tisdag 30 oktober 2012

Den mörker tid...

... nu kommer med regn & rusk och lite annat!

Ja ja, det blir inte bättre än vad man gör det till så det gäller att tänka positivt, efter jul vänder det igen :-)

Vi har hittat på lite av varje sedan sist.

I fredags träffade vi Lena & Grappa i Lomma för att träna lydnad. Vi började med en lite rastningsrunda i furet och sedan avslutade vi på appellplanen. Det blev tyvärr inte så länge för att det gick inte att tända ljuset. Kanske inte fungerar på fredagskvällarna för att hålla "busarna" borta.

I lördags var jag & Frida på Ilse Jacobsens superutförsäljning. Det blev både gummistövlar & regnjacka för oss båda. Men ack som det såg ut där, folk slet & drog i allt... ja dom var som galna. Köerna var milslånga men som tur var hade jag tagit ut kontanter så vi kunde bara susa förbi ALLA och betala för oss på direkten.

På kvällskanten blev jag & Frida sugna på att kolla in Emporia och Anders hängde på till vår stora förvåning. Vi tog tåget, så smidigt för oss som bor så nära Triangelnstationen. Anders shoppade som jag aldrig sett honom göra, Frida klippte sig & shoppade lite hon med... allt till mycket bra rabbaterat pris. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av detta shoppingparadis... blir helt klart fler besök dig framöver.

I söndags åkte jag & grabbarna till Malmö BK för att titta på lydnadstävlingarna. Så nyttigt det oxå. Vi höll tummarna för Jessica & Kajsa som gjorde debut i Lkl I... men tyvärr så räckte det inte ända fram till ett 1:a pris... men nästa gång gör det säkerligen det!

Ikväll har vi varit hos Lisa & Bitte och kört lite kedjor i bitande kyla. Frosten på marken verkade tagga de flesta lite extra. För vår del blev det några ljuspunkter i mörkret.

Imorgon kväll har jag beställt tid hos frissan till grabbarna... de ser ut som två hippisar just nu!

onsdag 24 oktober 2012

"Ordningen" återställd...

... i det Lindebladska hemmet.

Igår blev Grappa hämtad av sin matte och glädjen att återses var ömsesidig hos dem båda! Grappa gömde sig bakom Lena då jag ville klappa henne och säga HEJ DÅ... då dög jag inte längre.

Det har gått jättebra, har knappt märkt av att vi haft 3 flattifnattar inomhus förutom nattetid då det har varit lite trångt i vår säng :-)

Men det har inte varit helt lätt att själv manövrera 3 dogs samtidigt som ibland bestämde sig för att uträtta sina behov samtidigt. Men de flesta rastningspassen så har jag & Anders gått ut tillsammans. När jag släppt dem i rastgårdarna så har Walle & Grappa sprungit 2 varv efter Beck sedan har dom tröttnat och Beck fått springa bäst han själv ville... tjaskiga kompisar tyckte Beck!

Killarna har varit så duktiga och låtit Grappas oätna mat vara då den stått framme tills vi gått och lagt oss. Men i måndagskväll glömde vi ta undan den och skålen var tom när vi vaknade. Grappa är helt oskyldig... tror den matgladaste i familjen är den skyldige, men har inget bevis :-)

Igår var vi hos Lisa och Beck var så laddad, kändes nästan som att han ibland skulle expoldera. Men han satt fint i grupp (blev extra länge pga att en hund la sig 2 ggr. Han låg stilla och fint efter en liten snustillsägelse precis i början då jag lämnade honom. Vi arbetade 2 och 2 och länkade lite moment. Jag ville pröva hur han blev i fjärren om den kördes efter 2 fartfyllda moment. Jag trodde att han skulle vara för taggad och kanske t o m bjuda på skiften innan kommando men se det blev precis tvärtom, han låste sig nästan kvar i varje skifte. Skumt! Han fick sedan vila liggandes ute på planen. Sedan gjorde vi om samma sak, då var han lugnare i apporteringsmomenten och mer på hugget i fjärren. Nästa vecka skall jag ta honom från bilen, värma upp som vi brukar och se vad som händer då.

