lördag 5 maj 2012

Börja om från början...


... börja om på nytt!

I tisdagskväll började jag & Beck på en ny kurs på Landskrona BK. En platsliggningskurs på 5 ggr. Snacka om tillmötesgående klubb, trots att jag inte är medlem hos dem så var jag sååå välkommen :-)

Detta skall bli vår nystart i detta moment. Jag har själv sedan någon vecka tillbaka ändrat på kommandot vid själva lämnandet men skall fr o m nu även ändra på själva nedläggnigskommandot. Dessa två ändringar kommer förhoppningsvis bli det avgörande steget till att Beck skall förstå att detta oxå är ett moment som ingår i lydnadsprogrammet!

Vi är ca 10 st kursekipage, kanon med så många nya hundar. Förutom själva platsliggningen så fick vi arbeta två och två med att titta på själva nedläggandet samt uppsättandet. 

Detta första tillfälle fixade Beck bra, låg kvar när det blev lite oroligt några hundar bort. Dock var vi inte ute på fullängdsavstånd och belönade emellanåt. Jag ser fram emot fortsättningen.

Tidigare på tisdagen så var vi och tränade med Team Nos hemma hos Bitte, Cirkus & Twitter som var med och provtränade. Hoppas verkligen att de vill hoppa på tåget... vi behöver bli flera för att gruppen skall fortsätta existera. Björn & Clara samt Jessica & Kajsa var oxå på plats denna fina men blåsiga 1:a maj dag.
















Beck var som han brukar - det tog ett tag innan han hade landat lite. Jag höll mig till min plan och fick bra feedback på hur jag tänkt att komma tillrätta med bl a de snedda sitten.

Det fanns ganska mycket störningsgrejjer ute och innan jag hann sätta upp Beck efter fjärrmomentet så kunde inte Beck hålla sig längre, han var bara tvungen att kolla in kinahatten som fanns bredvid där Jessica satt och fotade ifrån :-(
















Beck & Clara höll koll på vårat "läger":
















Bitte & Twitter in action:
















Tjolahopp säger Twitter och far över hindret som en virvelvind:
















Jessica & Kajsa kör frittfölj:
















Bitte & Cirkus inför vittringsmomentet:
















Clara verkar nu till att ha lämnat "valpningstiden" bakom sig och var riktigt pigg & glad:































När vi var färdiga med den gemensamma träningen så körde vi lite individuellt och jag testade bl a av vittringsapporteringen på samma sätt som jag gjort inomhus och JA det lyckades. Beck snusade fint över pinnarna och valde den rätta :-)

I torsdags begav vi oss ännu en gång till träningstävlingen i Jyckebo... Jessica & Kajsa hängde oxå på.

Med bättre råg i ryggen så bestämde jag mig för att göra en riktig platsliggning. Jag kikar över axeln och han ligger. Precis när jag vänder upp så börjar han rulla sig och jag tänkte att nu är det kört, men efter kanske 30 sekunder (som kändes som minutrar) så slutade han och lade sig som han skulle. Lite kik höger/vänster, lite hakan i backen osv men han låg... en halv seger vill jag säga att det blev för mig. 

Jag hade oxå innan start bestämt mig för att gå in utan koppel då det var vår tur för att redan nu börja vänja honom vid det. Friaföljet blev lite sisådär, bräderna från hindret låg ca 4 m ut från hindret och det störde Beck rejält. 

Läggandet under gång som brukar vara bästa momentet nollade vi, han stannade och tittade på mig och såg ut som ett STORT ?

Inkallningen full pott!

Kändes gott när vi gick fram till rutan, han tittar framåt och jag skickar och han försvinner bort i fjärran, ca 80 m bort står det två rostfria matskålar under en bänk. Kändes inte lika gott då längre :-(

Hoppet & fjärren full pott... kommentaren "mycket bra" på fjärren. Helheten: Glad & pigg hund som tyvärr fokuserar för mycket på saker inom och utanför planen. 

Alltså, det är otroligt... nya störningar dyker upp ideligen. 

Min högsta önskan nu är att vi skall kunna få gå ut på en träningstävling och ta oss igenom 2:an utan någon 0:a... skulle behöva det för min fortsatta motivation.

Igår kväll kom Marie & Lakkan på besök. Walle fick rå om Lakrits själv denna kväll, Beck fick stanna hemma och hjälpa Anders fixa laxburgarna med räksallad som vi intog när vi kom tillbaka. Givetvis blev det korv på Casinogrillen för 4-beningarna. För någon vecka sedan försökte jag fråga varifrån korvarna kom, men korvagubben förstod inte ett smack av vad jag sa. Igår fick vi se att de låg i en förpackning där det stod Västchark på. Vi googlade så klart på detta men frågan är om det verkligen är oxkorvar, detta skall kollas upp på måndag. Om det är så så blir det en tur till Scheelegatan en vacker dag.

Idag har jag fixat nytt pass så att jag kan åka till Nice i mitten på juni. Hundarna har fått kvalitetstid med MOR sin på olika vis. Walle massor med bus & Beck platsliggning mellan en massa kebabätande 2-beningar.

FORTSATT TREVLIG helg på er ALLA!

1 kommentar:

  1. Åhh så härligt med Nice!! Dit vill jag gärna åka. Jyckebo måste vara bästa klubben om du frågar mig. Allt är perfekt utom avståndet dit:( Verkar mycket lovande med kursen. Visst är det märkligt att att det just nu ska kollas in allt på och utanför planen men det kommer ni att fixa till. Mina föräldrar köper alltid kött och korv på Västchark. Bästa stället i stada!!

    SvaraRadera