onsdag 17 juni 2015

"FARSDAG"

I söndags var jag & GW på "farsdagsträff" i Skärseröd.

Vi började med att köra och hämta upp Daniels mamma i Slottstaden för vidare färd till Åkarp för att hämta upp Margareta & Tor.

Det var jättekul att träffa pappa Isak med matte Martina och halvbrorsan Stig (jaktstig) samt helsystrarna Axa & Gwyneth och helbrorsorna Wille & Folke

Daniel & Mia hade fixat 5 stationer med kuliga/kluriga upplägg och med superduktiga funktionärerna Anders (Willes husse) & Torbjörn (Gwyneths husse). Jag anlitade Miranda (Willes lillmatte) att dokumentera dagen genom att ta lite foto, hela 366 st blev det!

Station 1:
Enkel markering med skott och kast upp i backe.
GW fixade detta galant - tog dock en liten lov bakom mig först innan avlämning.

Station 2:
Linjetag/skott markering i nässlor.
Vi fick börja med att tillsammans gå ut och lägga ett linjetag. Därefter tillbaka mot utgångsplatsen där vi fick vända upp och fick ett skott och en markering som hamnade bland nässlor. Denna markering fick hämtas in först efter att linjetaget hämtats. Att släppa markeringen och springa och hämta dirigeringen först fungerade riktigt bra. Att minnas markeringen var heller inget problem men att ta sig in i nässlorna var lite tuffare. När GW lämnade området lite så bad jag Torbjörn gå mot nedslagsplatsen och snart "vågade" GW sig in och plocka upp dummyn. Jättefina avlämningar båda gångerna.


Station 3:
2 långa enkelmarkering med skott på olika håll ut från en grusväg.
Den ena hamnade bakom en liten å med en grusväg innan dummien landade i gräset.
Den andra hamnade i ganska högt gräs där det fanns en stengärdsgård de skulle över om de inte valde att springa igenom enda öppningen.
Denna övning blev för svår för GW som fick börja. Men vi gjorde om övningen då han fått se de andra i vår grupp och då fixade han dom jättebra.

Lite välbehövlig vila & lunch och då kom även Ellen & farmor på besök. Vi passade också på att gratulera far på hans dag, matte Martina fick vara den som fick äran att öppna paketet.

Fika i solskenet

Charmiga Ellen

Jag & Ellen tränade på att vissla i pipan!

Martina i öppningstagen


Station 4:
Lång enkelmarkering över svår terräng där dummien hamnade precis i vasskanten.
Denna övning var jättesvår för GW. Markerade alldeles för kort. Han låg i och jobbade länge men i fel område. Jag fick gå ut och hjälpa honom. Vi gjorde om ännu en gång och det blev samma resultat. Men 3:e gången gillt gick det bra men då hade vi halverat avståndet.Station 5:
Två enkelmarkeringar från båt med skott.
Vi fick stå en ganska bra bit upp på land, hunden skulle simma ut genom näckrosor först innan de kom ut på blankt vatten.
GW fixade dessa ganska bra, kollade av ett par nöckrosblad innan han tog Daniels plask i vattnet och simmade vidare ut. Markering nr 2 fick han också lite hjälp av Daniel eftersom GW trodde att näckrosbladet som reste sig var en dummie. Avlämningarna var jättefina, inga skakningar före avlämning.

Kastare Daniel & skytt Torbjörn

Hm, vilken tur att GW väntade lite på mig!

Vi är redo!

Simma lugnt!

På väg långa vägen hem

Tack & skaka!

Summasumarum av dagen:

GW måste lära sig att markera bättre, verkar ha svårt med avståndsbedömningen. Har några saker jag ska testa framöver och se om vi kan få till det eller så är det bara helt enkelt att en dag så sitter det där.

Vi hade en mycket trevlig & lärorikdag och en väldans tur med vädret :-)

Hela glada gänget, pappa Isak näst längst till höger med sin lillmatte

2 kommentarer:

  1. Ser ut som att ni prickade in den enda dagen med vackert väder! GW lär sig mer och mer för varje träningspass.
    Bea och de tio svarta

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag de ordnat för er! T o m fint väder!

    SvaraRadera