onsdag 7 mars 2012

Oj, oj, oj...

... vad man skall komma ihåg mycket efter att man tränat en hel dag med Mona & Team Nos gänget :-)

Jag & Jessica samåkte i lördags trots att jag skulle börja med en privatlektion. Som sagts tidigare, det är så mycket trevligare med sällskap på vägen. Tack Jessica för att du steg upp i ottan!

Jag hade bestämt mig för att ta upp det här med sneda sitt. Idag tänker han ingång alldeles för tidigt och bl a därför kommer de sneda sitten. Det kommer nog att ta sitt lilla tag innan grabben är avvänd från det som jag uppenbarligen belönat tidigare... men så klart skall vi få till det!
Vi tittade vidare på fjärren och nu har jag fått mera bra tips och vet precis hur jag vill ha de olika skiftena - fart i ligg & sitt upp delarna och lugn i stå & sitt delarna. Ja nu är det bara att försöka att omvandla detta i praktiken.

Vittringen har vi lagt lite på is, men känns som att det nu är hög tid att påbörja det momentet igen. Detta gick vi ut och gjorde i det fina vårvädret. Vi placerade först ut en hel hög pinnar på ett ställe och sedan började jag att gömma en bra bit ifrån och flyttade efterhand närmre & närmre och avslutade med en synlig bakom hela högen och JA han valde den med MIN doft (dvs struntade i hela pinnhögen).
Här har vi dock en annan utmaning och det är att ta lika fint i pinnen som när vi tränar det hemma i köket & framför tv:n.

Sedan påbörjade vi att "nosa" lite på Elit-apporteringen. Mona & Jessica agerade "skålvakter" och det var egentligen bara på första skicket som Beck tyckte att han kunde få kolla båda skålarna. Han fattade denna övning jättesnabbt och vi kunde raskt flytta ut i "konläget" och skicka därifrån :-) Att sätta ut en skål i mitten bekymrade honom inte ett dugg! Vad jag däremot måste tänka på är att jag inte kan visa honom med hela mitt kroppsspråk åt vilket håll jag vill att han skall gå på, men den utmaningen är jag säker på att jag kan klara av. Detta var ett roligt moment, känns som att det kan bli ett kul moment att träna in. Konträningen vill jag inte börja lägga in förrän vi har vårt 1:a pris i 2:an (jag är en fegis och är rädd för att han då skall göra fel i sändandet till rutan).

Team Nos skulle samlas 11.10 och fram tills dess så drog jag & Jessica med dogsen i skogen bredvid i nästan 1 timme. Beck & Kajsa sprang som jag vet inte vad men roligt hade dom.

När alla var samlade så började vi med teorigenomgång av gruppmomenten samt sätta i oss av den goda NEJ-kakan som Kerstin hade bakat. Sedan gick vi ut och tränade på ingångar och själva nedläggandet. Bröt därefter och testade sedan av hur länge våra hundar kunde ligga fullt koncentrerade på uppgiften. Oftast tränar man hela detta moment och glömmer bort att det oxå kan delas upp i ett flertal bitar. Här fick jag mig en rejäl tankeställare och tänker backa bandet rejält.
I väntans tider
Ingång till gruppmomentet platsliggning
Efter lunchen fortsatte vi att titta på störningståligheten och vi testade av Beck på samma moment som för en månad sedan, dvs inkallning med Mona som "starter". Idag satt han lugnt kvar när Mona försökte lura med sig honom. Sedan tränade vi på ingångar till olika utgångspositioner och ibland gick det bra och ibland mindre bra.

Sedan började vi titta på stegförflyttningarna, höger/vänster kan vi nog få styr på... men backandet verkar vara en svår nöt att knäcka, bara jag det minsta lyfter vänsterbenet så studsar Beck bakåt. Fick dock till några bakåtflytt som var en bra början då vi flyttade bort och höll till vid staketet istället.

Mycket matnyttigt med både privatlektion & gängträning... nu skall vi kämpa på som f-n till nästa träff som går av stapeln utomhus i Hörby om ca 5v.

Avslutar med en bild på helgens spexare:

Igår kväll hade Björn fixat att provansvarige Leif Borgenlöv kom till Hörby BK och hade en genomgång av de nya lydnadsreglerna... mycket matnyttigt att höra!

4 kommentarer:

  1. Oj oj vad ni är på hugget. Hur ska Corinne och jag matcha detta? Jag ser bara ett sätt. Fram med stativet och min bäste träningskompis, som aldrig ljuger, min kamera.
    Bea

    SvaraRadera
  2. Tack själv för en bra dag!
    Anteckningarna kommer snart...:) ska göra det nu innan jag glömmer det!
    Fina bilder ;) Även från Mona-träningen sen...har du nåra på mig och lilla Kajsa också?
    Kram och ha så kul i helgen!

    SvaraRadera
  3. Oj, oj, oj vad ni hann med mycket! Men så blir det när man är uppe och iväg i ottan. O både trevligt och bra verkar det ha varit. Härligt! Nu är det snart helg igen. Tiden springer iväg!

    SvaraRadera
  4. Tjena
    Det var bra träning i Tyringe och Beck är klart på rätt spår.

    Trevligt att Leif:s genomgång i tisdags uppskattades.

    SvaraRadera