söndag 29 april 2012

Testkörning

I eftermiddags körde vi ner till F-bo för att hjälpa Björn att testa hans klass I & II banor som han skall basa över i Hörby kommande lördag.

Det var jättebra för våran del för det var brister både här & där och nu måste jag banne mig hitta vägen till att få en jämnhet i framförallt träningen för innan dess kan vi sluta tänka tanken på att tävla skarpt.

Idag var grabben t  o m störd över att det blåste attans... kollade flera gånger vad det var som "bet" honom i baken :-(

Han låg på platsliggningen, dock inte helt så som jag önskar det, men det är jag säker på att vi skall få till nu när vår platsliggningskurs börjar på tisdag kväll. Jag har bytt ord samt tonläge när jag går ifrån honom, kan oxå vara till hjälp hoppas jag.
Osynlige Mållgan ligger emellan
Friaföljet, nja... idag lite förflyttningar i sidled samt hoppsasteg i språngmarchen.

Läggandet under gång - Kanon
Inkallningen  - Bra, förutom ingången (får ta till ett DK som här på I:ans ingång)
Rutan - han tjuvade den jäkelen och ställde sig bra. Jag skickade om men då stannade han innan rutan men ett DK "RUTAN"så backade han in över bandet in i rutan. Så nog f-n vet han var han skall vara.

Apporteringen - Verkar banne mig som att han bara måste slå till apportbocken när avståndet blir fartfyllt. Gör så fina upptag på kortare avstånd. Får backa lite och kasta kort och öka successivt.

Hoppet - slog i lite på uthoppet men satt säkert kvar och återhoppet blev bra - ingång mindre bra.

Fjärren - märkbart störd av att Björn stod bakom med sina skyltar.

Tja, vad skall jag mer säga - klart som korvspa vad vi måste träna ännu mera på.

Så klart fick Clara & Björn sig oxå en genomkörare i de lägre klasserna. Clara tyckte det var rätt kul att köra linförighet, klass I hopp m.m :-)


På tisdag fm skall Bitte provträna med Team Nos så då far vi, de flesta av södergruppen till henne och testar appellplanen där. Då skall vi lägga fokus på ingångar bl a.

Vi önskar er alla en härlig Valborg (tur man inte bor vid Stadsparken i Lund... 25000 pers räknar polisen med att där skall vara). Lena & co, håller inomhus!!!!

Flocken är...

... lite splittrad denna helg.

Igår drog Anders & Walle iväg med SJ till Göteborg. Det var första gången Walle åkte tåg och han var inte helt bekväm, vilket förvånade mig lite... men MOR var ju inte med förstås. Men då Sara dök upp på stationen så var resan som bortblåst och glädjen total.

Beck tycker det är lite konstigt här hemma och ser allt lite besviken ut varje gång vi kommer hem.  Han verkar förvänta sig att Walle skall finnas på andra sidan dörren.

Igår kväll åkte vi iväg till Sydöstra BK tillsammans med Björn & Clara för att heja på bl a Tina & Neo i Team Nos & våran tisdags hjälptränare Bitte. Tina & Neo har kämpat länge i III:an men igår satte dom spiken i kistan med både ett 1:a pris samt klassvinst på fina 293 points. Bitte & Twitter kan nu lämna I:an efter sitt 1:a pris och 173 points. GRATTIS säger vi igen! Skitkul var det att följa deras poäng via den braiga appen som berättade för mig när 1:a priset var i hamn :-)

Att bara åka ut och låta Beck bara vara i vimlet är helt klart bra. Igår tyckte jag att han skötte sig riktigt bra, han var lite missnöjd emellanåt men ändå hanterbart tycker jag.

Jag fick sovmorgon, vaknade först tjugo i 9. Vid halv 11 snåret åkte vi till Marie & Lakrits och gick en runda i skogen trots att det regnade en del. Beck tyckte inte att han var blöt nog eller så tyckte han att han var det så att han lika bra kunde passa på att ta sig ett dopp eller två eller ja tre t o m. Det var bara en gång som han fick Lakrits med sig. På sluttampen på rundan då det blivit uppehåll så fick de leta lite pluttar i gröngräset och precis innan vi skulle åka hem så tog de sig en lite svängom.
Mums
Får jag lov?


