLEKALLE :-)

6 kommentarer:

 1. Men inte kan du tala om att du shoppat fräcka saker utan att visa dem på bild. Jag klarar inte av att vara nyfiken. Skynda med nytt inlägg med BILDER.
  Bea

  SvaraRadera
 2. Tjena
  Hoppas att det löser sig med ditt knä.
  Bra med variation med avståndet mellan pinnarna.
  Ser fram emot min "blåa" metallapport bock.
  Undrar vad Clara tänker när hon ser den.

  SvaraRadera
 3. Så himla tråkigt att kroppen din ska krångla. Hoppas det snart blir rätsida på det.
  Beck kände kanske pressen att bidra till hushållskassan så matte kan shoppa. Shopping piggar ju upp är vi överens om:)
  Härligt med en tur till skogen! Tänk bara på att vara lite snäll mot benen!!

  SvaraRadera
 4. Lena och Grappa10 februari 2013 17:23

  Sitt, stanna kvar? Inget för mig, säger Grappa. Jag vill vara där min matte är. Men måste man, så måste man. Man vill ju inte skämma ut sig!
  Kram på dig och ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. Fullt upp som vanligt :)
  Jag skulle gärna vilja ha sett när Beck sprang igenom rutan och hämtade Coca-burken :) Ett gott skratt förlänger livet.

  Ha det gott
  Kram
  Helene och Lykke

  SvaraRadera
 6. Marie o Lakrits18 februari 2013 18:52

  Ja, snö finns det fortfarande och en del änglar blir det men vi ser gärna barmark nu och lite uppstudiga små skott och lökar som tittar fram. Men det var mysigt att ha er här och goda bullar fick vi också :) Och lampan blev jättefin på skrivbordet. Vi hörs snart! Vi blir själv igen onsdag eller torsdag. Tasselikram!

  SvaraRadera