måndag 23 april 2012

Träning med störning

Nu jäklar skall grabben med stort B få träna med störning av alla dess slag för att jag/vi skall försöka få honom att inte bry sig om allt som händer och sker runt omkring när vi tränar/tävlar.

Igår körde vi till Eslöv och träffade delar av det andra Team Nos gänget, Tina & Neo, Anette & Godis samt Kerstin & Fabbe i hällande regn nästan hela tiden.

Vi började med gruppmomenten och där TL Kerstin och viftade med tidtagaruret (helt ovetandes) i handen och det störde grabben enormt så jag bad henne fortsätta snurra med detta under momenten. Första sitt/ligg omgången blev trots detta ok, men då vi bytade TL så tog sig grabben en tur redan då jag bara kopplat loss honom :-(. Jag fattar inte vad grabben tänker, nä förresten han kan uppenbarligen inte tänka när han plötsligt bare gör på dette viset!

När det var våran tur att "grillas" så blev det en tävlingsmässig ingång följt av ett frittfölj. Det tog sin lilla stund innan B kunde fokusera på mig och inte på Kerstins babblande... men detta får ta tid nu och förhoppningsvis så tar det kortare och kortare tid framöver då pladdrandet skall bli betydelselöst.

Momentet därefter blev apportering och när det var klart så bad jag Kerstin att verkligen demonstrativt visa att hon stoppade in apportbocken innanför jackan innan vi skulle ta oss fram till hindret. Fram mot hindret var han lite ofukuserad, men han hoppade och vände precis över hindret, vi trodde att han skulle hamna över hindret men han fixade det precis. Vi gjorde om det hela och då hade han släppt Kerstin.

Japp, vi kör vidare på denna väg och ser vart den leder.

Imorgon skall vi till Lisa & Bitte och försöka ta oss en bit framåt.

Ps. Idag var andra dagen i rad som B valde rätt vittringspinne bland 5... så här kanske vi valt rätt väg :-)


2 kommentarer:

  1. Hejsan på er! Kul att läsa om era träningsäventyr även om vi fick lite rapport i söndags. Tack för en mysig kväll så hörs vi om helgen. Tass o kram

    SvaraRadera
  2. Duktig Beck med vittringspinnarna! O duktiga du som lärt honom! Hoppas ni hade det bra hos Lisa. Rapport kommer väl:) Nu är det snart helg! Igen! Kanske får ni långhelg? Inte vi sparar på all ledighet nu:))

    SvaraRadera