söndag 15 april 2012

Heldag med Mona Kjernholm &...

Team Nos i Hörby!

Lixom förra träffen så startade jag & Beck med en privatlektion. Jessica & Kajsa hängde oxå på som sällskap & fotograf, TACK Jessica för ALLA bilder!

Jag tog idag upp problemet vi har med ingångarna till starten. Trots bra uppvärmning så är B alldeles för taggad då vi blir inkommenderade. Efter en kort analys så är bilden glasklar på vad vi måste arbeta med för att få till det. Skall bli roligt att se om vi kan hitta rätt.


Sedan tittade vi på stegförflyttningarna där jag & B har problem med backandet och det är inte helt lätt med vänsterförflyttningarna heller. Fick mig en liten lektion om hur det SKA se ut. Kul mer att jobba på.

Sedan tittade vi på uthoppet och med rätt timing så kommer nog bollbelöningen att göra susen :-)
Sist men inte minst så jobbade vi med träapporten, jag vill ha B att tänka inbromsning & snabbt upptag och full fräs hem. Mm, även det här skall bli kul!
Apportering utan betänksamhet
Apportering med lite eftertänksamhet
Vi hade sedan knappt en timmes paus tills de andra Team Nosarna anlände. Vi passade då på att gå en ganska lång härlig runda. Kajsa försökte lära Beck jaga fåglar men han tackade bestämt NEJ till detta, duktig kille! Men gyttjebadet kunde han inte motstå, fy f-n vad skitig han var när vi kom hem och småpinnar hade han dessutom överallt i pälsen.

När vi alla var samlade så började vi inne med lite teori för att veta vilka beståndsdelar som ingår i ZÄTAT. Sedan fick vi se Elitklassarna (Björn & Clara och Helena & Fixa- & 3:e genomföra momentet i sin helhet och vi andra hade fått vars en del att kontrollera. Likaså tittade vi på Tina & Neo som körde momentet lite uppdelat. Verkligen jättenyttigt för alla!

Vi "andra" zäta-nybörjare fick en genomgång om hur vi kunde börja för att få till alla delar på ett bra sätt. Vissa (inte jag) verkade fatta snabbt... men vi skall nog få till detta moment oxå så småningom, har ju ett bra tag på oss att träna, momenten kommer ju först i elitklassen :-)

Sedan blev det lunch och lite snack om Teamets framtid. Blir tyvärr några avhopp till hösten men förhoppningsvis tillkommer några nya ekipage när vi nu stuvar om lite. Är fr om denna vecka indelade i två team, söder & norr. Båda teamen kommer att ha en gemensam träning på söndagar. Den andra veckoträningsdagen tar vi när så många som möjligt kan i resp team. Det här kommer att bli hur bra som helst!

Efter lunchen var det ut och försöka praktisera vad fröken sagt om beståndsdelarna i zätat. Som sagt innan, jag var inte helt överens med mig själv om hur få till vissa delar men "liljeholmsljuset" tänds säkert efterhand.

Sedan blev det fika för oss 2-beningar (Clara bjöd på princesstårta) och genomgång av beståndsdelarna i inkallning med ställande och läggande.

Sedan var det ut och fira Clara på sin 8-års dag samt för 4-beningarna att äta sina tårtbitar.
Därefter testade vi om vi fick till några bra stannande... med bollens hjälp så satte Beck sina spår i Hörbys gräsmatta kan jag berätta.
Nu dröjer det nästan 6 veckor tills nästa gemensamma träff med Mona... attans vad vi skall ligga i tills dess.

Tur med vädret hade vi oxå, här myser Emma & Banjo:
Tack alla för en lärorik och trevlig lördag... nu är vi taggade till max.

Walle blev inte tårtlös... fick en bit med oss hem till honom och det tackade han för. Beck tyckte dock att han kunde bjudit på åtminstone EN köttbulle.

3 kommentarer:

  1. Tack själv för en bra dag och jag måste säga att Beck (och du) blir bara duktigare och duktigare!
    Men någon fågelhund blir han aldrig trots att Kajsa försökte övertala honom om nöjet i detta....tur då att det kanske kommer en fågelhund till med i gruppen...tänker såklart på bördedcollien..hahahahahaha :-)

    SvaraRadera
  2. Tjena
    Vi ska fortsätta i samma anda i Team Nos Söder i veckorna.
    Tar fler moment o delar upp som Mona gjorde med oss så är vi på rätt väg.
    Ses på onsdag.
    Clara tackar igen för sina fina presenter.

    SvaraRadera
  3. Duktig Beck som inte låter sig lockas ut på dumheter av flickor! Bra med nya tips och jobba vidare med. Beck ser verkligen ut att ha glömt att han själv fått tårta när han tittar på när Walle festar.

    SvaraRadera