fredag 17 augusti 2012

Rapport från FM 2012 i Östergötland

Förra torsdagen så begav jag, Anders & Beck oss iväg på morgonkvisten. Walle fick stanna hemma och "passa" Frida.

Vi mötte upp Eva, Paulina & Quick på Brahehus vid lunch för att efter lite gemensam fika tillsammans styra kosan mot Tranås.


I Tranås hade vi bestämt träff med en kompis till Paulina som är fotograf. Det blev många studiobilder tagna på grabbarna.
Quick var lite skeptisk till en början, tyckte att blixtarna "bet" honom i svansen, men han vande sig. Beck han var minsann rena "fotomodellen", satt vackert, stod fint & låg med hakan i backen som om han aldrig gjort något annat :-). Bilder kommer så fort dom är levererade.

Efter ca 2 timmar varav 1 timmes kringelkrokskörning så var vi framme på hotellet i Yxnerum. Efter incheckningen tog vi oss en runda i omgivningen. Sjön Yxningen låg väldigt stilla & fin.


Våra magar kurrade därefter och både vi & dogsen behövde lite mat i magarna.
Beck hade fått sin mat inne på rummet men suktade ändå efter vad Quick fick där ute på gräsmattan. Även Paulina verkade allt lite desperat :-)


Vi gick upp till restaurangen och fick god mat.


Kex, ost & OS blev det till efterrätt i vårt De Luxe room! Lite roligt hur man kan benämna rum jämfört med hur de ser ut OCH kostar. Ja ja nu skall jag inte gnälla, det är betalt och glömt!

Efter fredagsmorgonens frukost så blev det ett par timmars hundträning. Vi hade tagit med oss fruset vilt i form av duva, kråka, and, fasan samt en nina. Vi körde markeringar, dirigeringar samt sök på olika ställen på en STOR äng.
Sitta & ha det bra i solen!
Beck på ingång!
Lika stor fokus på markeringen! 
För säkerhets skull fokuserade även Beck! 
Eva & Quick tränar fotgående!
Quick håller huvudet kallt!
Sedan blev det vattenträning, jag & Beck gick en tuff match innan han fick komma i vattnet första gången. Han gjorde sedan allt rätt, så  på hemvägen till hotellet bestämde jag mig för att försöka oss på en start ändå.
Quick på väg ut 
Jisses vad det gick undan! 
Ännu fortare kunde han!
Sekretariet var öppet när vi kom tillbaka så vi passade då på att hämta ut våra nummerlappar och få lite information. Startnummer 103 fick vi!

Efter ett par timmars välbehövlig vila bestämde vi oss för att promenera upp och titta på tävlingsområdet, en lagom tur på ca 30-35 min one way. På vägen dit sken sola som klar från himlen men det blev mörkare och mörkare och tillslut kom en rejäl regnskur. Vi skjulade en stund men sedan trotsade vi regnet och påbörjade promenixen tillbaka.

Servicen på hotellet var inte helt OK, någon mat innan kl 19 kunde vi inte serveras. Så det blev ilfart till Åtvidaberg och pizza med tillbaka för att heja fram Svenska handbollsgrabbarna i semifinalen.

Det blev ett sista träningspass runt 20-snåret och sedan var det godnatt.

När alarmet ljöd 05:10 så trodde jag att jag bara drömde och Beck oxå faktiskt! Men som en zombie tog jag mig upp och ut med Beck på en liten runda. Frukosten serverades från 06:00 och kl 07.00 var det samling på tävlingsplatsen.

Beck kändes lugn och behaglig. Vi fick sällskap av Paulina för hon klarade inte av att gå runt och titta på när Eva & Quick gick runt på sina stationer. Vi var glada för sällskapet och fotograferandet :-)
Station 1 - Dirigering (men var mer som en markering eftersom att det gjorde ett litet kast bakom ett litet stenrös där en dummie redan var utlagd).
Det var ca 5meters koppelgående nerför till domaren. När kopplet togs av startades klockan (allt gick på tid) och det blev ca 10 meters fotgående fortsatt nedför. Sedan vände vi upp till vänster, dummisen kastades och när domaren sa ens nummer så fick man skicka. Beck löste det hela väldigt fint och när jag sedan skulle berätta poängen för Paulina sa jag att man knappt kunde se vad det blev och att 12 var lite lite. Paulina började skratta och sa: titta i den andra kolumnen istället och där stod 20! Glad som en speleman blev jag, har aldrig hänt förut :-)


Lång väntan emellan.

Station 2 -  Markering
Endast ca 3 meter fotgående utan koppel, skott.  Markering hamnar bakom en sten i sluttande backe. Lite hetare men under kontroll - denna gång tittade jag direkt i rätt kolumn - en 20:a till.

Jag trodde inte det var riktigt sant - 2 stationer utan ett pip och full pott. Nu började ett litet hopp att tändas, tänk om...

Ännu längre väntan emellan. Försökte hålla honom lite sval.