På hemvägen tog vi oss en tur om båda mina föräldrar, superbra att dom bara bor ett kvarter ifrån varann. Jag har haft lite dåligt samvete för att vi inte setts på länge men nu känns det bättre. Ikväll fick vi besök av Frida & John och det var så trevligt... vi lagade mat tillsammans alla tre och åt gott. Såg sedan på Robins och garvade glatt, framför allt när "Ranelid" tränade sin söta flatte Zlatan :-)

Blir ingen Team Nos träning imorgon, kör inte massvis av mil då vi bara bara blir två som skall träna. Så på eftermiddagen drar vi istället ner till F-bo och hjälper Björn att testa hans byggda klass I & II banor inför Softcoatedlydnaden nästkommande helg. Bra träning för oss :-)

fredag 27 april 2012

Födelsedgsfirande...

... & lydnadskursande.

I söndags fick vi fördelen att få lov att bjuda Marie på födelsedagsmiddag på hennes födelsedag. Kl 17 anlände Marie & Lakkan. Anders följde oxå med på en stadstur dagen till ära. Rundan avslutades med en "Per i Viken-korv" för fyrbeningarna.

Sedan blev det mat & mys & lite presentuppvaktning. Tyvärr har en present hakat upp sig på vägen... men jag hoppas verkligen snart tillverkaren får tummarna loss :-(

I tisdagskväll var det kurs hos Lisa & Bitte. Det börjades som vanligt med liggande i grupp och Beck fick en plats mittemot rutan, men så klart låg han denna gång. Dock la jag honom med kopplet på, tänkte att det kanske kan vara en idé att testa. Sedan grillades vi alla i linförighet/resp frittfölj. Vi fick vara med i gruppen som dessutom skulle köra vändningar på stället och stegförflyttningar. Vi gjorde inte bort oss helt i alla fall.

När vi sedan fick köra egenträning så körde jag allt med rutan i "fokus", men inte f-n brydde grabben sig då.

Igår skulle vi ha tränat med Team Nos, dock endast jag & Björn, men vi ställde in pga regn i stort sett hela dagen men vad tror ni sker, jo så klart visar sig solen när klockan är ca 19 :-(. Ja ja, det kommer så klart fler tillfälle, men så typiskt alltså!

Idag har jag varit på FRK styrelsemöte, mycket kul saker att se fram emot. Hoppas fler tycker det och dyker upp på våra arrangemang framöver.

Imorgon sticker Anders & Wallander och hälsar på Sara & Pelle i Gbg. Anders är lite orolig för hur Wallander skall klara att åka tåg - jag är helt övertygad om att grabben fixar det alldeles utmärkt.

Beck & jag får säkert helgen att gå - får se vad den kan erbjuda i träningsväg.

Trevlig helg på er ALLA!
(Hm, känns som om det var igår jag skrev samma sak, jisses vad veckorna går snabbt)

måndag 23 april 2012

Träning med störning

Nu jäklar skall grabben med stort B få träna med störning av alla dess slag för att jag/vi skall försöka få honom att inte bry sig om allt som händer och sker runt omkring när vi tränar/tävlar.

Igår körde vi till Eslöv och träffade delar av det andra Team Nos gänget, Tina & Neo, Anette & Godis samt Kerstin & Fabbe i hällande regn nästan hela tiden.

Vi började med gruppmomenten och där TL Kerstin och viftade med tidtagaruret (helt ovetandes) i handen och det störde grabben enormt så jag bad henne fortsätta snurra med detta under momenten. Första sitt/ligg omgången blev trots detta ok, men då vi bytade TL så tog sig grabben en tur redan då jag bara kopplat loss honom :-(. Jag fattar inte vad grabben tänker, nä förresten han kan uppenbarligen inte tänka när han plötsligt bare gör på dette viset!

När det var våran tur att "grillas" så blev det en tävlingsmässig ingång följt av ett frittfölj. Det tog sin lilla stund innan B kunde fokusera på mig och inte på Kerstins babblande... men detta får ta tid nu och förhoppningsvis så tar det kortare och kortare tid framöver då pladdrandet skall bli betydelselöst.

Momentet därefter blev apportering och när det var klart så bad jag Kerstin att verkligen demonstrativt visa att hon stoppade in apportbocken innanför jackan innan vi skulle ta oss fram till hindret. Fram mot hindret var han lite ofukuserad, men han hoppade och vände precis över hindret, vi trodde att han skulle hamna över hindret men han fixade det precis. Vi gjorde om det hela och då hade han släppt Kerstin.

