torsdag 4 augusti 2016

WT på Möcklö

Det här året kändes det lite bättre att åka ifrån stället.

Förra året var det tungt att köra det dryga 30 milen hem och ha 4 nollar med i bagaget.

I år hade vi inga nollor och 70 poäng med oss i bagaget samt trevligt sällskap av Lena, Archie och syrran Gwyneth.

På alla stationer var det två domare pga utbildning. När man kom fram la man sin nummerboll i ett rör och försökte hålla koll på hur många som var före i kön, så klart höll även funktionärerna koll på vems tur det var härnäst.

Vi fick börja på station 2 och sedan tog vi stationerna i ordning 1, 3, 4 & 5.

Inget fotgående (kändes tryggt). Ingen speciellt lång markering, förvisso i högt gräs men ändå övermarkerade GW och for in i skogen som låg tätt bakom. Jag tyckte han vindade när han sprang förbi och därför reagerade jag försent (grrr). Jag fick blåsa honom hitåt och sedan ge honom närsignalen och så var den strax hemma och levererad finfint. Går det till på detta viset så försvinner raskt 6 poäng av 20!

Lång väntan vid nästa station och då sitter man där och hinner elda upp sig lite när en efter en kommer tillbaka med en nolla i Nkl. Långt fotgående med en domare bakom och en väntande vid startpunkten. Men detta gick förvånansvärt bra! Satt stadigt då kastaren som stod uppe på en stor sten och kastade dummien bakom ett träd i riktning mot oss. GW sticker iväg lite åt vänster och i höjd med trädet så får han vind och klipper den direkt och kommer hem och lämnar av exemplariskt.
Ena domaren sa "jävla röta" och den andra sa "superbra näsa"! 16 p blev det här.

På nästa station var det bara 5-6 bollar före i röret men så bröt dom för lunch och väntan blev lite längre.Långt fotgående i liten nedförsbacke. Ganska lång markering som hamnade i högt gräs med en  stor halmrulle väldans nära inpå. Återigen övermarkerade GW men denna gång var jag med och safade lite, blåste stopp och när han gick in i området så blåste jag närsignal. Lätt som en plätt att hitta då ju! 17 poäng!

Nästa station, inget fotgående. Inte så lång men inte så kort markering heller, men den hamnade i högt gräs en bit framför en gärdsgård. GW kom ut i rätt område, låg i och jobbade, fann den och kom hem. 17 p!

Sista station, vatten och bara en hund före. Vi höll oss en bit ifrån tills det var vår tur. Tyvärr hjälpte inte det, så het så het blev han. Inte ens det korta fotgåendet på bara typ 7 m grejade han, låg före, kom tillbaka, före igen men som tur var stannande han vid sista stoppet. Satt stadigt då skott och kast gick. Han hade dock lite otur, precis när han gapade för att grepp dummien så kom det en liten våg och han fick den i handtaget. Så när han kom upp på torra land så la han ner och tog nytt grepp och kom in fint och lämnade av. Det blev inte mycket kvar här inte, ynka 6 p och nästan en plump i protokollet.

Men är så klart väldigt nöjd med de fyra första stationerna som dom tar vi med oss det bästa ur, vattnet glömmer vi och tränar vidare.

Även vädret var på topp detta år!Hela domargänget!
Stort GRATTIS till Lena & Archie som tillsammans jobbade sig till en finfin 3:e plats!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar