måndag 3 augusti 2015

Första semesterveckan

Måndag & tisdag tog vi det lilla lugna... så skönt att bara varva ner.

På onsdagen bar det av till Prima Liv för den obligatoriska höft- & armbågsröntgen för GW.

Började med viktkoll och GW stod på samma vikt som i maj månad, 23.3 kg. Han kommer nog förbli en nätt liten kille verkar det som.

Kim var på sitt bästa spexarhumör och hela saken blev till en bra "tillställning" då jag tyckte det var jobbigt att se GW vara så borta ett litet tag (blev för mycket tillbakatankar till Beck då han fick lämna oss).
Efter en stund tittade Kim in i rummet iklädd sitt leopardmönstrade röntgenförkläde, GW for upp och fullständigt skällde hut henne. Då säger hon: "men lille gubben har du aldrig fått sett din mamma i raffset" och sedan gick hon ut igen och stängde dörren.
Återkom efter en stund och då brydde sig inte GW längre och då var det dags att röntga honom.
Jag fick assistera lite och det var ett hårt jobb att få honom i rätt ställning då höfterna skulle fotograferas... men två händiga kvinnor i sina bästa år fixade detta så klart!

När bilderna var framkallade så kom Kerstin in och tittade på dem och sa att det var några attans granna höfter & armbågar grabben har. Hoppas att hon har rätt (det brukar hon ha).
Blir nu någon veckas väntan på resultatet.

När vi ändå var där så bad jag om att få en knuta uppkollad på Walle som jag tycker växer med rekordfart. De höll med om att den var stor och eftersom att den sitter i lite illa till i armhålan så bör den tas bort. Förhoppningsvis så är det bara en fettknuta men jobbigt ändå.
Då det nu snart är dags för den årliga turen till Bastudden så väljer jag att ta bort den först efter sommaren. Att åka till Bastudden och inte få bada går ju bara inte an.

I torsdags träffade vi Petra, Ebba & Humle i Lomma för lite lydnadsträning och en del peptalk, det kan man aldrig få för mycket av vänner emellan.



Snälla GW och söte lille Humle

Sedan åkte jag iväg till Apple Store på Emporia för att få hjälp med mitt sista lilla problem. Snabbt och lätt löste dom det och glader åkte jag hemåt. Men så fort jag startade upp datorn hemma så var problemet åter. Hur irriterande var inte detta på en skala 1-10???? Till råga på allt så hade jag dessutom glömt laddaren där. Tillbaka dit ut på fredagseftermiddagen. Sladden hittade dom, men hade ingen som kunde hjälpa mig med problemet. Fick 2 alternativ, antingen boka en ny tid eller hänga på låset på lördagsmorgonen. Jag valde det sistnämnda. Stod först i kön på lördagen för att få höra att de inte hade någon MAC-specialist på plats. Jag fick räkna till tio... och killen som sa detta såg nog hur det började ryka ur mina öron. Jag bad att de skulle stänga av Nyckelringen åt mig och det gjorde han och så länge jag satt där så kom förfrågningarna inte upp. Vad hände när jag kom hem tror ni... samma visa. Nu skiter jag i det ett tag tills jag orkar ta tag i det igen.

Igår söndag var det dags för lite FM-träning i Skärseröd.
Vi skulle ha varit fem syskon som skulle starta men tyvärr började Gwyneth löpa så nu är vi bara fyra som får försöka visa hur duktiga Jaktiverns flattar är.

Det blev en mycket bra träning och GW knallade BARA en gång och det var på första stationen. Denna gång tillät jag det INTE utan stoppade honom och han kom snällt tillbaka och sedan satt han snällt & lydigt kvar. Dock får jag inte koppla av alls och helst ha ett "finger i ögat" på honom och även vara extra tydlig då jag ber honom att sitta kvar.

Stationerna idag var inte helt lätta. Det blev markeringar i svår terräng med utplacerade störningar och sedan ibland även en dirigering utlagd till samma ställe.
Jag kan nästan hålla med Daniel när han senare skrev på fb att "Idag var GW grym"
GW visade att han kan, jobbade med enorm glädje och gav inte upp.
Så med bättre ordning runt fötterna mina och stadigare vid uppställning och att träna upp markeringsförmågan på land och vatten så kan jag & GW gå en mycket trevlig tid tillmötes tillsammans.

Kameran var med men jag valde att koncentrera mig på min hund. Men då vi pausade blev det två bilder.

Katarina & Wille chillar lite

Axa vilar lite vid trygga Mirandas ben

2 kommentarer:

  1. Åh stackars Walle! Klokt att låta badtoken få vänta till efter sommaren på sin operation:) Vi håller tummar och tassar för finfina röntgen resultat!
    Vilken skön semestervecka!
    Skit med datorn ju och Apples insats..... hoppas det blir ordning på den snart.

    SvaraRadera
  2. Å stackars Walle! Klokt beslut att låta badtoken få vänta till efter sommaren på sin operation. Då håller vi tummar och tassar för bra röntgenresultat och ofarlig knuta!
    Vilken härlig semestervecka! Tummen ner för Apple.... hoppas att det snart ordnar sig.

    SvaraRadera