måndag 28 mars 2016

Påsken förbi...

... och nu är det sommartid vilket jag uppskattar mycket! Att vi "förlorade" 1 timme natten mellan lördag & söndag är inget som jag tycker mig påverkas av.

Igår söndag så var jag & grabbarna och träffade Margareta & Tor för lite träning. Det blev först en timmes tråkträning för mig & GW men roligare för Tor som fick hämta massor av dummies medan GW bara fick traska på fram och tillbaka och sedan sitta och titta på. Efter denna timme så kunde jag se en liten nedgång av GWs förväntning. 
Det här var både nyttigt och nödvändigt 
Avslutningsvis så fick grabbarna göra ett sök på 2 x 8 dummies och efter det en dubbelmarkering med efterföljande dirigering. Detta fixade dom galant men jag uppmärksammade även en ny grej som GW hittar på vid varje skick, dvs att han bestämmer var vid min sida han ska utgå ifrån.  Så mer att ta tag i, men det ska nog gå att förändra ganska lätt.

Margareta stod för en stor kastprecision, från ca 15 meter lyckades hon hänga upp dummien på trädstammens lilla barkbit som minimalt stack ut.På kvällen hade vi min mamma & hennes sambo på middag. 5 minuter innan de skulle vara här så ringer dom och säger att det kört vilse. Så efter 2 försök att lotsa dom rätt via telefon så fick Anders sätta sig på cykeln och hämta upp dom. De hade inte tagit vägbeskrivningen med sig för Allan visste precis var vi bodde (de har ju varit här en gång förut). Ja se dagens pensionärer :-)

Idag startade vi dagen med att åka iväg på Lv4-träningen som flyttats en dag. Det blev ett kortare träningspass pga att det sedan hade anordnats tipspromenad och hundrace-tävling.
Anders & Wallander hade gått tillbaka till bilen då de inte hade hittat oss, men jag skulle allt ha behövt Anders nyinförskaffade jägarkunskaper, för av 16 frågor så bommade jag på 4 jägar-frågor. Men jag lyckades få 10 av 16 p och kom med bland pristagarna.
Hundracer bestod av att hunden skulle springa till matte/husse på en sträcka av ca 50 m fortast möjligt igenom en gång bestående av utställda burkar fyllda av korv, leverpastej, köttbullar, blodpudding och ostbågar samt utplacerade gosedjur, vilt och bollpyramider.
Hur tror ni detta gick? Jo mammiga GW struntade fullständigt i alla störningar och kom till mig som skjuten ur en kanon och vi slutade som segrare :-) Vinsten var, förutom äran ett påskägg fyllt med hundgodis och diverse hundsaker.


Eftermiddagen har sedan bestått av att hälsa på några nära & kära, först Anders mamma och sedan pappa & Kerstin.

Skönt att det bara är 4 dagar tills det är helg igen - me like :-)

1 kommentar:

  1. Grattis till vinsten!! Duktig kille den där GW och hans tränare också;)
    Visst visste Allan var ni bodde men inte vägen dit ha ha.
    Mysig påsk ni fick och nu en kort arbetsvecka.

    SvaraRadera