måndag 2 september 2013

Filmtajm på Hörby BK

Igår var det dags för den månatliga Team Nos träningen.

Vi var nästan hela gruppen, bara ett ekipage saknades för gruppen har krymt lite under sommaren, 2 av elitekipagen har tagit en paus.

Vi startade med frukost, man ska aldrig träna på fastande mage och sedan lottade vi startordningen och lämnade ifrån oss de 4 moment som vi själva bestämt att köra tävlingsmässigt och därefter gav oss ut i det gröna.

Björn riggade upp videokameran innan han tog på sig ansvarsrollen som TL.
Jag vill påstå att han är en av dom bästa TL som finns här nere i Skåneland, säker och ger ett mycket lugnt intryck till oss tävlande.

Vi började med gruppmomenten (4 min sittande i grupp & 7 min platsliggning) och sedan fick vi alla starta med frittfölj (Kenneths val) innan vi filmades i våra egna moment.

Bra störningar för Beck!

Beck i fin position

Profilhundar!
Jag valde sättande (mycket snabbt sättande, mycket glad matte), inkallning med ställande (bra stopp, tjuvstartade dock efter ställandet, ändå glad matte), hopp/apport (ok upptag och samma tempo ut som in, men han måste läras att ta i för att inte slå i hindret av ren lathet/slarv) samt fjärr (bästa fjärren någonsin vill jag påstå).

Hade dock en mindre god känsla i hur ff:et gått och den besannades lite när vi synades i sömmarna efter lunchen. Beck var lite splittrad på de två första sträckorna (det såg dock inte lika farligt ut som det kändes) men sedan spottade han upp sig rejält och betyget blev bra.

"Syning i sömmarna"
För första gången fick vi alla lite "smäll" på fingrarna - nu är det dags att dra åt kvalitén och lära hundarna vilken kvalité som gäller i respektive moment - de får inte bara göra det de tycker räcker.

Det blev en mycket nyttig dag i flera avseende, på plan och inne då vi senare synades i respektive moment.
Först fick Kenneth säga sitt och sedan hade vi andra möjlighet att säga vårt. Mycket lärorikt!


2 kommentarer:

 1. Tjena
  Vilka snälla ord du skriver om mig.
  Lycka till nu i helgen och knyt ihop säcken

  SvaraRadera
 2. Jag är så himla imponerad av din föemåga att ladda om och komma igen! Vi hejar allt vi kan på er i helgen!
  Ja den där semestern flyger iväg men det gör verkligen resten av tiden också.

  SvaraRadera