lördag 6 april 2013

Glad...

... gladare, gladast var Beck när vi i torsdagskväll var och träningstävlade i Jyckebo.

Har bestämt mig för att inte bli besviken längre på hans tokerier. Kanske kan hans glädje smitta av sig på mig och så blir det kanske riktigt bra i slutänden.

Sittande i grupp & platsliggningen var inga problem (trots att hunden bredvid Beck reste sig och gick efter sin matte i stort sett direkt).

Jag tror aldrig att ff:et med stegförflyttningar & vändningar känts så bra någongång. Visst var det några sneda sitt enligt protokollet men ändå. Måste snart filma och se om min känsla är rätt.

Sättande under gång sitter tyvärr inte alltid, vet inte varför detta ska vara så attans svårt för honom :-(

Inkallning med ställande blev bra, dock har jag ett DK som måste arbetas bort fortast möjligt.

Rutan, skicket blir kanon - superfart och han stannar direkt på mitt kommando men innan jag hunnit säga LIGG så har han hoppat mot utkanten av rutan och kommer i galopp tillbaka till mig med en kotte i munnen. Jag gör ingen affär av saken, ber honom spotta ut kotten, går ut och lägger honom i rutan och går tillbaka till utgångspositionen och fortsätter momentet. Ingången blir den bästa han någonsin gjort, bara glider fint upp vid min sida med superkontakt :-)

Hopp-apport, vi har tränat mycket träapporthantering där vi tullat på regeln stadga och det märktes - han  tjuvade. Dock var upptaget mycket bättre än förut! Han slarvade oxå med själva hoppet så fr o m nu ska det hoppas med en planka högre på varje träning så att vi får en marginal att spela på.

Metallen tjuvade han oxå på och slog på den med tassen så att det stod härliga till... detta blir nästa grej vi ska lösa.

Vittringen, ville inte tillåta en tjuvning till så jag såg till att han satt kvar. Han plockade snabbt upp rätt pinne men tuggade något så kopiöst. Visst har det kunnat bli lite tugg men aldrig så här. Det enda jag kan tänka mig som orsak var att pinne nr 1 till pinne nr 6 låg med totalt ca 2 meters mellanrum, så långt har jag aldrig testat. Hoppas annars att detta bara var en engångsföreteelse.

Fjärren, jag går ifrån och vänder upp och ser honom ligga och tugga på en ny kotte. Kommenderar honom att spotta ut den och sedan kör vi på. Tyckte att han skiftade på ganska bra, vill ha snabbare skiften dock och försöka bli av med den förflyttning som uppkommer.

Helheten blev - mycket glad hund och det ser mycket trevligt ut!

Igår fredag hade vi som vanligt trevligt besök av Marie & Lakrits. Gick en ganska lång runda. Gjorde ett stop för korvinköp till 4-beningarna och senare ett stopp för inköp av mat till oss 2-beningar. Vid halv elva snåret så lämnade de storstaden för att bege sig hemåt till skogens lugna vrå.

Idag har vi varit i Lomma och tränat med Margareta & boysen. Även idag var även Walle riktigt på hugget, hoppas det håller i sig tills vi ska på kursen om ett par veckor. Vi skulle testa att ha ett lånat anti-skall halsband på Beck... men vi fick det inte till att fungera, kanske fungerar det bara om hunden skäller (kallas ju inte ANTI-SKALL för ingenting) och inte på pip eller så har batteriet laddat ut. Får göra ett nytt försök! Innan vi lämnade så satte Margareta saxen i grabbarnas pälsar så nu är de propra & snygga igen!

Lördagens bedrift har våra träningspolare/vänner Lena & Grappa stått för idag, de vann Ökl C-prøve i Odense på 102 poäng (6 stationer varav 20 20 19 på de tre sista) Stort GRATTIS från oss!

Imorgon blir det lydnadsträning på Sydöstra - vilket vi ser fram emot!

1 kommentar:

  1. Det var ju mycket som var bra! Är det vrrkligen tillåtet att strö ut kottar över hela planen:) Trevligt med fredagsbesök. Ha ett skönt avslut på helgen!

    SvaraRadera