onsdag 19 augusti 2015

Nya äventyr...

... väntade runt knuten i helgen, denna gång FRK Skåne/Blekinges årliga dubbelarrangemang.

På fredagen väntade bad för GW. Då han har en ganska oregerlig päls så hade jag kostat på mig både ett nättäcke & sidentäcke för att han i alla fall skulle visas med fin päls. Jag borde dock ha insett vid beställning att jag inte skulle ha köpt i Flat-storlek utan till en ras mindre :-( Men nu har jag dessa om någon med större flat skulle vilja låna dom framöver.Han riktigt njöt när han schamponerades och faktiskt också när jag fönade honom (blir fortfarande förvånad över honom ibland). Först åkte nättäcket på och detta fick han ha tills fram på kvällen, dock inte när vi gick utomhus. På kvällen/natten fick han ha sidentäcket på och jisses vad fin han var i pälsen på lördagsmorgonen.På lördagen var det utställning som gällde och då vår handler Paulina även visade sin fine Ture i samma klass så fick jag ta första & sista varvet själv. Det gick över förväntan faktiskt.Jag är dock tacksam över att Paulina tog den individuella visningen.
Kritiken blev ju som den blev men han fick "Vacker päls" :-)
Domaren frågade mig om han var en liten arbetsmaskin... då svarade jag henne att det lär du få se imorgon på Workingtestet!

Jag hade sedan ett par veckor tillbaka bestämt att vi skulle sova över i en av stugorna på Frostavallen så när vi var klara för dagen så gick jag till receptionen för att hämta nyckeln i nyckelskåpet. Till min stora förvåning så var där ingen nyckel. Jag gick upp till stugan och kunde konstatera att den var bebodd. Jag ringde men ingen svarade, ringde igen och höll längre och fick då veta att man kunde ringa ett journummer. Men där blev dom väldigt förvånade över att jag ringde dem. Men efter mycket om och men så blev jag uppringd och informerad om att jag inte skulle bo i stuga Koltrasten utan i stuga Staren och jag behövde en ny kod. Hon ville inte kännas vid att hon gett mig denna felaktiga information så jag mailade så klart över den till henne och sedan har det varit helt tyst. Dåligt att jag inte ens fått en ursäkt.

Vi packade in oss i stugan och sedan körde vi till Dagstorpssjön och tränade lite. På kvällen våldgästade vi Kerstin med flock. GW fick Fabbe att leva upp och de blev bästa bästisar. Tyra tyckte GW var ganska jobbig men bra var att GW accepterade tillsägelserna som han fick.

GW & Fabbe
Det var jäkligt skönt att kunna sova lite längre på söndagsmorgonen. Vi gick först en runda och sedan packade vi bilen och körde några linjetag & markeringar innan vi begav oss till samlingen.

Vi hade blivit tilldelade startnummer 2 så det var bara att bege sig till station 1.
Fotgående en bit fram och förbi domaren och anvisning till en snitsel.
När vi var redo så kom ett skott men kastet dröjde, ev berodde det på att kastaren var lite upptagen med annat just då skottet brann av:Jag fokuserade helt bara framåt för att markera var den skulle falla så jag missade att GW tittade upp på mig just då dummyn kom. Så jag skickade ut honom och han fann den inte, han undermarkerade och hoppade sedan över fårstängslet. Han kom på min signal och hoppade åter in i hagen och jag försökte få ut honom igen men det ville sig inte. Så domaren sa att jag skulle kalla in och vi startade provet med en nolla.

Station 2 - Höga backen - markering följt av dirigering
Här blev GW väldigt störd av domaren som satt i rullstol. Så fotgående efter en den backade domaren blev ingen höjdare. GW satt stadigt och han gick INTE på domarens höga "NU" när vi fick skicka. Han sprang klockrent upp mot markeringen och jag valde att inte blåsa för jag var säker på att han skulle hitta den, men det gjorde han tyvärr inte. Fick sedan information av kastaren att han sprungit över den 2 gånger innan han sedan istället letade sig neråt i backen. Jag skickade om honom och då sa domaren att då blev det en nolla för omskick och jag fick inte fortsätta och då så klart ej heller skicka på dirigeringen.

Det var ju inte så kul att bege sig till nästa station med två nollor i bagaget, men jag bet ihop och bestämde mig för att ta allt som en bra träning istället.

Station 3 - vattenstation med mycket långt fotgående först på grusväg och sedan ner mot vattnet.
Vi klarade detta ganska så fint, blev lite strul då man skulle backa upp en bit från vattnet när man kom fram till domaren. Uppgiften löste GW med fart & fläkt men en liten påminnelse fick jag ge honom då han var en halv meter ifrån mig och såg ut som att han tänkte lägga ner och skaka sig men det räckte med att jag tog ett steg framåt och tillbaka igen så fick jag den i handen.

Det kändes allt lite lättare att gå vidare till station 4 - en enkelmarkering där kastet kom från backen och ner i en liten svacka. Här övermarkerade GW och det hela blev till ett litet sök... men övrigt gjorde han bra - 15 poäng.

Sista stationen - fotgående upp för en backe och sedan kom en enkelmarkering från backen och ner. Samma sak här, övermarkerade och ett litet sök resten bra! 20 poäng!
Domaren på denna station måste ha missuppfattat poängbedömningen tyvärr, han gav alla som klarade att hämta in markeringarna fick 20 poäng. Tog inte hänsyn till varken fotgående, markeringsförmåga eller avlämningar. Synd om dem som gjorde klockrena insatser här - tror att resultatlistan sett lite annorlunda ut om bedömningen blivit korrekt.

En dag när vi fått ordning & lite mera reda hoppas vi att vi kan vara en av dessa pristagare - vilka vi även här lyfter på hatten för:
1 kommentar:

  1. Men fy så dåligt hanterat med stugan... alla kan göra fel men en ursäkt är lätt att ge!
    Stiliga var ni tillsammans i ringen så det kan ni absolut göra om tycker jag!

    SvaraRadera