lördag 27 april 2013

Bra start...

... på veckan.

Träffade vännen Jeanette och vi började måndagskvällen med att gå ut och äta på Fagans, jag åt en jättegod Caesarsallad. Sedan gick vi vidare till Filmstaden och såg filmen "Jakten". Usch fy vilken vänding livet kan ta och vad grymma människor kan vara :-(
Tack Jeanette för det trevliga sällskapet & biobesöket :-)

I onsdagskväll mötte jag & Beck upp BIP & Maya på Malmö BK. Tror det kan vara bra att träna där lite OM jag tar beslutet att tävla där i slutet av Maj.

Vi fick till ett bra träningspass trots otroligt mycket störning av olika slag. Beck fixade rutan trots att det tränades apportering bara en bit bakom rutan. Gäller att ta med sig sådana saker oxå från träningarna!

I torsdagskväll var jag ensam i Lund hos vän Lena som snart lämnar Lund för Höör. Vi åt kebab & glass och snackade en himlans massa. Lena upplyste mig väldigt noga om hur fort det går att åka tåg från Malmö till Höör!

Idag har vi haft Team Nos-dag hos Kenneth på Hundkompetens i Helsingborg.
Under förmiddagen var vi bara 4st, BIP & Maya, Kerstin & Fabbe och Anette & Godis. Helena & Ulrika hade sedan tidigare meddelat att de ej kunde, Jessica lämnade idag återbud pga sjukdom. Björn & Clara dök upp lagom till lunchen.

Vi inledde med stående i grupp, fortsatte med liggande i grupp & sist sittande i grupp. Vi fick alla lite hemläxa att få till lite snabbare nerläggande & uppsättande.

Beck & Fabbe står som fastlimmade!
Maya, Godis, Beck & Fabbe
"Störige" Kenneth i farten!
Sedan ville Kenneth kolla hur friaföljet/vändningar på stället/stegförflyttningarna framskridit ekipage för ekipage sedan förra träffen.

Vi fick betyget att vi är på mycket bra väg, de sneda sitten verkar bli färre & färre och parallelliteten bättre & bättre. Känns gott att få höra!

Hyfsat snygg position
Redo för stegförflyttningar
Innan lunchen fick vi köra lite dirigeringsövningar och "gatloppskörning".

Efter lunchen tränade vi på att "kalla in under gång" med ryggen mot hunden. Detta behöver jag INTE Beck kommer så gärna i tid och otid. Så mycket stadga ska han få istället och han verkade att gilla läget även när Kenneth satt väldigt nära honom och upprepade orden "kommendera", "kalla in". Varje gång han låg så fick han bra belöningsutdelning från min sida.Farten & glädjen när Beck FÅR komma går inte att ta miste på.


Lite teori & pauser har vi förstås oxå.


Anettes Happy bjöd på födelsedagskaka!
Avslutningsvis så fortsatte vi titta på fjärren och här måste jag lägga extra krut, känns som om vår vinterträning inomhus inte gett den utdelning som jag önskat utomhus... men det ska så klart gå att få till!Lite tips på vägen är aldrig fel!

Låsta baktassar är det vi måste få till ordentligt... låsta framtassar fungerar i alla fall inte att försöka få till i denna ställning.


Beck & Clara fick nya halsband idag... får komma en bild på dem tillsammans senare.
Det blev en mycket härlig hundträningsdag, t o m solen tittade fram och värmde oss på eftermiddagen :-)

Avslutningsvis vill jag säga stort GRATTIS till Eva & Quicken som fixade en 1:a i NKL idag!


1 kommentar:

  1. Vilken härlig vecka ni hade! Tack själv:)

    SvaraRadera