Station 3 - Vattenmarkering
3 meter i koppel, ca 10 meters fotgående i svängande nedförsbacke ner mot vattnet (Beck höll täten denna gång). Skott, kast och säkert 10 sek innan domaren sa "103" och då stack Beck som skjuten ur en raket han var tillbaka lika fort med dummisen. En knallning = 0 men det var redan kört för att han ljöd konstant sedan han fått kommandot att sätta sig ner.


Det hopp som tändes, släcktes lika snabbt igen. Men ganska snart konstaterade jag att jag var så glad över det Beck presterat på station 1 & 2... två fullpoängare är inte fy skam! Visst hade det varit kul att få pröva på station nr 4 - Viltsök i uppförsbacke med massor av stenar.

Som belöning hade jag spetsat till det hela för Beck, han fick denna dag gräddost i tärningar stoppade direkt ner i min fina väst. När vi satt och fikade i gassande sol uppe på toppen så såg jag plötsligt att jag var helt blöt i fickan, på mina nya fina byxor samt på ryggsäckslocket... tills det plötsligt gick upp för mig att det var osten som var totalt smält, som om jag haft den i ugnen. Där fick jag för att jag skulle göra mig till för Beck :-( Tyvärr gick det inte helt bort i tvätten, så klart kommer inte byxorna alltid att hålla sig rena & fina... men det kunde väl ha varat lite mer än några timmar!

När vi hade fikat klart och jag hade bytat om så tog vi oss ner igen till station 4 för att heja på skåningarna Cecila, Kent samt mina kära Stockholmsvänner Helena & Karin. Väntan blev lång och Paulina & Beck tog sig en liten vilopaus.


När Lystra hämtade in 4 vilt av 4 på precis 4 minutersgränsen så blev Helena såååå här glad... jag missade dock att plåta när hon sekunden senare kastade sig om halsen på domaren :-)


När vi kom tillbaka till hotellet så blev det en go glass och lite dricka i trevligt sällskap. Sedan tog jag en stund och tittade på insidan av ögonlocken. Kl. 19 var det gemensam mycket god buffé. Vi hade trevligt vid vårt bord men den utlovade underhållning från arrangörerna uteblev (pga återbud sa dom). Runt 23-snåret var vi alla ganska nöjda men möra.

På söndagen tog vi sovmorgon, bestämde att äta frukost först kl 8.30.
Därefter packade vi ihop och lastade in allt i bilen, checkade ut och tog oss till provplatsen för att titta på Elit-ekipagen. Men de var nästan redan klara så vi slog oss ner i solen och mös en stund tills funkisarna hade plockat ner allt borta vid lördagens station 4. Då gick vi bort dit och tränade. Det blev sök & markeringar i backen. Beck, Quick & Waldo klarade det jättebra!

Kl 14.15 var det så dags för finaler. Vädret var strålande vackert och man kunde bara sitta där och njuta i fulla drag. Men viktigt att hålla sig sval om både knopp & kropp tyckte Beck!


Så enormt duktiga hundar & förare visade upp sig. 3 skånska ekipage gick till final, Mumme & Tosca i Ukl, Kent & Myran i Nkl & Cecilia & Nolte i Eliten.  Glada Helena & Lystra kom så klart oxå med i Nkl (men dom är ju 08:or).

När Anna-Lena Wendt skickade sin hund på en dööööölång dirigering så fick jag ståpäls... så snabbt & enkelt det gick! En sådan uppvisning gör att jag vill fortsätta med hundträning :-)

Prisutdelningen skedde på hotellet och efter en timmes vänta (blev mycket väntan) var den så igång. För Skåningarna, blev det en 4:e plats i Ukl, en 6:e plats i Nkl & en 2:a plats i Ekl. 08:orna knep en 2:a plats i Nkl. Så JÄVLA bra jobbat av dem alla, STORT GRATTIS!


Efter lite mat på en ödslig Kinarestaurang i Åtvidaberg så bar det så hemåt och 00:45 var vi hemma på vår gata i stan.

EN MYCKET TREVLIG TUR BLEV DETTA, SPECIELLT TACK EVA & PAULINA FÖR EN TREVLIG HELG TILLSAMMANS!

4 kommentarer:

 1. Haha jag hade nästan glömt bort att jag kramade domaren efter söket :-) Tråkigt med dina fina byxor! Tack för att du hejade på oss trots att vi är 08:or ;-)

  Och du sug länge på era två 20-poängare!! Det visar ju att Beckemannen kan skärpa till sig och vara tyst!

  Tack än en gång för alla bilder!! Kraaaam

  SvaraRadera
 2. Vad roligt ni verkar ha haft det!!! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig tripp! O vilka fullpoängare ni fick in! Ska nog ordna sig även med detta. Härlig läsning och fina bilder! O vilka byxor! Oj vad jag vill ha!!!!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt attt läsa en rapport från den stora tillställningen även om vi redan har hört berättas. Vi tycker bilden på Beck när han håller huvudet kallt är bäst av alltihop! Jätteduktiga var ni också!!! Tasselikram från mig och Lakkan

  SvaraRadera