söndag 26 februari 2012

Det är kul...


... att träna för att snart förhoppningsvis kunna tävla :-)

I måndags kväll var vi hos Lisa och ALL snö från hennes appellplan var borta. 
Vi började med några kontaktövningar och sedan testade vi av att köra igenom oss i alla II:ans moment. Beck blir helt klart "störd" av att jag blir annorlunda och att situationen blir annorlunda... så helt klart är att vi framöver skall träna mer tävlingsmässigt. 

Idag har vi varit och tränat med Team Nos i ett mycket bra ridhus i Sjöbo. Vi körde alla samma 3 moment. sändande till rutan, inkallning samt Zätat. Givetvis på den nivå som man befinner sig på. Sedan avslutade vi med gruppmomenten.

Beck skötte sig jättefint idag, var lugnare än vanligt trots att jag valde att ha honom kvar i bilen då de andra kördes igenom. Rutan sprang han in i, blev dock inte kvar ända tills jag kom ända fram... men ett fall framåt :-). Inkallningen blev bra förutom avslutet då han i full kareta hoppade in i mitt ben då han vände upp. Zätat har vi aldrig gjort förut så vi körde det på vårt eget lilla vis. Blev lite snus efter fårspill (en BC hade precis innan vi kom vallat får där inne och allt spill hade inte matten lyckats att plocka upp) men då gick jag tillbaka och började om bara och sedan gick det bra.

Gruppmomenten gick oxå bra... önskar verkligen att grabben snart anammar denna stil oavsett underlag:

Walle fick oxå komma in en stund i ridhuset och han bara tramsade sig av ren lycka att få vara med ... men det gjorde inget för det vara så kul att se honom så glad :-).

Efter träningen så åkte jag och grabbarna vidare till familjen Johnsson i Blentarp. Jag bjöds på god lunch och sedan gick vi alla ut på en härligt LÅÅÅÅNG runda i vårvädret.
Fyra fina killar: Quick, Kid, Beck & Walle
HÄRLIGT VÅREN VERKAR VERKLIGEN HA KOMMIT FÖR ATT STANNA I SKÅNE NU!

Imorgon börjar en ny vecka med nya utmaningar... trevlig vecka på er alla :-)

tisdag 14 februari 2012

Fart & fläkt...

... besöktes igår igen och vi hade sällskap av Lena & Nero.

Det blev som vanligt en jättebra lektion... har nu fått mera verktyg av Lisa för att få till det där som vi bara inte skall ha några avdrag på när vi så småningom ger oss ut och tävlar (t ex sneda sitt i ff, sneda sitt i ingångar). Tycker oxå att jag börjar få till att kunna avståndsbelöna... släpper det snabbare och snabbare.

Fortsätter att tjata om momentet som det har gått troll i, vet ta mig tusan inte hur vi skall få till det. Får kanske helt enkelt släppa det ett tag och pröva igen om ett tag.

Nu skall vi börja känna mera på vittringsapporteringen, 3:ans apportering samt stegförflyttningar. Skall bli kul att lägga in lite nytt i träningen. Tror att Beck oxå kommer att uppskatta det :-)

Jag hade tänkt att hoppa över Lisas avancerade träningsgrupp i vår men i förra veckan kände jag att jag ändå ville vara med. Det var egentligen kört men bästaste Lisa fixade det i alla fall. Så på tisdagskvällarna fr o m v.11 vet vi var vi skall befinna oss. Margareta byter hund i vår, nu är det Spots tur att visa vad han går för. Även denna termin så kommer Bitte att vara hjälptränare. KUL SKALL DET BLI!

Ikväll har jag pysslat om de två lurviga, dom har fått lite pälsvård, manikyr & pedikyr. När jag höll på länge & väl med Walles öron så njöt han i fulla drag, snarkade högt och ljudligt. Han är såååå söööt!

När jag kom hem så fanns det inga röda rosor någonstans. Direkt gick Anders ut, han sa att han skulle på bilblioteket. Ja ja tänkte jag för mig själv... men när han kom hem två timmar senare tomhänt så förstod jag att han talat sanning :-(

Ja ja, det kommer fler ALLA HJÄRTANS DAGAR!

