lördag 1 juni 2013

Hoppas kan man ju...

....  alltid göra, men det blir inte alltid som man hoppats.

Igår kväll var det så dags för oss att ge oss ut på riktigt igen, denna gång på Malmö BK.

Vädret var strålande soligt och förutsättningarna kändes mycket bra.
Vi åkte dit i väldigt god tid för att bekanta oss med omgivningen. Jag hade tagit med Becks kyltäcke för att hålla honom så sval som möjligt. Vi började med att gå en lång runda där vi tog en avstickare ner om Barnviken på Sibbarp för ett litet snabbdopp för extra svalka, det uppskattades kan jag lova.

Kvart över sex var det dags för lottning, av 14 anmälda så kom 13 och så klart drog jag startnummer 13 (en fredag).

Beck kändes lugn och behaglig när det var dags för gruppmomenten. Sittande i grupp, satt inte som jag vill ha honom... var väldigt nyfiken på det som hände bakom honom istället för att ha fokus på mig, men han satt, fick bara avdrag för tasslyft. Platsliggningen, började bra med hakan i backen men sedan började han byta skinka och jaga flygfän (det syns på filmen att det var gott om dem) och den störningen blev uppenbarligen för svår för honom. Här fick vi kanske lite överbetyg.

Ff:et, några ss, hopp de två första stegen i språnget, ett kort tappt när vi gick parallellt med rutan men det kändes överlag annars bra i stegförflyttningarna & vändningarna på stället.

Jag var lite feg, safade sättande under gång och inkallningen. Rutan sprang han in i, la sig inte riktigt helt ner så jag fick ta till ett DK och ännu ett då han INTE kom när jag kallade in honom. Detta var jag bombsäker på att han skulle göra... men tydligen så trodde han att vi försökte lura honom :-(

Apporteringsmomenten gick som vanligt - döda apporten innan upptag.

Vittringen lyckades efter mycket kontroll att det var rätt pinne. Det var en gammal smutsig spårpinne samt att TL tog min pinne i tången, hällde ut de övriga på marken och flyttade dem sedan med samma tång. Kanske försvårade det hela lite, men bara att träna på det oxå.

På första fjärrbytet så tabbade jag mig, det kommer upp "STÅ" och jag påbörjade tecknet för "SITT" men ändrar mig snabbt till "STÅ" men totalt så blev det tyvärr en ganska lång framförflyttning.

Poängen blev usla... bara 213,5 men dock ett 3:e pris.

MEN MIN KÄNSLAN OCH BECKS INSTÄLLNING KÄNDES SÅ BRA och när jag tittat på filmen så tycker jag inte att det ser så uselt ut som poängen visar - men domaren dömer.

Naturligtvis så känns det inte helt optimalt att om 6 dagar igen tävla för samma domare, men idag har tankarna gått till att jag inte ska vara lika "feg" då utan lita på att Beck kan som han visat så många gånger på träning.

Imorse var vi och tränade lydnad med Eva & Quick och det blev en lyckad träning.
Vi passade oxå på att träna lite jakt där Beck fick ett pass där vi testade vårt nya sätt att få grabben mindre ljudlig, tyckte nog att det ser ut att ändå finnas hopp. Fortsättning lär följa.

Anders & Walle var oxå med och på hemvägen överraskade Anders mig och vi hamnade på Jakt- & Friluftsgården och jag fick välja ut en födelsedagspresent. Jag valde ett par Chevalierbyxor.

Imorgon är det TEAM NOS dag i Hörby - ska bli roligt som alltid - dock kommer inga av ELITARNA så vi blir bara 5 ekipage... inte så bara det :-)


2 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är! Känslan är mycket värd, att ni funkar ihop! Då kommer poängen rasslande så småningom. Det låter som en lite snååål domare tänker jag men det är ju som det är :)

  Ses imorr'n. Då kommer vi och skrålar för dig med lite presenter från Solgläntans hemliga låda :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Känslan är nog så viktig! O snart harmonierar poängen med känslan.
  Vilken kul överraskning av A och så kul att fritt få välja present.

  SvaraRadera