Ikväll har vi tränat lite ingångar & fjärr inomhus. Imorgon blir det nog Stadsteaterplanen som gäller för lite platsliggning och på fredag blir det ett pass i Lomma med Lena & Grappa. Jag hoppas att vi skall få ihop till några starter i December.

Ha en fortsatt bra vecka mina vänner!







lördag 20 oktober 2012

Inspirerande


... att få möjligheten att träna med en av dom bästa i Sverige & även internationellt, Maria Brandel.

Vi har ett par stycken som hade bestämt att vi skulle träffas och umgås lite med Maria redan på söndagskvällen då hon anlände.

Vi körde och köpte lite att äta och hade sedan ett par trevliga timmar tillsammans på Vandrarhemmet Råbyhill innan vi "laddade" gick till bädds. Beck envisades med att sova hos mig och det blev rejält trångt i den 70cm breda sängen!

Måndagen började med en gemensam frukost på klubben och när resten av gänget dykt upp så drog Maria igång en kort presentation samt därefter lite matnyttig teori. 


Vi lottade startordning och sedan fick varje ekipage gå ut och börja med att visa upp sist bäst fungerande moment och därefter få hjälp med ett annat som inte fungerar helt lika bra. 6 ekipage var vi idag, jag & Beck, Björn & Clara, Kerstin & Fabbe, Anette M & Godis, Helena & Fixa, Anette R & Nicki. 

Efter snabbmatslunchen så visade Maria lite filmsnuttar innan vi gick ut och fortsatte med frivilliga moment.

Jag & Beck la våra kvartar på stegförflyttningar & ingångar. 
Gällande stegförflyttningarna så har vi här en jätteutmaning att jobba på. Vi fick bra tips så nu gäller det att skynda långsamt för att försöka att få till det så bra som möjligt. 




Kvällen tillbringades först med att vi alla tillsammans åkte till "Helenas" Ekerödsrasten och åt god mat och sedan hade vi lite samkväm på vandrarhemmet med Kenneth. Högljutt diskuterades både gatlopp & hur våra fötter skall agera i friaföljet. 
Här demonstrerar Kenneth hur gatloppet skall gå till med jordnötsringar & dumlepapper:


Tisdagen började som måndagen, frukost & teori och lottning sedan ut och köra vars en ny kvart. Britt-Inger & Maya tillkom idag. 

Jag valde inkallning med ställande för att jag tycker att Beck inte stannar med det tryck som jag önskar. Men där fick jag lite "mothugg"...  alla tyckte det såg bra ut. Det jag nu måste börja försöka banta bort är antingen handtecknet eller stoppordet. Detta + hur jag ska bibehålla/underhålla momentet fick jag bra tips för. 

Vi åt en gemensam lunch och hade därefter en kort avslutning med Maria. 

Efter att Maria åkt så tog Kenneth över rodret och vi fortsatte med en träningstävling i den klass som vi tränar/tävlar i nu. Ulrika & Lukas kom lagom till start.


Beck & jag började bra, en 10:a på sittande i grupp. Återigen flippade han sedan ut på platsliggningen, började snusa och flyttade sig direkt och rullade sig sedan nästan hysteriskt inte bara en gång utan 2 (även när jag lagt om honom en gång. Jag vet inte vad som hänt har ju legat så fint fram tills för ca 3 veckor sedan. Det *ogillar* jag verkligen. Pga detta så tappade jag lite koncentration inför resterande moment, men vi skrapade ändå ihop 241 p och det blev bara en 0:a i protokollet.

Britt-Inger var snäll och filmade oss och i onsdags kunde jag le lite när jag såg tokstollen på platsen och resterande program såg jag var vi behöver lägga mycket krut. Så nyttigt att se hur det ser ut själv och jag tyckte det såg bättre ut än vad det kändes.

Har fått många aha-upplevelser och förstått var jag missat mycket och det är i självaste grundträningen dvs att STÅ är STÅ, SITT  är SITT & LIGG är LIGG tills annat gäller :-( Men sent skall syndaren vakna och det kan väl aldrig vara försent att ta tag i nu hoppas jag.

