lördag 13 september 2014

Förra helgen...

... hände det mycket roliga saker.

På lördags förmiddagen var vi i Lakritsskogen. GW fick gå första viltspåret i skogsterräng, sedan blev det en liten runda runt sjön och slutligen go fika i solskenet.

Att spåra i skogen var lite läskigare än i bara gräs, men stundtals tuffade han på och han tog sig fram till klöven... men på vägen kollade han även av lite stubbar, svampar och lite annat. Fnurra på linan och en liten nysning från Marie räckte för att glömma vad han höll på med. Men jag tror allt att han snart kommer att fatta att det är lönsamt att spåra upp den där skatten (klöven).
Tack för bilderna Marie så roligt att ha som minne!

På kvällen var vi på kräftskiva hos Björn & Clara och hade en mycket trevlig kväll i goda vänners lag  & mat och dricka fanns det till ett helt regemente :-)

Västerbottenospaj som inte gick av för hackor!

"Dresskoden" var någon typ av hatt på :-)

Värden själv i hög person!

Britt-Inger i sin "hatt"

Björn i sin nya!

På söndagen var vi och träffade stora delar av GWs syskonskara. Vi hämtade upp Margareta & Tor och sedan nytt kort stopp då vi även hämtade upp Lena & Gwyneth innan vi styrde kosan mot fina marker i Skäreröd och som dessutom strax efter vi kommit bjöd på sol & värme.

Det var så roligt att träffa 6 av hans syskon och se hur de kroppsligt utvecklats. De flesta var någorlunda i samma storlek, mini var ännu lite mindre, pälsmässigt skilde det en hel del på de som var mycket pälsberikade och de som ännu har lite mindre.

Vi fick börja att presentera oss för varann. Sedan fick vi jobba lite med våra hundar, började med att lära in områdessignalen med hjälp av lite matutspridning. Sedan fick de pröva på att apportera en och en då Daniel kastade åt oss. Jag tyckte att GW verkade lite intresserad då Daniel ljöd och då dumpen föll, men då jag tog handen från bröstet så skuttade han ut 1-1.5 meter och där han hittade betydligt mer intressantare saker. Men vi fick några försök till och då gick det lite bättre. Jag är inte så orolig han kommer säkerligen tycka detta blir lite mer intressant framöver.

Efter dessa övningar behövde syskonen "pysa" lite och alla släpptes lösa huller om buller :-)
Det var minsann inte lätt att veta vems valp som var vems i den röran och de lyssnade inte helt på deras namn.

Sedan blev det lite vila nere vid vattnet medan vi 2-beningar åt lunch.

Därefter fick alla pröva att vattenapportera och här var GW betydligt mer på hugget, hoppade i simmade lugnt och behärskat ut, greppade fint och tillbaka till land igen (dock ej till mig, skulle först visa upp hur duktig han var till fotografen & hennes hund).

Lite "pys" på nytt för att springa sig lite torra.

Sedan fick vi ställa upp oss på 2 sidor och hundarna fick en och en placeras hos Daniel medan matte/husse sprang iväg i mitten och därefter kalla in. Alla valpisarna sprang helhjärtat rätt.

Bilder på oss in action kommer jag att lägga upp så fort jag fått dem tillsänt mig.

Avslutningsvis fotades hundarna en och en. De flesta av dessa blev tagna med min kamera så därför har jag tillgång till dessa.


Härlig ögonkontakt :-)

Hela gänget och även mamma Vera


Tack Mia & Daniel och alla ni andra valpägare som gjorde denna träff till en toppendag... jag & GW längtar redan till nästa gång.

1 kommentar:

  1. Vad han har växt lilla GW! Så roligt och nyttigt för både två- och fyrbenta med valpträffar.
    Väldans trevligt hade vi på Kräftskivan:)

    SvaraRadera