söndag 14 oktober 2012

Efter regn...

... kommer solsken.

Så var det i alla fall igår när vi var ett gäng "Anthriscusare" som träffades hos Berit.

Vi möttes upp till regn, ganska så mycket regn tyvärr och hela förmiddagen fortsatte det trots att vädergubbarna bara sagt att det skulle vara skurar.

Men vi var väl rustade att stå emot regnet så vi körde på.
Vi fick bl a testa på det som Margareta fått lära sig på sin senaste Elitkurs... roligt med lite nya övningar!

Wallander var den som fick följa med och skötte sig mycket bra, men skall vi göra en ev come back så får han nog allt börja lyssna lite bättre på mig när jag blåser och ger anvisningar. Han gör lite som han själv tycker då han lämnat min sida :-( När det blev dags för dubbelmarkeringar så drog dammen lite väl mycket på skick nr 2, men han gick inte ner i den utan kom in med duvan. Så jag vann ändå till slut = trägen vinner! När det blev dax för dagens sista övning, ett spännande sök i rolig terräng så jobbade han jättebra och farten "hem" till belöningen blev en märkbar tempohöjning... han är då för söt min goe alltid hungrige kille!

Jag skulle så gärna vilja att det hade gått att få fram mer vilja och fart och fart hos honom. För det ser verkligen inte ut som att han tycker att det är jätteroligt att jobba. Detta var ju en av anledningarna till att jag la ner träningen med honom och hoppades att Becks konkurrens skulle tagga upp honom. Men jag kan nog inte ännu begära så mycket, det är ju rätt längesedan han fick vara aktiv på detta vis... ja ja vi får se vart det barkar hän.

I halvtid så hade vi en trevlig gemensam inomhusfika med medhavda matsäckar och vi bjöds förutom på värme på en underbart god äpplekaka som Berit bakat med omsorg. När vi gick ut igen så tittade t o m solen fram och vi klarade oss utan en regndroppe på eftermiddagen... betydligt mycket behagligare.

Efter träningsdagen så var det bara hem och svida om för att återigen möta upp nästan alla för en gemensam middag hemma hos Margareta. En kväll med god mat & många goa skratt blev det. Tack ALLA för en trevlig dag/kväll!

I torsdags hade vi en lika trevlig kväll hemma hos Lena, Torbjörn & Grappa och lite senare idag drar jag och Beck iväg till Hörby för 2 dagars träning under ledning av Maria Brandel (fd Hagström). Några av oss har bokat in oss på vandrarhemmet redan från ikväll för att vara på plats och umgås och snacka lite "skit" med Maria redan då hon anländer. Kenneth Johansson (Hundkompetens) kommer att ansluta imorgon för att titta på oss alla och bilda sig en uppfattning om var vi står just nu. På tisdag eftermiddag när Maria åkt hem så kommer vi att avsluta dagarna med en träningstävling i den klass som vi blivit uppflyttade till. Detta skall bli grymt kul!!!!

Tills vi hörs igen... må så gott!




2 kommentarer:

  1. Förr eller senare gör det det - kommer solsken alltså. Mycket trevligheter nu att läsa om. Härligt! Inte konstigt om Wallander är lite ringrostig det blir man ju lätt själv oxå:) Ha det så bra i Hörby!

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Hoppas allt är väl med er. Inte uppblötta av allt regn eller så. Här är allt bra men det har varit lite lite sömn och mycket annat :) Igår kväll somnade vi halv tio av ren utmattning. Men det kommer en "ledig" helg framöver, dvs ingen jour men en del jobb hemma. Men kanske vi hinner ses om ni har tid och lust. Vi kan komma på en korvarunda lörd el sönd kväll om det passar. Kramelikram

    SvaraRadera