måndag 1 april 2013

Comeback?

Kanske är det dags för Wallander & mig att göra comeback i "jaktvärlden"... eller kanske inte.
Men vi ska i alla fall gå kurs om ett par veckor och det ska bli jätteroligt. Jag saknar "jakteriet" så att det nästan gör ont (mer än vanligt  i kroppen).
Vi ska dessutom sova över och dela stuga med Eva & Quick samt Berit & Ariel :-)

Avgörandet togs i lördags då jag & Wallander var i Lomma och tränade med Lena & Grappa. Jag var så avslappnad över att bara kunna ha Wallander där vid min sida och han gjorde så gott han kunde och såg så lyckligt ut (framförallt när jag speedade upp hemspringandet med lockelse av godisbyte).

Solen visade sig och jag och Lena kunde sitta ute och fika och ha en trevlig pratstund.
Walle & Grappa gillade att få leta resterna av förra årets julskinka (har varit i frysen i mellantiden).


I fredags mötte vi upp Jeanette och finaste töserna Wilma & Ella i Lomma. Jeanette gick ut ett spår till Wilma och jag hängde på för att se hur det ska gå till. Sedan hjälpte jag Jeanette att gå ut två korta spår till Ella som spårade på med bättre fart än sist. Jag är fortfarande imponerade över att hundarna kan förstå att de ska följa "skodoften"! Jeanette hjälpte mig med lydnadsträningen och roades framförallt lite av Wallander som betedde sig som en kalv på grönbete när han busade till det!

Igår var det heldagsträning med Team Nos i Hörby.
Det fanns massor av snö kvar, kändes konstigt när det är helt snöfritt här hemma. Men när vi lämnade Hörby på eftermiddagen så hade massor smält bort, bara snö kvar i skuggorna där solen inte lyckats "komma åt". Härlig träningsdag med strålande solsken, längesedan vi hade det!

Vi var bara 5 ekipage, påskhelg & sjukdom minskade antalet.
Vi började med gruppmomenten och Beck känns så härligt säker nu.

Beck längst till vänster
Sittande i grupp

Stående i grupp

Vi bröt sedan ner inkallningsmomentet i beståndsdelar och analyserade var och en.

Beck i väntan på sin tur!


Efter lunch så fortsatte vi med frittfölj i grupp med stegförflyttningar, vändningar på stället samt läggande/sättande/ställande under gången.

Därefter fortsatte vi med apporthanteringen och la in både metall och tungapporten tillsammans med hopp utanför momentet.

Becks "skörd"... gladaste apportören!

Innan vi lämnade så fick vi vår läxa och lite nya tips att testa tills vi ska ses igen hela gruppen.

I morse drog jag och Beck iväg till Burlöv för att titta på lydnadstävlingen. Jag kollade in klass II-Elit och det delades inte ut ett endaste 1:a pris. Undras varför, det brukar åtminstone finnas någon i klass II & III. Beck tyckte det var mycket orättvist att inte han fick vara med och ha kul.

För att få lite mer kontinuitet i träningen så har jag återigen gått med i Lommas träningsgrupp som tränar tillsammans på måndagskvällarna. Men idag körde vi 3 som kunde på dagtid istället.

Jag har bestämt mig för att försöka komma tillrätta med Becks tasstrummande då jag går ifrån honom. Naturligtvis skulle jag ha tagit tag i detta tidigare för detta verkar vara lättare sagt än gjort. Men det känns så taskigt att vi ska få ett poängavdrag på -2 i många moment pga detta. Men vi börjar så nätt och så får vi se vart vi kommer.

Då jag känner att rutan inte sitter till 100 så vill jag så klart komma tillrätta med den oxå. Idag prövade vi att avståndsbelöna rätt beteende. Detta kan förhoppningsvis bli riktigt bra - men ska bara göras då vi har en "vakt" med oss så att han inte får möjlighet att belöna sig själv.
Eftersom det är påsk så var jag tvungen att använda "påskrutan":Fick idag oxå ett bra tips på hur vi kan börja träna in "konen". Detta ser jag framemot, hoppas Beck oxå kommer att göra det. Vi behöver variera oss lite mera så att vi inte helt tröttnar på III:ans moment. För det vet i hundan när vi kommer att våga oss ut i tävlingssvängen på nytt!

Imorgon inleds en ny kort arbetsvecka, det gillas skarpt!1 kommentar:

  1. Tycker absolut att du och Walle ska göra comeback i jaktträningsvärlden. Walle gör så gott han kan - vad mer kan man begära? Strunt samma om det inte leder till fina tävlingsresultat. Huvudsaken att ni båda har roligt!
    Låter kul med er kurs!
    Tack för hjälpen i fredags! Ja Walle var verkligen på sitt charmigaste humör. Gullhunden:)

    SvaraRadera