Japp, vi kör vidare på denna väg och ser vart den leder.

Imorgon skall vi till Lisa & Bitte och försöka ta oss en bit framåt.

Ps. Idag var andra dagen i rad som B valde rätt vittringspinne bland 5... så här kanske vi valt rätt väg :-)


lördag 21 april 2012

En braig veckastart...

... men sämre veckoslut!

I måndagskväll åkte vi till Lomma och tänkte att vi kanske kunde få vara med på träingsgruppens platsliggning... men jag ångrade mig ganska snabbt och körde egen platsliggning lite vid sidan om.

Sedan tränande jag båda grabbarna en stund var och avslutade kvällen med att gå lååååånga runda i furet. Nöjda och trötta åkte vi sedan hemåt.

I tisdagskväll var vi hos Lisa & Bitte. Min tänkta "träningskompis" var inte på plats så vi fick köra ff:et tillsammans med Bitte och det tackade vi för för då blev vi granskade. Men Beck gjorde sitt bästa ff någonsin vill jag nog påstå. Nu ska vi ska bara se till att fixa till vänstersvängarna lite till och något snett sitt. Vi fick sedan repetera inkallningsmomentet samt vittringsapporteringen. Fortfarande lätt i baken då kommenderingsordet sägs, bara att traggla vidare på att han INTE en skall reagera förrän jag säger något. Vittringen har jag ändrat lite strategi på och det känns som att vi är lite på rätt spår nu.

I onsdags blev det första träningen med Team Nos South. Jag, Björn & Jessica möttes upp på Malmö BK. Jisses vad mycket folk som tränade där. Två gånger fick vi flytta oss lite för agilityfolkets skull.
Vi började med gruppmomenten. Tyvärr så fick inte Clara en bra start, plötsligt så sköts det på en annan del av planen och då ville Clara till sin trygga husse. Beck däremot låg så som fastspikad och tror minsann att han tänkte att nu försöker dom lura mig. Vi hade gjort upp en träningsplan och den höll vi oss till. Blev tre bonusmoment oxå. Skick till rutan förbi ett kaninhål (medvetet störnigsval av Björn), gick utan minsta tvekan. När vi skulle göra fjärren, så placerade B en påsklämma en bit ifrån Becks bakdel. Blev för mycket störning även om jag visade honom vad det var, även ett sträckdrag med skon blev en störning. Men vi lyckades få till ett par bra skiften tillslut. Vi avslutade sedan med en lyckad 2-pinnars vittringsövning. Om vi kan träna mycket i en sådan här miljö och Beck kan prestera bra så tror jag att han kommer att klara av de flesta störningar. Vi skall oxå träna med t ex sågspån på utgångspunkten, i rutan m.m.

Torsdag, fredag har varit vilodagar.

Idag lördag har vi varit och träningstävlat i Burlöv och det kunde ha fått lov att börja roligare.
Vi var 3 som skulle tävla i klass II. Jag drog startnummer 2. Kändes himlans bra när vi värmde upp. När vi kom in till platsliggningen så placerades vi precis mittemot rutan som stod 30 m bort. Jag tyckte Beck kändes behaglig även om han kollade ut mot rutan. Vi blev kommenderade att koppla loss och lägga ner hundarna. Beck lade sig kanonsnabbt, rakt & snyggt och på en millisekund så drog han iväg i hundranittio till rutan och stannade mitt i den :-(
Får väl ta med mig att det inte finns en 10 meters gräns för honom i alla fall :-)

Igen fick jag kvitto på att jag i första halvan i ff:et inte har honom med mig på tävling.
Läggandet blev lite segt.
Inkallningen blev det full poäng på.
Momentet efter blev apportering och inte rutan. Apporteringen gick som den brukar, dvs med slag med tassen. Tyckte dock inte att upptaget var orent och att han tuggade, men det är ju alltid domaren som dömer.
Efter att vi lämnat av apportbocken så stoppade TL denna innanför sin jacka och detta hade Beck full koll på. Så när jag skall skicka till rutan så gör Beck en vänstersväng direkt till TL och ställer sig framför och visar med hela kroppsspråket att jag vet var den är!
Hoppet bjöd bara på ett snett sitt i avslutningen och 1 poängs avdrag.
Fjärren blev oxå en 9:a utan kommentar och då fick vi stå på 10 m istället för 5 som det står i reglerna. 7:a på helheten med kommentar "Hund ofokuserad".

