måndag 13 augusti 2012

Vilken härlig start...

... på semestern :-)


Lördagen den 4:e augusti blev jag & de fyrbenta grabbarna upplockade av Marie & Lakrits och När allt & alla var instuvat så styrde vi kosan mot Småland och underbart fina Bastudden.

Vi var framme runt 12-snåret och vi hann knappt öppna burdörrarna förräns de 4-benta var i plurret... så härligt lyckliga.

Vi gjorde oss hemmastadda och vädret var så fint att vi sedan kunde åtnjuta lunchen utomhus.
Det blev därefter en runda för att se så att det var sig likt på Bastudden... lite nya ägare i stugorna runtomkring. En tysk labbetjej for ut från en av stugorna och verkade inte att lugna ner sig ens då dess husse kom farande efter. Tur att inget hände och hädanefter så höll dom hunden kopplad.

Det blev mera bad och Marie var förste kastare till Lakrits & grabbarnas stora glädje.



Sedan lektes det rejält för att allt & alla skulle torka lite.


Tyvärr visade sig redan vid 18 tiden att Walle börjat få vattensvans så han fick tyvärr tillbringa resten av kvällen i koppel så länge vi var på tomten. Men Rimadylen var som tur med så att det hela gick över ganska snabbt. Lakrits råkade förmodligen sträcka sig lite men hon är en duktig tjej som då såg till att vila sig i form igen. Beck hade inga som helst problem att roa sig själv.


Äta bör man ju... så det gjorde vi. Grillad fläskfilé med mumsiga tillbehör. Så klart delade Marie med sig av sin del.

På lördagen var det ingen större aktivitet på Walles svans så vi bestämde att bege oss ut på en liten tur istället. Besökte en utsiktsbacke som visst hade en vacker utsikt men inte så mycket mera så vi gick runt den markerade naturstigen som var markerad på lite olika vis, bland annat med denna skylt (glömt G:et på slutet):
Att hålla sig sval om tassarna & dricka när det är varmt är viktigt och på lilla caféet så var det väldigt hundvänligt.


Innan vi for vidare så blev det lite vila och en titt för oss 2-beningar i den lilla mysiga butiken, men där fick 4-beningarna allt vänta utanför.
Walle 
Ingen tur till Bastudden utan loppisbesök - besökte en i Urshult men de hade hutlösa priser så det blev en tur bortom "favoritstället" och minsann så gick det att hitta fynd även i år. Här är Maries fynd.
Det blev lite sen lunch men värd att vänta på - färskrökt lax med god sås.
Sedan lite vila innan vi tog oss en lång tur och gick ner om campingen och åt lite glass. Kameran var tyvärr hemma på denna tur. Sen lunch innebär sen middag, grillade casinokorvar med blomkålsmos samt kantarellstuvning... tror inte vi behöver berätta om hur det smakade.



Walle håller koll så att inget försvinner!
Lördagskvällen blev lång, tror inte jag varit uppe så länge på mycket länge... mycket allvarsprat men oxå så jädrans roligt. Efter en kisserunda mitt i natta... så tyckte Lakrits det var bästa att ta plats i närmsta sängen och den var min :-)
I måndags var sista dagen och Walles svans mådde bra igen och han var överlycklig när han fick vara lös och ledig på nytt. Mycket bad, bus & härliga rundor blev det. Lakkan blir lite trött på grabbarna när hon inte får bära sina pinnar själv... men ibland så.

Då Marie fyllde år fick hon en "Lakrits" av oss gjord i ull och skaparen ville så gärna ha en bild på båda tillsammans... inte helt lätt men detta blev det bästa.

HEJ DÅ BASTUDDEN & TACK FÖR DENNA GÅNG... LÄNGTAR REDAN TILL NÄSTA ÅR!

TACK MARIE & LAKRITS FÖR ATT VI FÅR DENNA MÖJLIGHET :-)







2 kommentarer:

  1. Åh så härligt det låter och ser ut! Synd bara m Walles lilla missdöde. Nu får det vara slut med hans otur! Fortsätt njut av semestern:)

    SvaraRadera
  2. Härligt att titta på alla fina bilder från semestern nu när den är ett minne blott :) Eller MÅNGA fina minnen med er från Bastudden har vi och dom samlar vi och plockar fram när det är vinter och trist och vi längar tills nästa sommar.

    SvaraRadera