Kram på er!

söndag 12 februari 2012

Trodde inte...

... att "mobbing" fanns bland mina hundpolare, men där hade jag uppenbarligen helt fel :-(

Fredagskvällen började så bra efter jobbet. Jag mötte upp fina vännen Jeanette och vi tog en mysig fika på EH på innan vi åkte vidare till Lomma BK. Vi var i god tid och satte oss som man bör, dvs fylla upp bordet längst in lixom (vilket i efterhand var väldigt dumt gjort för vi kom i stort sett inte därifrån utan väldiga problem). Jessica slöt oxå upp bredvid oss och vi hade jättetrevligt ända tills jag skulle säga namnet på en hundras som jag knappt ens vet hur den ser ut och uppenbarligen så visste jag inte heller hur den uttalades och så klart blev det fel till J & J:s stora glädje. Dom vek sig av skratt (länge). Jag nämnde lite om detta senare på kvällen för mina vänner på fb som givetvis blev jättenyfikna. När jag igår morse gick på fältet i Hörby så kollade jag fb och får då se att Jessica avslöjat det hela och då satte "mobbingen igång igen. Här kommer lite fb kommentarer, lika bra att ni som inte har fb oxå får ta del av lite så slipper ni höra det på omvägar:

  • Mja jag ska träffa Helene snart så jag vet inte om jag vågar berätta det... Men en typ av collie med skägg som lät som att det var en slags fågelhund...:)
    Igår kl. 08:27 · 

  • Camilla Cronberg Bearded collie :))).
    Igår kl. 08:46 ·  ·  1

  • Jessica Carling Hahahaha nu dör jag snart och tänk dig Helene säga det med full självklarhet :-)
    Igår kl. 08:53 ·  ·  1

  • Camilla Cronberg Dags för en ny fågelhundsras... Birded collie... ;-)
    Igår kl. 09:42 · 

  • Karin Romdahl Du har rätt Heléne, det är mobbing. :)
    Igår kl. 10:03 · 

  • Maria Ljungberg Hahahahahaaa det här är ju riktigt kul! =))
    Igår kl. 13:00 · 

  • Carina Haapanen Vi behöver fler fågelhundar ;-) Bra Helene!
    Igår kl. 20:01 ·  ·  3

  • Ingrid Lundkvist Ha ha!!
    för 22 timmar sedan · 

  • Ingrid Lundkvist What's the name of a man's hairy part of his face?? ;-)
    för 22 timmar sedan · 




  • Camilla Cronberg Asch, det kvittrar ju hur du uttalade det... Alla kan råka säga fel.... ;-)
    för 22 timmar sedan · 

Det första som händer när vi kommer inomhus på Hörby BK:s årsmöte är att Annette säger: "Gud vad kul att vi kanske skall få en Bearded collie i gänget! Vad händer då? Jo, Jessica får sig ännu ett asgarv och stackars Annette fattar inget. Då var jag tvungen att berätta och hon var den enda som tyckte lite synd om mig. Ja ja, jag är inte långsint & blir inte knäckt så lätt. Sedan vet jag att HÄMNDEN ÄR LJUV!

Innan årsmötet så hade vi egenträning med Team Nos. Om jag glömmer skicken till rutan så är jag så nöjd med grabben. Men vi kämpar på för vi vill oxå vinna dessa priser som våra kompisar fick mottaga:

Helena & Fixa vann lydnadsbarometern och Björn & Clara blev klubbmästare på bästa poängen. GRATTIS på er igen!