Jag gillade att domaren var hård, bättre det än att man får "gratispoäng".  Nu vet vi att vi måste träna på ytterligare flera störningsvarianter.

Trots att detta bara var en träningstävling så trillade jag ner flera pinnhål. Det känns så tungt att lägga så hiskeligt många träningstimmar och så får jag inte till det med honom. Hela tiden dyker det upp nya saker som stör ut honom.

Ja ja, jag har rest mig förr och kommer säkert att göra det denna gången oxå. Får fokuserar på det som blev bra och direkt glömma det andra.

Kul var att TL var en gammal klasskamrat, jag kände först inte igen honom men när han frågade om vi inte hade varit klasskamrater så gick det upp för mig vem han var.

På återhörande!

söndag 15 april 2012

Heldag med Mona Kjernholm &...

Team Nos i Hörby!

Lixom förra träffen så startade jag & Beck med en privatlektion. Jessica & Kajsa hängde oxå på som sällskap & fotograf, TACK Jessica för ALLA bilder!

Jag tog idag upp problemet vi har med ingångarna till starten. Trots bra uppvärmning så är B alldeles för taggad då vi blir inkommenderade. Efter en kort analys så är bilden glasklar på vad vi måste arbeta med för att få till det. Skall bli roligt att se om vi kan hitta rätt.


Sedan tittade vi på stegförflyttningarna där jag & B har problem med backandet och det är inte helt lätt med vänsterförflyttningarna heller. Fick mig en liten lektion om hur det SKA se ut. Kul mer att jobba på.

Sedan tittade vi på uthoppet och med rätt timing så kommer nog bollbelöningen att göra susen :-)
Sist men inte minst så jobbade vi med träapporten, jag vill ha B att tänka inbromsning & snabbt upptag och full fräs hem. Mm, även det här skall bli kul!
Apportering utan betänksamhet
Apportering med lite eftertänksamhet
Vi hade sedan knappt en timmes paus tills de andra Team Nosarna anlände. Vi passade då på att gå en ganska lång härlig runda. Kajsa försökte lära Beck jaga fåglar men han tackade bestämt NEJ till detta, duktig kille! Men gyttjebadet kunde han inte motstå, fy f-n vad skitig han var när vi kom hem och småpinnar hade han dessutom överallt i pälsen.

När vi alla var samlade så började vi inne med lite teori för att veta vilka beståndsdelar som ingår i ZÄTAT. Sedan fick vi se Elitklassarna (Björn & Clara och Helena & Fixa- & 3:e genomföra momentet i sin helhet och vi andra hade fått vars en del att kontrollera. Likaså tittade vi på Tina & Neo som körde momentet lite uppdelat. Verkligen jättenyttigt för alla!

Vi "andra" zäta-nybörjare fick en genomgång om hur vi kunde börja för att få till alla delar på ett bra sätt. Vissa (inte jag) verkade fatta snabbt... men vi skall nog få till detta moment oxå så småningom, har ju ett bra tag på oss att träna, momenten kommer ju först i elitklassen :-)

Sedan blev det lunch och lite snack om Teamets framtid. Blir tyvärr några avhopp till hösten men förhoppningsvis tillkommer några nya ekipage när vi nu stuvar om lite. Är fr om denna vecka indelade i två team, söder & norr. Båda teamen kommer att ha en gemensam träning på söndagar. Den andra veckoträningsdagen tar vi när så många som möjligt kan i resp team. Det här kommer att bli hur bra som helst!

Efter lunchen var det ut och försöka praktisera vad fröken sagt om beståndsdelarna i zätat. Som sagt innan, jag var inte helt överens med mig själv om hur få till vissa delar men "liljeholmsljuset" tänds säkert efterhand.

Sedan blev det fika för oss 2-beningar (Clara bjöd på princesstårta) och genomgång av beståndsdelarna i inkallning med ställande och läggande.

Sedan var det ut och fira Clara på sin 8-års dag samt för 4-beningarna att äta sina tårtbitar.
Därefter testade vi om vi fick till några bra stannande... med bollens hjälp så satte Beck sina spår i Hörbys gräsmatta kan jag berätta.
Nu dröjer det nästan 6 veckor tills nästa gemensamma träff med Mona... attans vad vi skall ligga i tills dess.

Tur med vädret hade vi oxå, här myser Emma & Banjo:
Tack alla för en lärorik och trevlig lördag... nu är vi taggade till max.

