söndag 26 maj 2013

Nu leker vi...

... och har kul i solsken och i regn och hoppas att rutan ska bli ett kuligt moment för unge herrn igen.
Det känns allt lite tröstlöst när det verkar vara ett svårlöst fall - men vi kämpar på och ser vart det leder.

I söndags var vi och tittade på lydnadstävlingarna i Lund i ganska mycket regn. Jag erbjöd mig att hjälpa domaren i klass I & III att hålla hennes paraply så att hon kunde skriva ordentligt.

Det är mycket nyttigt att se ekipagens momentutförande på nära håll och sedan höra domarnas kommentarer och se deras betygsättning.

Innan vi åkte hem så passade vi så klart på att träna lite, dumt att inte passa på när tillfälle ges.

I måndagskväll tränade vi bakom Teaterrestaurangen och hade en "störig man med hund" i närheten (det var inte Anders & Walle!) Beck var så taggad att han helt och hållet struntade i att de till slut sprang förbi som galningar på grusgången bredvid. Beck trodde nog att vi hade planerad störningsträning och att han inte skulle gå på den lätte!

I tisdagskväll trotsade vi regnet och åkte ner till SFBK och tränade minst sagt på en väldigt våt plan.
Knäckte ett litet problem förhoppningsvis med ett annat moment, tyvärr inte det största. Men det bästa av allt var att vi åkte därifrån med en go känsla. Tack för att du tänkte Björn!

Platsliggning med störning - lite störande

Jag skiter i han i gul sydväst

Han kan stå där och prassla bäst han vill!

I onsdags var vi återigen ute och lekte bakom Teaterrestaurangen, dock utan störig störning.

I torsdags åkte vi till SFBK för att hjälpa till att spärra av tävlingsringarna, vara med på gruppmomenten när Björn & Clara kördes igenom Elitrutan. Kul, testade för första gången att delvis gå och gömma mig på sittande i grupp och det var inget problem. Återigen fick vi oss sedan en liten genomkörare i fem moment.

Clara fick åka "Cabbe"... hon såg allt lite snopen ut när bilen började rulla.I fredags var Marie & Lakrits på besök. Vi började med korvarunda och äntligen hade Casinogrillen kvällsöppet, blev ett kärt återseende med de riktiga oxkorvarna. Sedan gick vi hem till oss där vi som många andra en fredagskväll intog Tacos. Så klart passade vi oxå på att gratta Lakrits en dag för tidigt.

I går lördag så var det dags att åka till SFBK igen och dags att hjälpa till på årets SILLALYDNAD. Först var jag hjälpreda till Björn i klass I, attans vad bra det flöt på med allt! Sedan blev det 1 timmes paus innan det var dags att vara hjälpreda till Anita som gjorde sitt TL-prov i Elitklass. Så klart fixade hon det, fattas bara när hon ju haft en kanonbra coach (Björn) under veckorna två och lite mig den sista veckan :-)

Ett litet intresset har växt fram de senaste dagarna, tror allt att jag ska satsa på att bli en TL i framtiden!

Idag har vi firat MOR och hon blev glatt överraskad då vi överraskande oxå firade hennes kommande 75-årsdag (men då har de dragit iväg till Turkiet). Tyvärr var ingen av döttrarna mina här idag, Sara är tvungen att vara närvarande på en obligastorisk föreläsning imorgon och Frida är i skrivandets stund på väg hem från London.
Men som en kompis idag skrev: "Hej alla döttrar o söner jag känner. Ni har väl inte glömt vems dag det är idag? Men fira inte bara mamma idag, överraska henne andra dagar på året också!!"

Imorgon är en ny vecka med nya utmaningar!

Kram på er alla!

2 kommentarer:

 1. Lena och Grappa28 maj 2013 16:08

  Du skulle bli en alldeles förträfflig TL! Lycka till med rutanträningen i veckan. Kram

  SvaraRadera
 2. Tjena
  Tack för all hjälp med Sillalydnaden i Falsterbo i lördag. Sånt är guld värt.
  Nu ses vi i morrn kväll för gen.rep och lycka till på frredag. Clara o jag finns där till reds.

  SvaraRadera