När årsmöte var slut efter 2,5 timme (puh) så drog jag & Beck vidare för att träffa Viras fina små flickor, Ariel & Ella och för att träna lite apportering med Berit & Vira samt Eva & Quick.
Det blev ett bra träningspass, Beck uppförde sig jättebra men vi har även där mycket kvar att jobba på.
Dold dirigering, behövde påminnas en gång lixom vad stoppsignalen betydde. Men sedan gick det bra och på söket jobbade han jättebra när vi skickade omvartannat tillsammans med Vira. Lille Quicken visar verkligen hur bra han tänker bli när han blir stor :-)
Här kommer några valpisbilder:
(H)ÄRLIGA BLÅ ÖGON!
Spännande med ny leksak!
Söt som socker!
När vi vaknade idag så hade det fallit & föll massor utav snö... så vi bestämde oss för att mest ha en mys- & latdag inomhus. Tog dock ett ryck och sorterade ut lite kläder & skor i ena garderoben så att det kan få plats till lite nytt nu när våren snart skall vara här :-)

Imorgon blir det privatträning hos Lisa och då skall även Lena & Nero hänga på igen.

Go'kväll!


torsdag 9 februari 2012

Jo då...

... kan man tänka sig!

Igår på FRK Skåne/Blekinges årsmöte så fick vi mottaga vårt första VP... men inte det sista hoppas vi.
Scotties VP - tilldelas den Skåneägda flatcoated retriever som under året uppvisat bäst resultat i viltsspår. Tack Lena för att du pushade på oss ut i spåret!
Scotties VP
Vi skulle oxå ha mottagit Diplom för Viltspårschampionattiteln, men det hade man råkat missa i fyllan & villan :-)

Jag blev oxå invald i styrelsen, som Information & PR ansvarig... fint skall det låta!
Vi som kommer att sitta i årets styrelse kommer nog att få ett rätt tufft år... men jag hoppas & tror att vi skall få lite snurr på avdelningen igen och kunna engagera många medlemmar. Uppslutningen på mötet igår var allt lite för klen :-(

Ikväll har vi haft bästaste vännerna från skogen på besök och så klart blev det en korvarunda. Ikväll blev det korvaluan där gamla svävarterminalen låg. När vi närmade oss så stod "korvagumman" utanför och hon sken upp som en sol när vi närmade oss. Hon frågade om hon fick ge hundarna lite korvar som var över, det tackade vi så klart inte nej tack till! Sorry Lakkan att du inte fick med dig din extra hem... det värmde mig så gott där dom låg tryggt innanför jackan.

Imorgon är det fredag igen & då skall jag ut på lite "baluns". Lomma BK skall ha sitt årsmöte efterföljt av lite mat. Det skall bli trevligt... men efter jobbet så skall jag först möta finaste Jeanette och snacka lite skit innan vi tillsammans tar oss till Lomma.

På lördag är det så dags för nästa årsmöte i Hörby (detta har blivit årsmötenas vecka). Innan det mötet går av stapeln så blir det lite TEAM NOS träning.

Trevlig helg på er kära läsare!

måndag 6 februari 2012

Brrr...

... lite väl kallt (-10) att träna lydnad utomhus ikväll men man står ut med det mesta när man har roligt.

För roligt har vi alltid hos Lisa :-)

Beck gjorde riktigt fina sträckor i friaföljet. Problemen i starten är nu nog löst. Det vi skall jobba på med nu är vänstersvängarna... ruuumpaaaan behöver komma in snabbare.

Jag fattar inte varför rutan varit/är sååå svår för grabben men nu verkar det ändå som att han har lite koll på att det är in mellan de 4 konerna han skall. 

Vi körde vidare på fjärren och ja även här går det framåt om än så sakteliga.

Medan Lisa gick in för att hämta en apportbock i förrådet så testade jag av om Beck kom ihåg att när man skall hoppa över hindret så skall man hoppa låååångt ut och minsann det gjorde han och fröken hann se det!

Vi körde sedan vidare på apporteringen, dvs för att lära B bromsa upp lite innan upptaget för att undvika att han far in i apportbocken. Han bromsar upp nu men farten tillbaka blir lite kass men det får vi lösa sedan.

Min lille gubbe ger mig många gråa hår men oxå ofantligt många goa skratt och det är det viktigaste :-)

 




söndag 5 februari 2012

Ett & ...

... annat har hänt sedan min senaste uppdatering.