Walle blev inte tårtlös... fick en bit med oss hem till honom och det tackade han för. Beck tyckte dock att han kunde bjudit på åtminstone EN köttbulle.

fredag 13 april 2012

Korvarunda...

... inte dåligt alls att inleda helgen på det viset :-)

Grabbarna visste precis vad som skulle hända när vi begav oss ut... ett samtal en halvtimme innan och sedan iväg = att Marie & Lakkan kommer på besök.

Det blev inte en fullt så lång runda som vi brukar, dels pga av mitt onda lår och sedan pga att det regnade. Så klart slutade det 5 minuter innan vi var tillbaka vid bilen :-(

Halvvägs så blev det matstopp. Beck var så söt, han hoppade först upp på bänken när jag bad honom sätta sig, när jag sedan bad honom komma så hoppade han upp på bordet istället.

Hörde oxå att det jublades 2 gånger på stadion ikväll, det var då för väl att den första 3 poängaren kom!

Det blev ingen Team Nos träning igår, alla utom jag & Emma lämnade återbud... så då gjorde jag & Emma detsamma och laddar inför morgondagens träningsdag med Mona istället. Vi har en privatlektion mellan 9-10 och sedan en timmes paus tills Team Nos:arna kommer.

Ha en go helg på er ALLA!

onsdag 11 april 2012

Inomhusträning...

... tävlingstittande, aktiveringsskogstur & kursande, ja så har våra dagar sett ut sedan sist.

I söndags blev det en lugn hemma dag. Jag & Beck tränade lite platsliggning inomhus på förmiddagen och kanske har jag kommit på hur han kan bli säkrare på platsen... skall bli spännande och se om jag/vi lyckas. Det fungerade i alla fall jättebra då jag placerade grabbarna bakom Stadsteatern på eftermiddagen.

I måndags så var jag nästan uppe med tuppen för att vara på plats i Burlöv och titta på lydnadstävlingarna och samtidigt passa på att miljöträna Beck. Jag kan säga att han var rejält missnöjd med situationen att bara titta på. Det blev ingen långvarig vistelse, det var svinkallt, blåsigt & regnigt. Men vi tittade på fröken Bitte som som tur var hade dragit startnr 3. På hemvägen fick grabbarna springa av sig på Spillepengen. Där är så bra att rasta, stöter nästan aldrig på några andra. Men att folk rastar där kan man se, det ligger tyvärr massor av oupplockat bajs överallt :-(. När vi kom hem blev det ett par timmars vila innan vi alla 4 begav oss iväg till hemliga skogen tillsammans med Jeanette & Wilma och lite andra icke kända ekipage för att vara med på Aktiv Hunds aktiveringspromenad.

Igår var det så dags att åka till Lisa & Bitte igen. Bl a så stod apportering & hopp på läraragendan, men vi arbetade 2 & 2 på fem olika stationer. Fjärr, platsliggning & vittringsapportering. Vi fick börja hos Lisa. Vårt mål är att få Beck att bromsa innan han plockar upp apporten, blir nog inte helt lätt att knäcka med hans fart. Fjärren fungerade jättebra trots att en husse stod bakom om ljudade med både pärm & regnställ. Platsliggningen & sittande i grupp fungerade jättebra :-)))). Hoppet hos Bitte började som han slutade på träningstävlingen. Jag bad Bitte stå med apporten i handen. Han hoppade ut ganska långt och då jag kommenderade tillbaka honom så sprang han till Bitte och kollade. Gång 2 gick som det skulle. Sedan testade vi att kasta ut apportbocken och där var ingen tvekan på varken det ena eller det andra hållet. Dock icke lika fina ingångar som på apporteringen. Men det kommer det att bli. Vittringsapporteringen gick si så där, blev mest jag tar första bästa, inget lätt moment det där heller. Men fick några nya tips som skall prövas.

Imorgon blir det vårens första utomhustorsdagsträning med Team Nos, skall bli kul.



lördag 7 april 2012

Träningstävling...

... på Jyckebo!

Nytt försök efter 1 månads lydnadsträning.
Förra månadstävlingen var vi 5 tävlande, i torsdags var vi minst 20-25 st i de olika klasserna!!!!

Jag måste säga att det ändå blev ett fall framåt för oss.
Dock valde jag att stå framme vid Beck vid platsliggningen för att inte riskera något för varken oss själva eller medtävlande.

