torsdag 3 april 2014

Tävlingstitt och annat smått & gott!

I lördags drog jag & Walle till Veberöd för att titta på lydnadstävlingarna och heja fram några polare.

Vädret var härligt, solen sken men ändå ganska så kallt i skuggan men det värmde att träffa många härliga vänner som man träffat under hundårens tid.

Rätt som det var när jag & Björn stod där så kom det en förfrågan om det fanns två hundar som kunde tänka sig att ställa upp på en Lkl I platsliggning. Sagt & gjort, Walle & Clara var med på notorna. Jag blev minsann lite nervös när jag stod där 20 m ut ifrån Walle - inte helt schysst att bara rusa in så där bara utan uppvärmning. Men både Walle & Clara fixade det galant och fick vars en 10-poängare av Carina Barthel :-)

Tyvärr inget bildbevis från själva platsliggningen men en gemensam bild efter att de belönats för ett bra utfört arbete.Innan vi körde hem så tränade vi en liten stund alltid bra att vara på andra platser!

I söndags var det så dags för SÖKKURSENS andra gång och i finaste vädret. Vi körde i god tid så att vi hann och rasta Walle & Ella och för att kunna förbereda oss utan stress. Walle fick gå som nr 2 och han klarade det bra även denna gång men den där riktiga glädjen/farten verkar inte till att vilja infinna sig. Han tände till mer när han förstod att han skulle få gå ner och bada/svalka sig i ån efter sina 4 skick :-)

Det var så roligt att se Ella in action stor skillnad från gång I - hon kommer att bli en jätteduktig sökhund.Cool & go fikahund är hon också!

Igår kväll drog vi till Falsterbo och tränade tillsammans med Björn & Clara. Jag vågar nästan påstå att det var Walles bästa träningspass någonsin - känns lite hoppfullt även om vi har en bit kvar. Bl a var Rutan en fullträff :-)

Ff:et måste vi fila mycket till på!

Börjat bekanta oss med elitens apporteringsmoment :-)

Men kvällens höjdpunkt var ändå när vi kommenderades av Björn i fjärren och Clara på sin plats bredvid gjorde skiftena på mina kommando samtidigt som Walle.

LÄGG NER HUNDEN, HUNDEN LIGGER KVAR!

SITT!

Är man så duktiga så får man gemensam baconmjukost-belöning

Björn & Clara fick sedan vara förebilder för valpkursarna och visa hur ett fint frittfölj ska se ut!

Vi avslutade sedan passet med platsliggning & sittande i grupp tillsammans med Ukrika & Per från träningsgruppen i F-bo.


Imorgon kväll får vi fint besök från HIF-staden - då kommer Bea & Elvan :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar