söndag 23 februari 2014

YES!

En härlig lördag hade vi igår.

Startade med att jag & Walle mötte upp Margareta & hennes grabbar i Lomma redan kl 9.00. Så mysigt att bara gå & prata och att hundarna bara får springa av sig som dom vill.

Kl 10.00 startade trimkursen i FRK's regi under ledning av Christina & Gudrun från Kennel Moonstruck. Så plättlätt såg de ut när de satte igång... men så har de också många trimningar bakom sig.


Himla bra utbildning & mycket go fika hade de också med sig till oss alla kämpande nybörjare!

Visst blev det någon lite pälsmiss här & där när jag satte saxen i Wallander men övning ger färdighet så nu lär Wallander friseras lite oftare. Men jag tror allt att jag måste införskaffa ett trimbord för attans vad mycket lättare det blev för kroppen min.

Vi stannade sedan kvar i Lomma och träffade lite Team Nosare.
Walle gjorde sitt bästa lydnadspass någonsin tror jag mig våga påstå... han var riktigt på hugget.

Vi började med gruppmomenten. Dessa känns verkligen som säkra moment, jag gick t  o m bakom planket en kort stund under sittande i grupp och Walle satt kvar som ett tänt ljus när jag kom fram igen.

Fr v Clara, Maya, Godis & Walle
Vi kämpar på med friaföljet. Kontakten börjar ta sig, positionen har mer att önska, vändningar på stället är jag nöjd med och stegförlyttningarna börjar ta sig de också.

Själva sättandet under gång verkar ha löst sig med röstlägebytet, dock måste transporten fram till kommenderingen förbättras.


Jag visade hur jag lärt in vittringen på Walle och jag vågade mig på ett försök utomhus och glädjen var stor när han visade att han förstått vad det hela går ut på, nosa sig till pinnen med MIN doft.

YES, rätt pinne!
Walle bara älskar att leta rötter när han är pausad men han får inte och det gjorde jag klart för honom. Detta var så svårt att motstå för det var redan uppgrävt så bedjande såg det ut så här.


Britt-Inger har kämpat på länge med att Maya tuggat gräs i tid och otid. För ett tag sedan lånade jag ut mitt antiskall-halsband och tre vattensprut verkar ha räckt för att få henne att sluta upp med tramset. Jag är så glad för deras skull - nu kan de lägga krut på själva momenten istället. Ett mycket snyggt läggande visade dom upp igår.

Maya på väg ner!
Anette & Godis kämpar på med III:ans moment och de är på god väg.

Full koncentration inför vändningar på stället!
Vi var så glada att Björn & Clara kom, tror de båda mådde bra efter detta. Clara levererade som alltid förr trots att de inte tränat på länge... men har man en gång lärt sig så har man. Härligt att se dem båda in action igen.

Finfin konktakt!

Nu är snart denna vecka till ända och vi hoppas på att våren fortsätter att visa sig från sin bästa sida lite oftare nu.

1 kommentar:

  1. Tjena
    Du ska vara riktigt stolt över WalleKalle för han var riktigt duktig igår.
    Inte konstigt att han ville gräva vidare för Clara hade ju varit där o grävt tidigare.
    Skönt både för mig o Clara o vara med er igen. Hoppas att det håller i sig.

    SvaraRadera