Summa summarum det blev 2 mycket bra dagar. Stort TACK till Maria, Kenneth och inte minst Björn som trots sin måendesituation just nu agerade tävlingsledare till åt oss 7 tävlingsekipage.

Känns verkligen härligt att vi nu är en grupp på 8 personer i Team Nos och att vi fått en nystart. Redan den 3 november skall vi ses en heldag igen.

I onsdags kväll öppnade vi upp Walles B&B, det var längesedan sist men nu har vi lilla brunfian Grappa här på besök. Hon lever som en drottning och har funnit sig väl tillrätta meddetsamma. Testar alla sovplatser och verkar gilla dem alla:



Men undras om inte detta är den här platsen hon gillar bäst, nära Walle i våran säng. 
Tur att Beck höll sig på golvet för annars hade nog jag och Anders fått blåsa upp extra madrassen:


I torsdags möttes jag, Björn, Kerstin & Anette i Lomma. Jag & Beck tränade på det som gör att vi nu tappar riktigt onödiga poäng på t ex sneda sitt, tasstramp vid lämnande sitt, tasslag på apporterna. 
Fr o m nu måste jag bli MYCKET NOGGRANNARE med VAD DET ÄR jag belönar och RÄTT skall belönas bättre & roligare.

Trevligt avslut hade vi på McD i Lomma efteråt oxå :-)

Idag kom Marie & Lakrits besök vid 4-snåret. Vi gick en lång runda i det underbara vädret vi bjudits på idag. Tänk rena sommarvädret den 20 oktober!!!!

På ribban stannade vi och köpte korv. Det var min tur att betala och jag frågade om Marie ville ha något och tillslut så bestämde hon sig för en röd/svart dödskalle godis. Jag sa: "skall du bara ha 1" Marie svarar: "ok då, jag tar 2" och då säger gubben i kiosken: "Mamma är givmild idag!" Undrar hur jag skall ta detta?

Min kamera är nu hemma igen och invigdes promenixen idag:

Kom igen sa Lakrits, här är närmsta vägen till korven
En till Walle...
... och en till Lakrits
Varför skall vi sitta här och vänta?
Var blev korvgubben av?
Walle nöjde sig tillslut med lite vatten

söndag 14 oktober 2012

Efter regn...

... kommer solsken.

Så var det i alla fall igår när vi var ett gäng "Anthriscusare" som träffades hos Berit.

Vi möttes upp till regn, ganska så mycket regn tyvärr och hela förmiddagen fortsatte det trots att vädergubbarna bara sagt att det skulle vara skurar.

Men vi var väl rustade att stå emot regnet så vi körde på.
Vi fick bl a testa på det som Margareta fått lära sig på sin senaste Elitkurs... roligt med lite nya övningar!

Wallander var den som fick följa med och skötte sig mycket bra, men skall vi göra en ev come back så får han nog allt börja lyssna lite bättre på mig när jag blåser och ger anvisningar. Han gör lite som han själv tycker då han lämnat min sida :-( När det blev dags för dubbelmarkeringar så drog dammen lite väl mycket på skick nr 2, men han gick inte ner i den utan kom in med duvan. Så jag vann ändå till slut = trägen vinner! När det blev dax för dagens sista övning, ett spännande sök i rolig terräng så jobbade han jättebra och farten "hem" till belöningen blev en märkbar tempohöjning... han är då för söt min goe alltid hungrige kille!

Jag skulle så gärna vilja att det hade gått att få fram mer vilja och fart och fart hos honom. För det ser verkligen inte ut som att han tycker att det är jätteroligt att jobba. Detta var ju en av anledningarna till att jag la ner träningen med honom och hoppades att Becks konkurrens skulle tagga upp honom. Men jag kan nog inte ännu begära så mycket, det är ju rätt längesedan han fick vara aktiv på detta vis... ja ja vi får se vart det barkar hän.

I halvtid så hade vi en trevlig gemensam inomhusfika med medhavda matsäckar och vi bjöds förutom på värme på en underbart god äpplekaka som Berit bakat med omsorg. När vi gick ut igen så tittade t o m solen fram och vi klarade oss utan en regndroppe på eftermiddagen... betydligt mycket behagligare.

