tisdag 22 mars 2016

Känd mental status

I lördags var det så dags för att se om jag hade rätt i hur jag trodde att GW skulle reagera på de olika momenten på MH:et, dvs vad för hund jag har i kopplet!

Rätt:
Visste att han skulle vara social vid första kontakt med "publiken"
Visste att han inte skulle vilja gå med testledaren
Visste att han inte helt skulle gilla hanteringen
Visste att han skulle gilla all lek
Visste att han skulle ha svårt för aktiviteten, bara vara i 3 minuter är inget av hans favoritsysselsättningar
Visste att lekande med skott och skott i passivitet inte skulle bekymra honom.

Halvrätt:
Hoppades på att han inte självmant skulle sticka efter "trasan" i jakten men trodde mer på att han skulle sticka direkt... men icke sa nicke och detta är jag glad för :-)

Fel:
Trodde att han skulle fega på avståndsleken. Men här var han så söt... han hade uppfattat att figuranten lagt ner pinnarna som hon slog med i momentets början så först stack han ut och plocka upp den och sedan sprang han till gömslet och lekte glatt med figgen. Kom tillbaka till mig med trasan men sprang lika glatt tillbaka x 2 med trasan till figgen och lekte igen. Då figgen slutade leka så försökte han bjuda in igen.
Trodde att han skulle bli skiträdd för Dumpe men här kom bara ett litet voff och sedan gick han självmant fram och kollade vad det var för något.
Trodde att han skulle bli skiträdd för skramlet men här var han framme som en blixt och kollade på vad som lät så konstigt.
Trodde att han skulle bli skiträdd för spökena men dessa struntade han fullständigt i och hade mer koll på testledarens teckenspel.

Ack så fel jag hade på vissa moment men så kul att han var en riktigt cool kille!
Han fick så mycket beröm av testledaren & av beskrivaren, de tyckte att han var en riktigt trevlig flat.






























1 kommentar: