tisdag 21 augusti 2012

Ibland blir man...

... allt förvånad.

Den gångna helgen har FRK Skåne/Blekinge haft sitt årliga Dubbelarrangemang. Det har varit mycket förberedelser och det blev en riktigt tuff helg... men en lyckosam sådan på flera plan. Vi har fått mycket beröm för ett bra genomfört arrangemang.

På lördagens utställning gick lite sisådär när det gällde vad domaren Karin Friberg tyckte om honom. Hon älskade hans huvud & hals... men gillade inte helt hans storlek & "bakställ" så inget HP och så var det roliga slut för vår del på denna utställning.

Men ändå finaste Beck med bästaste handlern Paulina!

På söndagens WT gick det desto bättre.
Kanske var det inte det helt optimala att vara med och arrangera och samtidigt starta själv. Det var mycket som skulle fixas innan start och vår förberedelse blev minimal och vi startade först för att sedan vara behjälpliga igen.

Station 1 - Dirigering med liten dragning
Koppel av när vi var klara och därefter kom ett dragningskast. Vi skulle då vända ett kvarts varv och gå 3 meter bort till en sten och därifrån skicka som en dirigering. Fotgåendet var kasst, men uppgiften löste han galant och oxå avlämningen. Lite strul då jag glömde att koppla honom direkt, Beck ville ha dummiesen igen och minuspoängen ökade, kvar blev bara 9 poäng kvar :-(

Station 2 - Markering i vatten (å) där dummiesen landade på en ö.

Kasst fotgående även här, men resten jättebra tyckte jag. Men domaren hittade nog mera fel för det blev bara 12 poäng kvar.

Station 3 - Markering på land i högt gräs framför vattnet (ån)

Kasst koppelgående, kasst fotgående... men resten SUPERBRA! En 18 poängare!
Domaren berättade på prisutdelningen att skytten på hennes station hade utsett Beck till sitt "Skyttens val". Jättekul att få höra!

Station 4 - Markering över ån - dummiesen hamnade i en svacka

Bra koppelgående, löste uppgiften efter fint letande (något yvigt bara). Jag valde dock att sejfa och lägga på en söksignal när han kom rätt... detta var jäkligt onödigt för precis i samma sekund som jag beslöt mig för att blåsa så sög han upp dummiesen. Men men, det är alltid lätt att vara efterklok, 14 poäng blev över.

Station 5 - Närsök med markeringstöd
Så många dummiesar som möjligt skulle hämtas in på 3 minuter. Beck jobbade så bra, fick in 6 men fick bara "betalt" för 5 för tyvärr gick tiden ut innan den 6:e var  i hand. 18 poäng fick vi för att Beck inte gick raka vägen in på alla skick - envisades med att ta omvägen om ett träd 3 gånger.

Summasummarum, jag är så nöjd - 72 poäng och en 3:e plats är verkligen ett fall framåt för oss. Kom bara ett ljud under arbete och det var på första stationen när vi vände bort från retningskastet. Fotgående på ängar med högt gräs och koskitar måste vi träna MYCKET på.


Det är så skönt att detta arrangemang är över nu - var väldigt mycket att stå i innan allt var klart och vi i den nya styrelsen har ett och annat att lära oss till nästa gång.

2 kommentarer:

  1. Grattis till bra prestation!! Imponerande att vsra både arragör och deltagare. Visst är det mycket jobb men härligt när det kommer positiv feedback:)

    SvaraRadera
  2. Jättestort grattis till 3:e platsen på WT och Grattis till ett jättebra arrangemang.
    Kram
    Helene

    SvaraRadera