Efter träningsdagen så var det bara hem och svida om för att återigen möta upp nästan alla för en gemensam middag hemma hos Margareta. En kväll med god mat & många goa skratt blev det. Tack ALLA för en trevlig dag/kväll!

I torsdags hade vi en lika trevlig kväll hemma hos Lena, Torbjörn & Grappa och lite senare idag drar jag och Beck iväg till Hörby för 2 dagars träning under ledning av Maria Brandel (fd Hagström). Några av oss har bokat in oss på vandrarhemmet redan från ikväll för att vara på plats och umgås och snacka lite "skit" med Maria redan då hon anländer. Kenneth Johansson (Hundkompetens) kommer att ansluta imorgon för att titta på oss alla och bilda sig en uppfattning om var vi står just nu. På tisdag eftermiddag när Maria åkt hem så kommer vi att avsluta dagarna med en träningstävling i den klass som vi blivit uppflyttade till. Detta skall bli grymt kul!!!!

Tills vi hörs igen... må så gott!




onsdag 10 oktober 2012

Dagarna går...

... och problemen består och nya kommer till :-(

Vi är uppenbarligen inne i ett stim där det inte fin så mycket positivt som sker, men det gäller att inte ge upp... för det måste vända, eller?

Den 2:e var vi hos Lisa och den 4:e på morgonen bestämde jag mig för att åka på träningstävling mest för att få lite känning på att tävla i Lkl III.

Sittande i grupp blev full pott men en 0:a på platsliggningen. Beck tyckte att det fanns lite väl mycket ogräs i gräsmattan och började dra upp och tugga. Domaren kallade på mig och tyckte att jag skulle gå tillbaka och berätta att det inte var OK och sedan låg han stilla. Övriga moment genomfördes med lite olika resultat... några platt fall och några lite överraskande. Men det var skönt att ha kört igenom hela klassen lite mer på riktigt.

I fredagskväll skulle vi ha mött upp Lena & Grappa i Lomma för lite lydnadsträning... men ösregnet stoppade oss :-(

I lördags anordnade FRK en gemensam träning på Järavallen. Jätteroligt hela 15 ekipage kom och det blev en bra träning där vi delade upp oss på 4 olika stationer. Dagen till ära så fick Wallander följa med och han betedde sig som en kalv på grönbete och hade lite svårt med stadgan. Men då han väl hajjat att man fick köttbullar om man ansträngde sig lite så sprang han gärna ut både 2 & 3 gånger... inte med raketfart men dock ändå. Det var längesedan jag kunde vara så avkopplad på en jaktträning, dvs att stå och vara passiva utan ett endaste litet ljud. Kanske kan jag & Walle göra come back en vacker dag... you never know!

I lördags kväll vara Jeanette & Magnus här, vi åt gott och spelade spel. Det blev premiär för spelet Mästarnas mästare och trots att jag var absolut sämst så var jag absolut snabbast i "nattduellerna" och stod tillslut som MÄSTARNAS MÄSTARE!!!!

I söndags åkte vi alla fyra ut till Marie & Lakrits vid middagstid och gick en lång härlig runda i skogen och visiten avslutade som vi avslutade med Maries hembakade toscakaka

Igår skulle vi åka till Lisa, trots att det var mörkt och regnigt så hade jag en go känsla att det skulle bli en bra träning. Vi packar in oss i bilen, jag startar den och lägger i backen och där står vi och kommer varken bakåt eller framåt trots att handbromsen var lossad. Jag blev så less, gick upp och hämtade Wallander och så gick vi tre ut på en 2-timmars runda. Imorse ringde jag Volvo Assistans och de var på plats inom 20 minuter... den trevliga killen fick "loss" bilen och lämnade mig med att jag tycker du skall köra till verkstaden och få bromsvajrarna lite smörjda... men vad du än gör så rör inte handbromsen för då får du nog allt ringa mig igen! Så klart hade Bilia ingen tid förrän på fredag morgon och då hoppas vi på att problemet blir avhjälpt.

Imorgon är vi ett par hundvänner som skall träffas hemma hos Lena, skall bli jättetrevligt!