onsdag 4 juli 2012

I Gunnars granar...

... är det toppen att träna :-)

Vi började med att dela upp oss beroende på hur långt vi kommit.

Vi var i gruppen för nybörjarna och körde markeringar/dirigeringar i olika terränger. Dummiesar fick hämtas in högt gräs & bland granar. Efter att "kastaren" fått lite utbildning i kasteri så blev det bra övningar med bra hämtningar & avlämningar. Fortfarande tufft med det där innan :-( Hade hoppats på lite hjälp av Marie men det blev tyvärr inte så.
QUICK IN ACTION
Efter en liten drickpaus så hämtade vi vilt och körde markeringar till höger & vänster, dolt nedslag och synliga nedslag. Det är bra mycket längesedan vi tränade med vilt... men det märktes definitivt inte på Beck, snabba upptag och fina avlevereringar.

Vi slog oss sedan delvis ihop med några av dom andra och apportkastaren kom med in i bilden. Inte helt lätt för dom att markera utan referenser. Först fick dom hämta en och efteråt lades en dirigering ut i samma område. Sedan fick dom hämta en på andra hållet för att sedan ta dirigeringen. Gick oxå bra när vi väl stod på startlinjen. Dessutom stod vi nära varann på linje allihop under hela tiden, visst ryckte det lite i kroppen då de andra gick iväg men ingen tendens till tjuvknallning.
Beck, Cecilia & Digge väntar på sin tur
Avslutingsvis så blev det ett viltsök för alla bland granar & superhögt gräs. När bara en kanin återstod så fick Beck försöka, han jobbade länge länge men gick inte tillräckligt djupt ut. Jag gick ut och hjälpte till men hittade den inte heller, Marie kom ut med Agnes och guidade oss i rätt riktning och Beck hittade den själv då. Han bar den så fint hela vägen tillbaka och kallekanin fick t  o m åka med hela vägen hem till Malmö (dock inte bak hos Beck).
Härligt med glada träningskompisar
Waldo på ingång till husse Krister
Vi lämnade Gunnars granar men det var inte slut på det roliga ännu. Vi åkte tillbaka till Hundplugget för att träna på att få hundarna att hoppa över fårstängsel. Alla hundarna försökte första gången att komma åt dummien från någon utsida. Men med lite hjälp så löste alla uppgiften självmant... vissa snabbare än andra :-)
Roande övning
Digge löser uppgiften 
Rutinerade Nolte hoppar tillbaka snabbaste vägen 
Quicken oxå över
Grappa behövde lite extra stöd
Halleluja jublade Lena 
Mycket bra jobbat av Grappa med matte!
Marie satte sedan upp en träningsfågel med rörliga vingar på ett staket snett bakom en stor sten där dummiesar var utlagda. När vi skickade var hundarna fokuserade på fågeln, men det var så kul att se hur de stannade upp när de fick dummiesarna i nosen. Beck gjorde 2 jättefina skick.

Som tur var kom jag i sista stund på att jag lovat att fixa kaka, snabbt rördes en solskenskaka ihop och den passade bra till denna fina måndagskväll med glada FM-träningskompisar.

Nästa gemensamma FM-pass blir ett vattenpass på Annelund den 2 augusti... skall bli kul, men det går allt inte att ligga på latsidan fram till dess inte.

1 kommentar:

  1. Så ni har blivit med kanin:) Snällt av dig att ha med fika och gott är jag säker på. Latsidan är väl en sida ni aldrig ligger på! Hoppas ni fått en bra start på veckan. Kram

    SvaraRadera