lördag 1 september 2012

Vi tog ett morgonträningspass...

... i Lomma idag.

Klockan 9 mötte jag och grabbarna upp Margareta och hennes grabbar i Lomma.

Vi fick gå djupt in i furet för det var MT på Lomma BK idag. Men det gjorde inget för lite extra motion dör man inte av och grabbarna fick tid att springa av sig tillsammans.

Vi gjorde en lång dirigeringsövning med två "dummieöar" på vägen. Först hämtades de dummiesar som låg närmast in och sedan de längst ut. Beck for ut som en raket och jag hann inte stoppa honom så han for längst ut direkt. Nästa gång fick jag stopp på honom och sedan fick han ta Walles längst ut oxå och det gick jättebra att få ut honom på nytt. Detta var ett bra ställe att göra denna övning på så för att inte glömma var så är nu platsen utmarkerade med en knuten bajspåse högt upp i trädet!

Vi förflyttade oss sedan en bra bit bort där det fanns ett ännu bättre alternativ till linjetagsskick. Vi la upp övningen likadant... men ökade svårigheten med att på andra hållet kasta en dubbelmarkering först. Beck fixade 1:a skicket på linjetaget och hämtade lätt in första markeringen men hade uppenbarliga problem att hitta andra markeringen... ville då hela tiden gå tillbaka till område 1, men med några stopp och dirigeringar så var dummie nr 2 inne.

När det sedan blev hans tur att gå på den långa så blev det för svårt för honom att ta sig förbi första "ön" och jag fick gå närmre och närmre för att han skulle bli övertygad om att det faktiskt låg en dummie där ute. Däremot så fixade han både markeringar finfint efteråt.

Man måste ibland spänna bågen lite extra för att se var det brister... och det sägs att det är då träningen börjar. Är ju ingen sport om de löser uppgift efter uppgift hur enkelt som helst alltid!

Så detta var en bra träning... vet oxå att jag numera skall gömma smådummiesarna ordentligt så att näsan får jobba rejält under ljudande närområdessignal!

På vägen tillbaka till bilarna blev det ytterligare lek & bus :-)

Innan jag lämnade Lomma så ville jag testa av Beck lite på appellplanen när han var rejält trötter. Batterierna var lite lite svagare än normalt... men inte helt urladdade!

Båda guldklimparna har sovit gott hela eftermiddagen!

3 kommentarer:

  1. Kul med bra träning! Finaste grabbarna! Så olika men så himla goa och fina bägge två! Hoppas vi kan ses i veckan som kommer, vi satsar på onsdag kväll en lite senare tur. Vi måste ju kolla om du har överlevt att börja jobba igen :) Kramelikram

    SvaraRadera
  2. Flitiga som alltid:) Härligt m bra träning och smart att märka ut extra bra platser! Hoppas fina vädret håller i sig, roligare att träna då.

    SvaraRadera
  3. Flitens lampa lyser :-) Tänk vad det kan vända helt plötsligt. Bara på ett halvår har ni gjort så stora framsteg! Det är bra att var envis ibland och våga tro på sig själv och sin hund. Kram

    SvaraRadera