onsdag 24 oktober 2012

"Ordningen" återställd...

... i det Lindebladska hemmet.

Igår blev Grappa hämtad av sin matte och glädjen att återses var ömsesidig hos dem båda! Grappa gömde sig bakom Lena då jag ville klappa henne och säga HEJ DÅ... då dög jag inte längre.

Det har gått jättebra, har knappt märkt av att vi haft 3 flattifnattar inomhus förutom nattetid då det har varit lite trångt i vår säng :-)

Men det har inte varit helt lätt att själv manövrera 3 dogs samtidigt som ibland bestämde sig för att uträtta sina behov samtidigt. Men de flesta rastningspassen så har jag & Anders gått ut tillsammans. När jag släppt dem i rastgårdarna så har Walle & Grappa sprungit 2 varv efter Beck sedan har dom tröttnat och Beck fått springa bäst han själv ville... tjaskiga kompisar tyckte Beck!

Killarna har varit så duktiga och låtit Grappas oätna mat vara då den stått framme tills vi gått och lagt oss. Men i måndagskväll glömde vi ta undan den och skålen var tom när vi vaknade. Grappa är helt oskyldig... tror den matgladaste i familjen är den skyldige, men har inget bevis :-)

Igår var vi hos Lisa och Beck var så laddad, kändes nästan som att han ibland skulle expoldera. Men han satt fint i grupp (blev extra länge pga att en hund la sig 2 ggr. Han låg stilla och fint efter en liten snustillsägelse precis i början då jag lämnade honom. Vi arbetade 2 och 2 och länkade lite moment. Jag ville pröva hur han blev i fjärren om den kördes efter 2 fartfyllda moment. Jag trodde att han skulle vara för taggad och kanske t o m bjuda på skiften innan kommando men se det blev precis tvärtom, han låste sig nästan kvar i varje skifte. Skumt! Han fick sedan vila liggandes ute på planen. Sedan gjorde vi om samma sak, då var han lugnare i apporteringsmomenten och mer på hugget i fjärren. Nästa vecka skall jag ta honom från bilen, värma upp som vi brukar och se vad som händer då.

Ikväll har vi tränat lite ingångar & fjärr inomhus. Imorgon blir det nog Stadsteaterplanen som gäller för lite platsliggning och på fredag blir det ett pass i Lomma med Lena & Grappa. Jag hoppas att vi skall få ihop till några starter i December.

Ha en fortsatt bra vecka mina vänner!3 kommentarer:

 1. Lena och Grappa25 oktober 2012 11:07

  Underbart att även Grappa fick checka in på Walles B&B. De svarta är allt bra snälla som låter henne styra och ställa. Jag misstänker att Anders är nöjd med att slippa ha en morrhoppa i sängen. Det är skönt att veta att Grappa har det bra när vi är borta och att hon kan anpassa sig till nya miljöer.

  Själv säger Grappa:

  Borta mycket bra, men matte allra bäst!

  Ses på fredag!

  SvaraRadera
 2. Så snällt av er att ställa upp som hundvakter! Vi håller tummar och tassar för fortsatt bra träning så ni får till start (och 1a pris så klart) innan året är slut. Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Marie o Lakrits26 oktober 2012 21:00

  Vad bra att Grappa kunde vara hos er när hennes flock var bortrest. Schyssta grabbar också! Men det visste vi ju redan :) Hoppas vi kan hinna ses en sväng under senare delen av nästa vecka, t.ex. torsdag eller fredag kväll. Sen drar vi ju en sväng till Sthm. I helgen och början av veckan är kört, jobb jobb jobb....
  Tass o kram

  SvaraRadera