På uppvärmningen så var det bara jag & Beck, men direkt när vi blev inkallade så blev Beck mer intresserad av domaren & protokollskrivaren än att hålla kontakten med mig.

Första halvan på friaföljet kändes så där (blev skutt, snett sitt och t o m lite snus) men andra halvan blev det bra. Betyg 7.

Läggandet under gång blev en 10:a

Inkallningen en 10:a (oerhört nöjd med att han satt kvar)

Rutan en 10:a och stående ovationer från publiken (så himlans kul känns det eftersom att jag kämpat som en gris för att få till detta moment).

Apporteringen 9,5 - avdrag för lite tugg (fick en liten apport, förstår att B blev lite konfunderad).

Hoppet - här hände något som jag absolut inte hade räknat med. Han hoppade långt över men satte sig lite snett och när jag kommenderade hopp så sprang han rakt emot domaren & protokollskrivaren. Domaren hade det lilla vita momentkortet i handen och kanske lyste detta lite för mycket i skymningen.

Fjärren - blev oxå konstigt, B märkbart störd över att man stod bakom honom och snurrade på skylten.

Något som jag oxå tar med mig med positivitet är att han var mer samlad i förflyttningarna mellan momenten än sist :-)

Bra genomkörare och nu vet vi definitivt vad vi behöver lägga massor av krut på! Känns ändå inte som att vi är så himlans långt borta från en riktig start!

Vi hade en jättetrevlig kväll (trots kylan), Jeanette & Wilma var med och supportade oss, STORT TACK! Bea & Bitte var med & tävlade med båda sina tjejer. Tyvärr hade jag bara möjlighet att se programmet med Corinne och Twitter och det såg riktigt bra ut:
Bea & Corrine

Bitte & Twitter
Igår åkte vi till Marie & Lakkan. Innan vi gick på en härlig skogstur så trampade jag ut ett spår för att övertygas om att Beck oxå skulle kunna detta. Nja, jag är ännu inte helt övertygad... men han får väl ha ett par chanser till.
En chans som Beck tog redan igår var att ta sig ett premiärdopp!
På slutet av rundan så skulle bara Lakkan ha denna "lilla" pinne med sig hem, hon fick kämpa rejält kan jag tala om:
Innan vi åkte hem så bjöds vi på fika & en trevlig pratstund och utdelning av påskägg, stort stort till Lakkan och ett mindre till Marie.

Idag trotsade jag & grabbarna vintervädret och åkte och hälsade på Eva & hennes grabbar i Blentarp. Full snöstorm när vi åkte dit & solsken på vägen hem. Spenderade ett par timmar där som avslutades med att jag blev bjuden på en god lunch :-)

Tänk att idag är det bara lördag, ytterligare 2 dagars ledighet kvar... WONDERFUL!


onsdag 4 april 2012

Det som kunde gå snett igår...

... gick snett :-(

Blev inget bra träningspass igår hos Lisa & Bitte. Sket sig redan på platsliggningen och sedan var det lixom kört.

Och så gick det så bra på kursen i lördags... men säg den glädje som varar för evigt. Men men, bara att ta nya tag (på nytt).

Beck är i alla fall för go när han sover:

måndag 2 april 2012

Träning i ömsom sol...

... ömsom blåst & ömsom regn. Vårvädret spelar en ett verkligt spratt just nu!

Det blev ett litet träningspass hemmavid Björn & Clara igår eftermiddag.

Beck & jag fick börja. Jag tyckte inte friaföljet kändes så jättebra men Björn berättade att det såg trevligt ut och han låg fint i position och inga sneda sitt :-)


Sedan skickade jag grabben på ETT rutskick och det satt klockrent (hade dock önskat att han ställde sig lite mer in i mitten).





Därefter blev det en del inkallningar, grabben kan banne mig inte sitta kvar för tillfället :-(  Men nu skall det fixas till och har förhoppningsvis verktyget för det redan fixat!


Vi har börjat nosa på vittringen på ett sätt, får se om det är rätt väg att gå, idag gick det bra.



Avslutningsvis så tittade vi på fjärren som ungefär varann gång fungerar. Det duger ju inte, bara att börja om från början (igen).


Ikväll skulle vi ha tränat med Nina & dogsen men som tur var upptäckte jag i tid att det var dags för grabbarnas årliga vaccinationsdags.