lördag 16 juni 2012

Upp som en sol...

... ner platt som en pannkaka!

Vi åkte till Svalöv för att tävla i onsdagskväll. Vi hoppades så klart på ännu en bra genomförd tävling med en guldmedalj med oss hem... men se så blev det inte men en bronsmedalj fick vi med oss.

Både Björn, Tina & Anette med sina fina goldenar kom för att heja på oss och Kerstin & Fabbe. Även Bea & Lvan dök upp, jätteroligt att kunna ladda upp som om det var en vanlig träning :-)
GOLDENLIGAN
Jag drog startnummer 11 av 14 och vi fick därmed vänta till platsliggningsomgång nr 2. Uppvärmningen innan platsliggningen kändes skitbra och Beck kändes lugn & sansad när vi gick in. Gjorde ett bra nedläggande och låg fint när jag vände upp emot honom. Efter ca 1- 1 1/2 minut så gick hund nr 13 upp och fram till hund nr 14 och domaren bröt direkt. Jättebra men ändå nervöst att behöva börja om från början. Men även omgång II gick bra och 10:an var i hamn. Ännu en "seger" i detta moment var i hamn.


Det blev sedan en lång väntan tills det var vår tur. Vi hann så klart titta på Kerstin & Fabbe som hade lite otur i deras debut i Lkl I, men dom kommer igen det vet vi!

Våran uppvärmning kändes kanon, kontakten oss emellan var finfin, men då TL:en kallade in oss och vi tog oss under avspärrningen så försvann den fina kontakten. Först tänkte Beck kolla lite i regelboken som stack upp ur TL:s ficka och sedan kolla upp varför han hade handen bakom ryggen.



Det är inte så mycket att säga om själva momenten, de flesta kändes bara halvbra, Beck var ganska ofukuserad på sina uppgifter.

Ännu en gång så brast det för oss pga olika störningar, tjockt sprutmålade röda markeringar som Beck behövde sätta ner snudan i på varje plats, full fokus på apportbocken som TL gick omkring med bakom ryggen hela tiden. Ja bara att jobba vidare med störningar som dyker upp allt eftersom.

Detta har vi nu lagt bakom oss, kan ju inte förändra på det som varit... bara att fokusera framåt istället. En tävling till i II:an sedan går vi helt och hållet över till III- & Elitmomenten.

Avslutar med en härlig bild på hela goa retrievergänget:

5 kommentarer:

  1. Det är aldrig lätt att få ett sent startnummer. Väntan kan göra Pebbels loj också :/

    Ta med dig 10;an från platsliggningen. Det var ju super att det funkade trots att ni fick göra om. :)

    SvaraRadera
  2. Medalj i a f:) Super med platsen. Onödigt av tl och gå med handen på ryggen om du frågar mig.... Kul att nu snart helt fokusera på de nya klasserna!!

    SvaraRadera
  3. Så onödigt att stå och fiffla med apporten bakom ryggen då...kan ju få vilken apportör som helst att krypa ur skinnet! Heja på, ni kommer igen det vet vi!
    Tass o kram

    SvaraRadera
  4. Tjena
    Det blev en erfarenhet rikare. Det ska vi ta med oss o träna på.
    Lycka till i morrn o gå ut på planen o bara ha kul tillsammans med Beck.

    SvaraRadera
  5. Skönt att platsliggningen gick bra, det är alltid ett nervspännande moment. Kul att ses på FM. Vi måste ligga i och träna nu. Vi har en bra bit kvar och tyvärr så är det så mycket annat som händer så tiden räcker inte alltid till. Fortsatt trevlig sommar!

    SvaraRadera