Jag & Anders har varit iväg med barn & respektive för att fira gubens 50-årsdag. Resan gick till Berlin i dagarna 5 (22- 26 jan). Det blev jättelyckat, mycket av allting :-)
Här kommer lite bilder:
Middag första kvällen

Olympiastadion

 Resterna av Berlinmuren

Imponerande Centralstation

Anders blev jätteglad för sin present. Ni kan säkert gissa vad han fick... men det kunde inte Anders. Bilden är ritad av duktiga vännen Maria:
Kunde inte ni heller gissa? Han fick en Formel 1-resa till en valfri Europadestination.

Walle har varit hos min pappa & hans sambo, så här bra hade han det:
Beck har varit hos snälla Bea med familj som så gärna tog hand om honom. Jag lovar att han var trött en hel vecka :-)

På fredagen innan vi reste så var Marie & Lakkan här och grattade i förskott. Kollade vad hon hade med sig förutom väldigt uppskattade presenter:
I måndags hade vi årets första privatträning hos Lisa på en snöbelagd appellplan. När Beck väl vant sig vid att det lät mycket när Lisa spatserade omkring så gick det friaföljet riktigt bra. Rutan är det bara att fortsätta jobba på med och hoppet är inte ute med att få Beck att hoppa långt ut :-)

Onsdagen var en mörk men ändå ljus dag då finaste vännen begravdes. Så sorgligt men ändå ett så fint farväl fick vi ta av henne. Jag förstår mig inte på varför den jäkligaste sjukdomen måste finnas. Jag hoppas verkligen att det kommer ett ordentligt botemedel en dag.

Igår hade vi så årets första Mona-träning med Team Nos inomhus i Boulehallen i Tyringe. Från 9-18 höll vi på och det blev en lärorik dag med glada gänget:
Först valde jag att testa störningar i friaföljet. Emma & Tina gick omkring och störade sig. Det blev stundtals väldigt störande så de fick lugna sig lite och så småningom så landade Beck och vi fick till några braiga sträckor:
Sedan valde jag att testa hur störningstålig Beck är i en inkallning. 
Alla "åskådare" placerades vi sidan om bouleplanen och vi gjorde en inkallning i mitten på planen = nema problema. 
En ny inkallning 1-1 1/2 meter ifrån "åskadarna" som dessutom placerat ut en burk med köttbullar = nema problema, en blixtsnabb blick mot köttbullarna det var allt. 
Nästa test, samma avstånd på "åskådarna" men tävlingsledaren först bakom Beck, sedan vid sidan om och när ordet "Kommendera" kom så stack tävlingsledaren och Beck hängde på och drog förbi som ett skott. Ha ha detta blev för svårt för gossen min. 
Ytterligare ett test gjordes och då stod Mona några meter snett framför Beck och samma sak gjordes men då bara ryckte Beck till men kom på sig själv och satte sig säkert igen. Då gick jag tillbaka och gav honom en bamsebelöning.

Efter lunch blev det mycket fokusering på fjärren. Vi parades ihop två & två och jag och Emma fick jobba ihop. Beck teknik är bra men det blev någon liten förflyttning från ligg till stå och vi fick inte till hur vi än försökte tills Emma kom på att han kanske inte fick plats när jag står närma honom just i ståendet för att han inte skall tänka framåt. När jag backade en halvmeter så fick vi till många bra :-). När fröken Mona kom och tittade på oss så fick jag ytterligare tips samt höra att hon tyckte Beck blivit en betydligt lugnare & mer fokuserad kille. Nu har vi en månad på oss att träna tills vi träffar Mona nästa gång. Då skall jag & Beck köra en timme privat med Mona innan Team Nos samlas lite senare och bara har en 5 timmars träningsdag.

Idag har vi varit hos Marie & Lakkan och gått en härligt lång 2-timmarsrunda. Tyvärr var det för kallt för att kameran ville vara med på att ta mer än en bild, men en busbild i trädgården blev det innan vi gick ut på våran runda:
På återhörande!