söndag 15 september 2013

Nu blickar vi framåt...

... och smider planer för att hitta nyckeln till att kunna stänga igen Lkl III-säcken.

Vi har tränat på, testat nya saker som förhoppningsvis ska få unge herrn att lyssna lite bättre på vilket kommando jag ger honom.

Förhoppningsvis är det ännu inte heller försent att nu börja försöka visa honom att vill han inte vara med mig och fokusera på det vi gör så får man inte vara med på banan. Har försökt detta några gånger förut men har en annan plan nu.

Husse Anders har oxå lovat (så länge mitt knä inte heller helt vill vara med mig) att börja cykla med Beck. Tror att ännu bättre kondis oxå kan hjälpa oss komma vidare till lydnadens finrum.

I onsdagskväll åkte vi till Skurup och träningstävlade. Vi laddade upp som inför en riktig tävling. Drog startnummer 3 av 3.

Beck gjorde fina gruppmoment. De tre "störande" damerna som satt och käkade gräddbullar i hans riktning brydde han sig inte alls om.

Lite okoncentrerad på friaföljet, måste säga att det var längesedan han intresserat sig för saker i gräset.

Sättande undergång blev klockrent, med hjälp av mitt lilla DK med huvudet. Får helt enkelt köra det på nästa riktiga tävling och hoppas.

Då jag tidigare trott att ett missat sättande, orsakat en dålig inkallning osv, så verkar jag nog haft fel för det behövdes ett DK för att han skulle stanna.

Rutan, kanonfart ut men stannar och låser fast sig lite vid höger bakre kon och när det blir "felkommenderingar" så löser vi inte uppgiften. Så detta måste vi träna MYCKET på.

Hoppet & Metallapporteringen - återigen så skulle apporten "dödas" innan upptag :-(

Vittring & Fjärr ok men inte mera.

Men Becks attityd var härlig och det kändes så gott!

Björn, tack för filmandet!

Igår var vi och lät grabbarna busa i Lomma och sedan tränade vi lite. Fick oxå sett början på Elitbrukslydnad, platsliggning med skott samt stegen. Kollade senare resultaten och flatten vann det hela och fick ett Cert, kul!

Idag har jag & Jeanette varit på Sofiero och bl a shoppat, tittat på lite utställning & lydnad. Herregud vilket mod att starta med sin hund i den miljön. Planen inklämd mellan två ringar och hög ljudnivå och en hård domare, hua säger jag bara!

Vi fortsatte sedan till Väla Centrum där J shoppade vidare :-) Vi fikade lite hembakat innan vi styrde kosan hemåt. Mycket trevlig dag!

Imorgon viktig match för Malmö & vi får besök av Marie & Lakkan.
1 kommentar:

  1. Ingen mening att jag sitter och äter gräddbullar imorgon då om det inte stör herr B. Synd på sitt sätt för det hade jag uppskattat:)
    Tack för igår! Mycket trevlig utflykt! Kände mig fin i nya jackan idag.
    Snart knyter ni ihop klass III säcken och lämnar den klassen bakom er.
    Ses imorgon!

    SvaraRadera